Widok

Poradnia leczenia zeza lub okulista dzieciecy poszukiwany.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Teraz wiekszosc poradni okulistycznych nie ma podpisanej umowy z NFZ, moze ktos podpowie gdzie moge sie udac z dwulatkiem, ktory lekko zezuje?
Dobrze by bylo Gdynia i okolice ale cale Trojmiasto tez wchodzi w rachube :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W przychodni Śródmieście na Armii Krajowej jest Poradnia Leczenia Zeza. Nie wiem, czy mają aktualną umowę z nfz, ale warto tam zajrzeć. Synek miał podejrzenie zeza (duże ciemne oczy, stąd to złudzenie) i tam nas pediatra kierował.
Dziekuje, nie maja uowy z NFZ ale zapisalam sie do nich prywatnie wiec dobre i to :)

Na NFZ możesz zapisać się do poradni okulistycznej dla dzieci - OKO w Gdyni na ul. Śląskiej 35-37

polecam dr. Skweres
odradzam dr. Radulewicz-Wojciechowską
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Monika dlaczego odradzasz dr Wojciechowska? Kiedys bylam u niej z corka i wydawala mi sie dobra...

chodziłam do niej z córką do przychodni Dąbrowa-Dąbrówka, córce delikatnie ucieka oczko
Lekarka przepisała nam okulary. Pytałam się czy na pewno musi nosić. Stwierdziła, że tak.

Lekarka wydawała mi się jakaś taka nie do końca kompetentna, rozstrzepana, co chwila pytała się o to samo i tak jakby nie słuchała tego co ja mówię. A do szału mnie doprowadzało jak się spóźniała- nawet 2 godziny!

Poszłam więc do 2 innych okulistów prywatnie ( w tym właśnie do dr. Skweres bo polecało mi ją sporo znajomych osób) bo noszenie okularów to jednak poważna decyzja, bo są to oczy, a złe dobranie szkieł lub w ogóle przepisanie okularów może pogorszyć widzenie.

Chciałam sprawdzić diagnozę Pani Wojciechowskiej, bo koleżanka pracująca w tejże przychodni mi to poradziła ( mieli sporo skarg na nią) i w 2 przypadkach otrzymałam informację, że moja córka nie kwalifikuje się do noszenia okularów. Wzork ma bardzo dobry, mamy chodzić do kontroli ale na ten czas okularów nie wymaga, że nie widzą wskazań.

Więc zraziłam się do tej Pani doktor. Zresztą nie tylko ja, mojej sąsiadce też przepisała dla jej córki okulary, nie wykupiła ich, po 6 miesiącach poszła do kontroli i Pani dr. stwierdziła, że super, extra, wada się cofa... Koledze leczyła zapalenie spojówek jakimiś maściami, dziwnymi roztworami, nie mogła wyleczyć... w końcu poszedł do lekarki rodzinnej, która wypisła mu zwykłe krople na zap. spojówek i po 3 dniach przeszło..
Od tej koleżanki, która pracuje w przychodni usłyszałam też historię pewnej pani, która prawie straciła wzrok, była w AM, długo leżała, wyprowadzili ją na prostą, kazali być pod stałą obserwacją lekarza okulisty i regularnie chodzić na kontrole... to dr. Wojciechowska powiedziała jej, że ma przyjść do niej jak znów nie będzie widziała... no coments...

Zresztą gdzie nie słyszałam już dr Wojciechowaska tam pracowała ;)
Jejku bardzo Ci dziekuje za te informacje, bo akurat do tej Pani doktor sie uowilam ale juz dzwonie i zmieniam.

dr Skweres przyjmuje też na Armii Krajowej ale tam prywatnie, w zeszłym roku koszt wizyty u niej to 60 zł
Umowilam sie do niej prywatnie, dziekuje za rade . /koszt 60zl ale oczy syna bezcenne :)

Proszę bardzo :) Będziesz zadowolona :)
dr Skweres tez pracuje na NFZ wlasnie na ul Slaskiej, w NZOZ OKO. sa dlugie terminy ale moze sie uda
możecie podać jakies namiar na tą dr Skweres prywatnie? Długie ma terminy?
w oko w Gdyni na śląskiej spróbuj, wbrew temu co się słyszy wcale terminy nie są aż takie odległe ;)
ja miałam do wyboru albo czekać z dzieckiem na wizytę 9miesięcy na gospody w Gdańsku, albo 1,5miesiąca do oko w Gdyni ;P
image image

Prywatnie w przychodni w Gdyni na Armii Krajowej.
Koszt wizyty w zeszłym roku 60 zł
w sopocie też jest podobno jakąś przychodniaokulistyczna z umowa nfz. którąś z Was kojarzy?
Sabbi jest na Brodwinie, podobno sprzet maja niemal kosmiczny!! Dla mnie dojazd trochę ciężki ale podobno warto tam sie wybrac ze wzgledu na sprzet i lekarzy :D
image image

jaka ulica?

Inne tematy z forum Zdrowie

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Ona zupełnie nie ma ochoty na seks (4 odpowiedzi)

Jestem z dziewczyną prawie rok na początki związku wyjechała za granicę na 2 miesiące przed...

Dr Adamowicz onkolog-poszukiwany!! (13 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co się dzieje z dr Krzysztofem Adamowiczem onkologiem pracującym dotychczas w...

do góry