Widok

Popieram propozycję Wildsteina Juniora

Hydepark Temat dostępny też na forum:
Dawid Wildstein
@DawidWildstein
Myślę, że czas na nową akcję LOT-u.
LOT z Domu.
Jeśli prawdą jest to, że w Polsce jest najgorzej, PiS ukrywa apokalipsę, zaraz koniec- należy pomóc ludziom wydostać się z tego piekła.
Niemcy, Hiszpania?
Zacznijmy od polityków PO i dziennikarzy GW, bo ci są najbardziej przerażeni
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16

Ani ja, ani ty, ani nawet twój oficer prowadzący, nie jesteśmy wróżkami. Ba! Nawet nie mamy wystarczającej wiedzy w czasie rzeczywistym. Nikt jej nie ma. Poważni wirusolodzy spierają się o modele rozwoju epidemii w zależności od podjętych działań.
Za parę lat, z perspektywy historycznej, mając wszelkie dane, będzie wielu "mądrych po szkodzie". Ale nie sądzę, aby nawet wówczas nauka doszła do jakiegoś pewnika. Raczej będzie to przybliżony model postępowania optymalnego w tej konkretnej epidemii.
Który to model będzie se można wsadzic głęboko w sytuacji kolejnej epidemii, która będzie charakteryzowała się inną specyfiką. Będzie on jedynie jakąś (mniej lub bardziej przydatną) wskazówką.
Póki co, działania rządu (do których mam bardzo wiele zastrzeżeń) wydają się w miarę dobrą drogą. "Po owocach ich poznacie" a tymi są zgony. Na razie kilkanaście. Pewnie będzie kilkaset w perspektywie miesiaca-dwóch. Potem dynamika przestanie narastać i się ustabilizuje, tak jak przy zwykłej grypie.
Ile zgonów byłoby mniej, gdyby robiono masowe testy, o co jojczysz?
Jak pisałem - testy nikogo nie leczą. Sam przyznałeś, że izolacja powoduje spłaszczenie tempa zakażeń, o co głównie chodzi. A czy zastosowane środki są adekwatne, oceni historia.
Walisz w rząd na oślep, jak zwykle robi to opozycja totalna. I jak zwykle jest to przeciwskuteczne. Nawet Kidawa wycofała się z głupiego występu o 100% testów w społeczeństwie, Ludzie (także fachowcy, epidemiolodzy, nie tylko komentatorzy bez wiedzy) zabili ją śmiechem, ale odium wyjścia na i**otkę w oczach społeczeństwa pozostało.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Skydiver że też chce Ci się kopać z koniem?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

>Skydiver że też chce Ci się kopać z koniem?

No właśnie nie chce mi się, bo widzę, że mam do czynienia z głupkiem.

>Ludzie (także fachowcy, epidemiolodzy, nie tylko komentatorzy bez wiedzy) zabili ją śmiechem,

Tak, w większości to jest rechot bezzębnych dumnych obywateli nieskalanych myśleniem. PiSlemingi łykają każdą bzdurę, którą poda im reżim na tacy w postaci zmielonej, zwymiotowanej i skomentowanej papki. Nic, tylko oglądać TVP i przyjmować jak swoje.
Jak wiadomo, kraje takie jak Norwegia, czy Islandia popełniły wiele błędów, jedynie Polska ma to szczęście, ze żadzą nami światli ludzie.
Oglądając TVP można nabrać wrażenia, że cały świat patrzy z podziwem na Polskę.

>odium wyjścia na i**otkę
Na twoim miejscu bardziej bym się przejmował tym, że to ty wychodzisz na i**otę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chlorze ze slumsow na dolnej, jest w waszej grupie (marzacych o sredniej krajowej) jest jeden wspolny mianownik. Wszyscy jestescie bardzo madrzy i bardzo biedni.
To powinno dawac do myslenia.

Skydiver konie nie są głupie
tylko coś z osła mają:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wasza wiedza o rzeczywistości jest własnie taka jak wiedza o osłach.
Zamiast realnej wiedzy, polegacie na stereotypach nie mających związku z realną wiedzą. Otóż osły są znacznie bardziej inteligentne niż konie, o czym świadczy choćby ich przysłowiowy upór. Osioł ma w wielu kwestiach swoje własne zdan ie i nie ulega tal łatwo zewnętrznej presji, jak koń.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dobrze, że jest ktoś, kto dobrze zna psychikę osła.

Na Ziemi żyją trzy rodzaje gatunków;
1. zwierzęce
2. ludzki
3. i zbiór takich dziwnych osobników, który gdy go określimy jako zbydlęcony czy zeświniony, to obrażamy bezzasadnie bydlęta i świnie, które w taki sposób, jak dowodzi biologia, nigdy się nie zachowują. Są nawet biolodzy, którzy stawiają tezy o moralnych zdolnościach zwierząt, czego nie da się powiedzieć o wspomnianych osobnikach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

4. Plebs - nizina, biedota, patologia, mędrcy-nieudacznicy, wyborcy partii komunistycznej, frustraci, zazdrosnicy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry