Widok
Pomysły na kolacje dla prawie 3 latka.
Dziewczyny brak mi już weny co mogę jeszcze młodemu robić na kolacje. Jemy zazwyczaj ciągle to samo: kanapki, parówki na ciepło, kabanos, naleśniki, jajecznica, danio, kasza manna, serek wiejski itp. Zapodajcie jakimiś fajnymi pomysłami na kolacje, które uwielbiają Wasze maluchy, bo mi już weny brak;)
Mój synek oprócz tego co wymieniłyście lubi na kolacje pierogi z tuskawkami z jogurtem naturalnym, twarożek z jogurtem z rzodkiewką i szczypiorkiem, sałatka z warzyw typu pomidory, ogórki, papryka, kukurydza, cebulka, szczypiorek itp i do tego grzanki, papryki przekrojone na pół i nadziane twarożkiem z jogurtem i tartą papryką, a hitem są placuszki z bananami:
mały jogurt naturany, 1 jajko, 4 łyżki mąki, pół łyżeczki sody, pół łyżeczki cukru, szczypta soli plus 2 banany pokrojone w cienkie plasrty (dobre są też w wersji 1 banan i 1 jabłko). Wszystko mieszamy łyżka i smażymy na paletni (1 placek to taką czubata łyżka). Na koniec posypać cukrem pudrem (pyszne latem są też jak na wierzch położy się maliny). Polecam dla dzieci i dla dorosłych
mały jogurt naturany, 1 jajko, 4 łyżki mąki, pół łyżeczki sody, pół łyżeczki cukru, szczypta soli plus 2 banany pokrojone w cienkie plasrty (dobre są też w wersji 1 banan i 1 jabłko). Wszystko mieszamy łyżka i smażymy na paletni (1 placek to taką czubata łyżka). Na koniec posypać cukrem pudrem (pyszne latem są też jak na wierzch położy się maliny). Polecam dla dzieci i dla dorosłych