Widok

Poprawiny - jak zapraszacie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
chodzi mi o osoby, których nie zaprosicie na wesele, tylko dajecie zawiadomienie, czy w zawiadomieniu piszecie czy mówicie jak wręczacie?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas akurat na poprawinach będą Ci sami goście co na weselu, ale na zaproszeniach nic nie piszemy, powiemy osobiście.
imageimage
jak goście się z nami zegnać będą będziemy mówić że zapraszamy...

Ja piszę w zawiadomieniu :)
no tak, ale mi chodzi o ludzi których nie zapraszacie na wesele a tylko na poprawiny.
Goscia co beda na weselu to wiadomo przecież
image
image
sunrise, a wkładacie karteczke czy w tekscie to macie?
image
image
ja będę wkładać karteczkę do zawiadomienia i powiem, że serdecznie zapraszam na poprawiny. Ale najbardziej boje się, że na poprawiny będzie za mało miejsc przygotowanych. Tzn. na weselu będzie 100 osób a na poprawiny te 100 + 10 dodatkowych osób. Teoretycznie jak przyjdą wszyscy to klapa ale nie przychodzi zawsze 100% z wesela ale ja i tak panikuje :)
image
ja też tak panikowałam, aż zmieniliśmy 3 tygodnie temu lokal :) Wchodzi tam 300 osób więc na pewno wszyscy się zmieszczą.
Na poprawinach będą wszyscy goście z wesela, bo wszyscy nocują na miejscu, no i zastanawiam się kogo zaprosic i jak na poprawiny. Ale chyba po prostu będziemy mówić przy dawaniu zawiadomień
image
image
hmmm to mzesz sie zdzwic :P moi znajomi tez liczyli ze przyjdzie 7-80 % i tyle przygotowali miejsc a tutaj niespodzianka przyszli wszyscy :)
image

image
Mamy to w tekście zawiadomień.
Żeby nie okazało się, że na poprawiny przyjdzie więcej osób niż na wesele, czekamy aż goście weselni dadzą znać czy przyjadą (mają czas do miesiąca przed), policzymy ile nam zostało miejsc na poprawiny i wtedy roześlemy zawiadomienia - niektóre z dopisanym zaproszeniem na poprawiny a niektóre bez.
my wreczamy takie smieszcze male zaproszenia wlasnorecznie drukowane tylko tym znajomym ktorzy nie beda na weselu a chcielibysmy zeby przyszli na poprawiny, glownie znajomi ze szkol, z pracy itp. Goscie weselni wiedza od poczatku ze sa poprawiny bo tak bylo w zaproszeniu.
a jesli piszecie juz na zaproszeniu o poprawinach to jaki tekst? wklejcie prosze.
a jesli piszecie juz na zaproszeniu o poprawinach to jaki tekst? wklejcie prosze.
fajnie, że poruszono ten temat, bo też mam wątpliwości. Czy wypada, żeby goście weselni deklarowali obecność na poprawinach? Czy można ich jakoś delikatnie spytać, czy raczej nie ? Pytam , bo za osobę za poprawiny płace prawie 50 zł a nie chciałabym ,żeby nie przyszedł tłum ludzi :) co myślicie?
lili sporo placisz za poprawiny , wiec rozumiem Cie:) My to jestesmy pikus przy Was, bo od osoby mamy 15 zl!
image
image
na szczęście do ślubu jeszcze ponad rok, ale nie ukrywam , że nie mam pojęcia jak rozwiązać ten problem.Może macie dziewczyny jakieś doświadczenia?
ja miałam napisane na zaproszeniach
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Dori, miałaś napisane na zaproszeniach, że oczekujesz potwierdzenia obecności również na poprawinach?
nie
ten kto przybyłna slub stawił sie na poprawiny bo wszytkim zapewnialiśmy nocleg
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
to jak pislayscie na zaproszeniach?

Inne tematy z forum Wesele

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry