Widok

Pomysł no obiad...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny skończyły mi się pomysły na obiad zjadłabym coś innego niż zupa czy 2 danie...Może ktoś ma dobry przepis...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Możesz się wybrać http://www.activeholidays.pl/poszukiwania-sprawdzonej-pizzerii/ jest smacznie.
Albo risotto z kurczaka, pierożki z mięsem, naleśniki, klopsiki na parze z tartą marchewką...
pierś z kurczaka krojona w sosie szpinakowym mniam pycha z makaronem oczywiście.
Chodzi mi taki obiad żeby zjadła moja 14 miesięczna córka

image
mój pomysł na szybki obiad, pierś z kurczaka pokrojona i usmażona w przyprawie do gyrosa. do tego sałata party z biedrony z fetą, kukurydzą, pomidorem i oliwkami, i bagietka czosnkowa też z biedronki. proste, szybkie i dobre. często to robię jak wpada ktoś ze znajomych na kolację
image
albo zapiekane naleśniki ze szpinakiem :)

http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/inne-wypieki/zapiekane-naleśniki-ze-szpinakiem..html
tanie nie jest ale dobre :-)
kupuję schab 1 kg lub więcej , kroję na kotlety i lekko rozbijam sol + pieprz , mieszam sporą ilośc keczupu ostrego z majonezem i mocno obtaczam w tym surowe kotlety układam je na blaszce , na wierzchu sypię cebule w pórka , podsmażone pieczarki , paprykę czerwoną pokrojoną w paski , możesz dać kukurydze na to raz jeszcze keczup z majonezem i na wierzch dużo utartego sera żółtego .
Piec 180stopni , trochę ponad godzinę .
Do tego kupowalam bagietki z masłem czosnkowym i ziołowym z Biedronki i robilam je tez w piekarniku.pychaaaaaaa
malo roboty , szybkie i smaczne :-)
a zapiekanka? np. z mielonym i cukinią albo makaronem, szynką konserwową i pieczarkami :) a może pieczone ziemniaczki w ziołach i do tego małe kotleciki?
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
polecam gazetkę "prześlij przepis"
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

do góry