Widok

Poprawiny-czy robicie?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Urzadzamy wesele w restauracji hotelowej, wiec poprawin nie ma w pakiecie :-). Zastanawiam sie, czy jest to obowiazkowy punkt, ktory trzeba zorganizowac, bo inaczej goscie beda miec niedosyt. Moja wizja to male, kameralne spotkanie z najblizsza rodzina.
Czy decydujecie sie je robic we wlasnym zakresie czy dajecie sobie na luz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My znajomych to normalnie na wesele zapraszamy. Tzn. mam na myśli tych bliższych znajomych, czy jak kto woli przyjaciół. A Wy dlaczego tak osobno, Izaa? Nie prościej załatwić wszystko "za jednym bałaganem"?

image
A my nie robimy ani poprawin, ani imprezy dla znajomych :) przynajmniej na razie nie mamy niczego takiego w planie ;)

[img][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
[/img]
czyzby Kozi Grod?

Nie robimy porawin ale za to robimy druga impreze tylko dla znajomych. Bedzie ona w tym samym miejscu gdzie wesele ale bez DJa i tydzien pozniej.
No to wychodzi male taras party plus minus grill u Rodzicow. Zaleznie co zostanie po imprezce :-)
U nas na pewno będzie śniadanko (przeciez trzeba zjeść to pychotne jedzonko slubne) i możemy tak sobie posiedzieć do godz. 16. Ale zespołu, tańców i wódeczki już raczej nie będzie :) niom chyba, że zimne piwko na ten upal sierpniowy :)
Anulka to może by tak na mail'a?:>

Della
image
Della, nie chciałbym zdradzać tajemnicy... :o) ... ale pensjonat znajduje się za miastem.

pozdr.,
Ania :o)
Anulka a można wiedzieć gdzie robicie wesele?

Della
image
My też robimy poprawiny, ale zastanawiamy sie czy z orkiestrą czy przy magnetofonie.
My będziemy mieli poprawiny :o)

Goście są już poinformowani,że potrzebne im będą podręczne bagaże.
Poprawiny będą w stylu garden party... pieczenie dzika, śpiewy itp.
Jeśli będą zmęczeni po całonocnej zabawie to będą mieli do dysopozycji:
* basen, kręgle, tenis, konie a nawet salę kinową :o)

Jednym słowem weselisko będzie trwało dwa długie dni :o))
no i mi nie wyszło

image
przepraszam ....ja tylko coś spróbuję

image
my też robimy poprawiny. W rodzinie mojego ukochanego zawsze były poprawiny i tak się przyzwyczaili wszyscy łącznie z nami...A sprawe ułatwia nam jeszcze fakt, ze wynajmujemy salę, ktora jest do dyspozycji do wtorku, wiec mozemy tam sobie troche posiedziec :o) Na poprawinkach juz nie bedzie gral nam zespol, wiec bedzie troche inny klimacik...no a poza tym jedzonko z weselicha trzeba jeszcze skonczyc...mniami :o)

[img][/img]
taka okazja zadko sie zdarza ,ze cala rodzinka i rzyjaciele razem ..a po drugie jak zostanie jedzonko z wesela to w sam raz na poprawiny bedzie , juz nie tak hucznie , moze na lonie natury , ale na pewno na drugi dzien tez sie zgromadzimy ,przynajmniej w gronie rozinnym :)

image
image
image
Ufff... Już myślałam, że tylko my jesteśmy takie oszołomy, i nikt więcej.

Właśnie, ja też myślę, że trzeba z tej imprezy wycisnąć ile się da. Pewnie potem nie da się już nigdy tylu bliskich nam osób zgromadzić w jednym czasie i miejscu.

image
jak narazie to my tez planujemy poprawimny:):) do czerwca jest jeszcze czas na przemyslenie tego !!!!!!

image
image
image
Ja z moim K. robimy poprawinki jak sie bawic i cieszyc sie szczesciem to na calego. :-))

My mamy w niedzielę o 11 grila i sniadanie na świeżym powietrzu dla gości którzy bedą nocowali. Hotel Orle tak robi.

nasi zanjomi pobierają się w lipcu i robią wesele w jakimś super hotelu-pałacu; na poprawiny tam nie mogą sobie pozwolić, a rodzice nalegają, więc zamówili jakąś tam szkołę podstawową na poprawiny, ale oni się na nich pojawić nie zamierzają - też jakieś rozwiązanie, chociaż szczerze powiem, że wynajmowanie kolejnego miejsca na impreze przerosło by moje zdolności organizacyjne!!!

do góry