Widok
Poprawiny w jeansach?!
Kiedy szliśmy na poprawiny do naszych znajomych oboje ubralismy się dość elegancko, K. gajerek, ja też w sukience. Przyszliśmy na salę, a tam wszyscy jak na pikniku. Świadkowa była w jeansach i sandałach, jeden facet w koszulce na ramiączkach, jak na siłownię...
Nie wiem, czy to tak jest, że poprawiny są na pełnym luzie, czy raczej też powinno być odświętnie? Jak będzie u Was? Z tego, co widzę na forum, szykujecie sobie eleganckie suknie.
Nie wiem, czy to tak jest, że poprawiny są na pełnym luzie, czy raczej też powinno być odświętnie? Jak będzie u Was? Z tego, co widzę na forum, szykujecie sobie eleganckie suknie.
nie ma reguły :)
ja chcę wyglądać ładnei i odświetnie......
ale gdy pracowalam na weslach to widziałam różne "obrazki".......
maksem była panna młoda w białej sukni ( na weselu a nie na poprawinach)
a spod sukni wystawały jej CZARNE RAMIĄCZKA OD STANIKA !!!!!!!!!!!!!!
to już jest żenada jak dla mnie :)
ja chcę wyglądać ładnei i odświetnie......
ale gdy pracowalam na weslach to widziałam różne "obrazki".......
maksem była panna młoda w białej sukni ( na weselu a nie na poprawinach)
a spod sukni wystawały jej CZARNE RAMIĄCZKA OD STANIKA !!!!!!!!!!!!!!
to już jest żenada jak dla mnie :)
.
u nas poprawiny byly na dworzu, na swiezym powietrzu, z ogniskiem i grillem. Ale goscie byli uprzedzeni, ze w luznym stylu maja sie ubrac. Z tym, ze my jako mlodzi ubrani bylismy elegancko-tzn moj M w spodniach od garnituru i koszuli (bo za cieplo bylo na caly gajerek) a ja spodnica i gorset satynowy w kolorze ecru :)))
Zalezy wiec jak wszystko organizujecie :))
Chociaz mysle, ze jesli w tej samej restauracji to wypada ubrac sie elegancko!!
Zalezy wiec jak wszystko organizujecie :))
Chociaz mysle, ze jesli w tej samej restauracji to wypada ubrac sie elegancko!!
u moich znajomych cześć ludzi przyszla bardzo elegancko. a część wymięta jak na biwak. Ale ze impreza polegala wylącznie na jedzeniu resztek (wiekoszość potraw nawet nie zostala przelożona na nowe czyste pólmiski ;((( ), to nie mialo to znaczenia. Każdy podziubal i się zmyl.
[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]
my na nasze poprawiny przyszlismy elegancko, ale letnio, tzn. moj mąż w spodniach od garnituru i bialej koszuli na spinki, a ja w sukience bez ramiaczek, ale jak zobaczylismy gosci ubranych letnio i mniej niz bardziej elegancko i grajacych w ogrodzie w boule (petanque, czy kule jakkto woli) to piotr sie szybko przebral w t-sirt i ciemne dzinsy... i od razu weselny - po-dobrej-zabawie - kac mu przeszedl....mysle, ze poprawiny sa miejscem na jeszcze lepsze poznanie sie rodzin, na podziekowanie za zabawe (rozpakowywanie prezentow) i lekkie, wygodne stroje na pewno temu sprzyjaja...:)) polecam!
Juz sama nie wiem, będzie jak ma byc. Sukni balowej sobie raczej nie uszyję, ale na pewno zadbam o elegancki strój, bo u nas poprawiny będą takie "normalne", tj. na sali gdzie wesele, z dj'em itd. Chciałabym, żeby była to kolejna impreza, tylko już może bardziej na luzie. Takie wspomnienie poprzedniej nocy:)