Widok

Pomysł na wakacje :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No właśnie - urlop za niecałe 2 miesiące, a pomysłu zero :( Pieniążków nie za dużo, więc tak sobie pomyślałam żeby może na kilka dni do Pragi i na kilka do Zakopanego, ale sama już nie wiem. Na pewno pojedziemy autem, tylko zastanawiam się czy do Pragi jechać przysłowiowo "na pałę" bez rezerwacji noclegów w tamtejszych hostelach czy akademikach. Kilka lat temu jechałam tak, ale pod namiot, w tym roku wolałabym jakieś bardziej zadaszone warunki. A może podpowiecie mi coś zupełnei innego?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A może Wilno? Piękne miasto i stosunkowo blisko. Dużo tam niedrogich prywatnych kwater i często mozna sie dogadać po polsku. W pobliżu są Troki - bardzo urokliwe.
u nas nici z urlopu w lecie...miały byc Mazury i jachciki a tu nic z tego...wiec wpadłam na pomysl zeby sie wybrac na Adriatyk na jachcik :) wici rozpuszczone i czekamy na odzew jaka łódka i ile ludzi i siuuuuup w drugiej połowie września

wbrew pozorom takie wyjazdy nie sa wcale takie drogie

image
image

My jedziemy http://ftoffice.pl/czy-hotele-z-widokiem-na-morze-sa-godne-uwagi/ czas wypocząć.
Zgadzam się, Moceza. Troki są piękne, jezioro jak marzenie, więc i sportów wodnych można popróbować, a do tego przesymptyczni ludzie. Samo Wilno też piękne, ale zwiedzania tak na dwa, trzy dni. Polecam:))

Matyda, ur. 15.10.2008; 3430g, 54 cm
Ja byłam w Pradze w zeszłym roku. Spaliśmy w akademiku szkoły muzycznej na ulicy Hradebni 7, to bardzo blisko starego miasta. Warunki były delikatnie mówiąc kiepskie, prysznic i toaleta na korytarzu, po jednej kuchni na piętrze, no ale nam zależało na cenie :) I wyszło ok. 14 zł/os za dobę. A Praga jest piękna...
Paulinko, a kiedy dokładnie byliście i czy rezerwowaliście przedtem miejsca? Bo właśnie zastanawiam się czy jechać tak w ciemno i na miejscu szukać dopiero noclegu, a mamy zamiar jechać przełom lipca/sierpnia

W pełni sezonu radzę jednak sobie coś wcześniej zaklepać. Praga jest oblegana przez turystów. Ja nocowałam tam na campingu w domku; ale nie polecam choć tanio, bo do centrum jechało się prawie pół godziny tramwajem.
My byliśmy w Pradze w lipcu zeszłego roku. Nie rezerwowaliśmy nic wcześniej, mieliśmy tylko adres. Zostawiliśmy bagaże w przechowalni na dworcu, poszliśmy do tego akademika i zapytaliśmy czy mają miejsca. No i mieli dużo :). Zaraz znajdę jakąś stronę internetową, może będzie do nich telefon.
http://www.amu.cz/?c_id=3913
dzięki Paulinko :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Olej kokosowy (80 odpowiedzi)

Wczoraj jedna z Forumek zaciekawiła mnie tym produktem :) Zaczęłam szukać informacji, czytać i...

Gdzie kupie stanik sportowy 70G? (20 odpowiedzi)

W Tchibo nie maja. Nie chce wydawac wiecej niz 60 zl wiec Shock Abs. odpada. Na necie jest sporo...

co dla chłopca 11 lat na prezent? (7 odpowiedzi)

co mogę kupić dla chłopca 11 lat kupić na urodziny? proszę o pomoc, może macie jakieś pomysły?...

do góry