Widok

Poprawiny w jeansach?!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kiedy szliśmy na poprawiny do naszych znajomych oboje ubralismy się dość elegancko, K. gajerek, ja też w sukience. Przyszliśmy na salę, a tam wszyscy jak na pikniku. Świadkowa była w jeansach i sandałach, jeden facet w koszulce na ramiączkach, jak na siłownię...
Nie wiem, czy to tak jest, że poprawiny są na pełnym luzie, czy raczej też powinno być odświętnie? Jak będzie u Was? Z tego, co widzę na forum, szykujecie sobie eleganckie suknie.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
JA SZYJĘ SUKNIE, A MÓJ MA DRUGI GARNITUR ( NIE NOWY)... WYPADA ELEGANCKO ALE TO TEŻ ZALEŻY OD MIEJSCA POPRAWIN ... NA PEWNO NIE W DŻINACH ...NIGDY...

imageimage

<a href="http://www.slub-wesele.pl
Akurat w tym przypadku poprawiny były w tej samej restauracji, co wesele. Ale ja też zawsze myślałam, że powinno byc elegancko.

Wydaje mi się że właśnie tak powinno być też odświętnie.W każdym b edz razie na każdym weselu na jakim byłam tak właśnie było

image

image

www.nikolaszymanska.pamietajmy.com.pl
córeczko
nie ma reguły :)
ja chcę wyglądać ładnei i odświetnie......

ale gdy pracowalam na weslach to widziałam różne "obrazki".......
maksem była panna młoda w białej sukni ( na weselu a nie na poprawinach)
a spod sukni wystawały jej CZARNE RAMIĄCZKA OD STANIKA !!!!!!!!!!!!!!

to już jest żenada jak dla mnie :)

.
u nas poprawiny byly na dworzu, na swiezym powietrzu, z ogniskiem i grillem. Ale goscie byli uprzedzeni, ze w luznym stylu maja sie ubrac. Z tym, ze my jako mlodzi ubrani bylismy elegancko-tzn moj M w spodniach od garnituru i koszuli (bo za cieplo bylo na caly gajerek) a ja spodnica i gorset satynowy w kolorze ecru :)))
Zalezy wiec jak wszystko organizujecie :))
Chociaz mysle, ze jesli w tej samej restauracji to wypada ubrac sie elegancko!!

image image
Masz rację, to zależy od charakteru poprawin, nie ma sensu męczyć się w obcasach, chodząc po trawie wokół ogniska:) Ale myślę, że można ubrać się wygodnie, a jednocześnie wyglądać elegancko i schludnie, bez adidasów i jeansów.

u moich znajomych cześć ludzi przyszla bardzo elegancko. a część wymięta jak na biwak. Ale ze impreza polegala wylącznie na jedzeniu resztek (wiekoszość potraw nawet nie zostala przelożona na nowe czyste pólmiski ;((( ), to nie mialo to znaczenia. Każdy podziubal i się zmyl.

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
a młodzi pewnie z 5-8 stów za poprainy zapłacili :(

.
Ja będę miała garsonkę, a mąż spodnie materiałowe i koszulę z krótkim

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
ja w ogóle nie lubię poprawin w lokalach. Zmeczeni skacowani ludzie dokańczają resztki ze stolu. Sorry, ale tak mi sie to kojarzy.

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my na nasze poprawiny przyszlismy elegancko, ale letnio, tzn. moj mąż w spodniach od garnituru i bialej koszuli na spinki, a ja w sukience bez ramiaczek, ale jak zobaczylismy gosci ubranych letnio i mniej niz bardziej elegancko i grajacych w ogrodzie w boule (petanque, czy kule jakkto woli) to piotr sie szybko przebral w t-sirt i ciemne dzinsy... i od razu weselny - po-dobrej-zabawie - kac mu przeszedl....mysle, ze poprawiny sa miejscem na jeszcze lepsze poznanie sie rodzin, na podziekowanie za zabawe (rozpakowywanie prezentow) i lekkie, wygodne stroje na pewno temu sprzyjaja...:)) polecam!

image
A ja będe w jeansach, bo w poprawiny mamy grilla, pieczonego prosiaka, browarek, itp.
Dodatkowo wszytsko będzie się odbywac na dworze pod piękna wiata, więc gosciom juz zapowiedzielismy ze strój "na luzaka"

Juz sama nie wiem, będzie jak ma byc. Sukni balowej sobie raczej nie uszyję, ale na pewno zadbam o elegancki strój, bo u nas poprawiny będą takie "normalne", tj. na sali gdzie wesele, z dj'em itd. Chciałabym, żeby była to kolejna impreza, tylko już może bardziej na luzie. Takie wspomnienie poprzedniej nocy:)

Chciałam tylko jeszcze dodać, że salę na poprawiny mamy opłaconą do 20. Nie wiem czy goście tyle wytrzymają, bo promile się kumulują:)

ja porawiny przewiduje na dzialce u rodzicow nad jeziorem - grill i piwko - do tego stroje przede wszystkim wygodne - moze nie dres ale tez nie garnitur

dobry pomysl, oryginalny i jednoczesnie sprzyja rodzinnej atmosferze, brawo!
nie przejmuj się mu mamy sale opłaconą do 22 i wierzę że goście dadzą rade:-)

image

image

www.nikolaszymanska.pamietajmy.com.pl
córeczko

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry