Widok
Porada dotycząca makijażu twarzy
Dziewczyny potrzebuję Waszej pomocy.
Nigdy nie używałam kosmetyków kolorowych do twarzy tj. pudrów itp. Nie lubię tego i szkoda mi trochę czasu na nakładanie tysiąca warstw - baz, podkładów, pudrów, rózy itp. Nawet nie wiem co za co odpowiada :-) Może jest jakiś kosmetyk 100 w 1?
Niestety latka lecą i cera nie jest już taka doskonała. Głownie chodzi mi o to, żeby wyrównać kolor i zamaskować delikatne niedoskonałości. Nie mam większych problemów z cerą.
Chciałabym zaopatrzyć się w jakieś cudo, łatwe w użyciu, nie obciążające cery. Oczywiście nie ma dawać efektu maski, lekko matowić i sprawić, że skóra będzie wyglądała świeżo i delikatnie.
I nie wiem, czy sam puder wystarczy? Czy mozna używać tylko podkładu bez pudru itp.? Czy lepiej sypki, fluid, pasta czy co? Albo jaki efekt dają transparentne pudry/podkłady? Serio nie mam o tym pojęcia, aż mi wstyd. Ale coż, całe życie człowiek się uczy.
No i może macie jakieś sprawdzone produkty?
Nigdy nie używałam kosmetyków kolorowych do twarzy tj. pudrów itp. Nie lubię tego i szkoda mi trochę czasu na nakładanie tysiąca warstw - baz, podkładów, pudrów, rózy itp. Nawet nie wiem co za co odpowiada :-) Może jest jakiś kosmetyk 100 w 1?
Niestety latka lecą i cera nie jest już taka doskonała. Głownie chodzi mi o to, żeby wyrównać kolor i zamaskować delikatne niedoskonałości. Nie mam większych problemów z cerą.
Chciałabym zaopatrzyć się w jakieś cudo, łatwe w użyciu, nie obciążające cery. Oczywiście nie ma dawać efektu maski, lekko matowić i sprawić, że skóra będzie wyglądała świeżo i delikatnie.
I nie wiem, czy sam puder wystarczy? Czy mozna używać tylko podkładu bez pudru itp.? Czy lepiej sypki, fluid, pasta czy co? Albo jaki efekt dają transparentne pudry/podkłady? Serio nie mam o tym pojęcia, aż mi wstyd. Ale coż, całe życie człowiek się uczy.
No i może macie jakieś sprawdzone produkty?
tu masz watek o ziemi http://forum.trojmiasto.pl/IKOSziemia-egipska-czy-warto-kupi-ten-puder-t140353,1,51.html
Myślę że jeżeli chcesz zamaskować i wyrównać koloryt to i owo to fluid. Ja np przekonałam się ostatnio do podkładów mineralnych sephory, bardzo fajne i w dość przystępnej cenie na to pędzlem nakładam puder w kamieniu transparentny ( to "kolor" neutralny zmatowi a nie zmienia koloru skóry) a używam go dlatego, że mam mieszaną skórę i by się mocno świeciła po samym fluidzie.
tutaj troche podobny watek, zobacz moja wypowiedz - ostatnia.
http://forum.trojmiasto.pl/Co-na-twarz-PUDER-PODKLAD-t313643,1,51.html
http://forum.trojmiasto.pl/Co-na-twarz-PUDER-PODKLAD-t313643,1,51.html
Idealny kosmetyk to ciężka sprawa....ile kobiet wygląda jak na balu przebierańców a sądzą że jest wspaniale :-) zmora to te podkłady....sama mam z nimi problem nie trafiłam na idealny :/ a za każdym razem biorę co innego ;-) zawsze coś jest nie tak! może znacie profesjonalistę w tych sprawach? ktoś kto ładnie potrafi dobrać? :-)
Sprawdź http://mediavector.pl/ktore-kosmetyki-z-azji-kupic-na-poczatek/ dobry wybór.
No dobra a czy jest taki kosmetyk, żeby już nie stosować i podkładu i pudru, tylko jedno które da podobny efekt?
Moja mama miała taki krem koloryzujący/tonizujący (nie pamiętam firmy) ale u mnie się nie sprawdził tzn. cera kolorystycznie ok ale po niedługim czasie jakoś się tak świeciła, szczególnie na czole.
A co z tymi transparentmymi rzeczami, sprawdzają się? Przynajmniej nie ma problemu z doborem koloru, a może sie mylę?
Moja mama miała taki krem koloryzujący/tonizujący (nie pamiętam firmy) ale u mnie się nie sprawdził tzn. cera kolorystycznie ok ale po niedługim czasie jakoś się tak świeciła, szczególnie na czole.
A co z tymi transparentmymi rzeczami, sprawdzają się? Przynajmniej nie ma problemu z doborem koloru, a może sie mylę?
Myślę, że wybór tego makijażu może być czasem trudny, ponieważ istnieje tak wiele firm, ale nie wszystkie z nich są niezawodne. Dlatego przy tej okazji jestem gotów doradzić ci w sprawie tego zasobu CK One gdzie można znaleźć dobry asortyment i wybrać coś pożytecznego dla siebie. Sukces.