Widok
Tak,wiem ze ksieza sa fajni,jak na razie poznalam tylko proboszcza i ks.Zbyszka.Byli bardzo mili.Tylko na nauki skierowal nas do katedry a sluszalam,ze tam jest niezbyt ciekawie.Mnie nie chodzi tylko o odbebnienie nauk bo to bez sensu ,jak juz mamy chodzic to chcialabym cos z nich wyniesc.No zobaczymy,zaczynamy nauki w przyszlym tygodniu a slub 2 czerwca.Niezle mamy tempo nie?Aaa,no i poradnictwo jeszcze zostalo.
Inny proboszcz to by nas pewnie juz dawno wyrzucil ale ks.Wiesiek jest naprawde spoko i chwala mu za to:)
A Wy kiedy macie slub Jolga?
Inny proboszcz to by nas pewnie juz dawno wyrzucil ale ks.Wiesiek jest naprawde spoko i chwala mu za to:)
A Wy kiedy macie slub Jolga?
Wiesz co,mnie jest w sumie obojetne kto nam bedzie udzielal slubu bo podobno wszyscy ksieza sa tam fajni.
Ostatnio jak spisywalismy protokol to pytalam ksiedza jak wyglada z wystrojem kosciola.Powiedzial,ze siostry stroja standardowo jak na kazdym slubie i nic sie za to nie placi.No chyba,ze chcielibysmy cos szczegolnego to wtedy sami.Ale mysle,ze nie ma takiej potrzeby,bynajmniej nam na tym nie zalezy.
Na pewno siostry zrobia ladnie:)
Ostatnio jak spisywalismy protokol to pytalam ksiedza jak wyglada z wystrojem kosciola.Powiedzial,ze siostry stroja standardowo jak na kazdym slubie i nic sie za to nie placi.No chyba,ze chcielibysmy cos szczegolnego to wtedy sami.Ale mysle,ze nie ma takiej potrzeby,bynajmniej nam na tym nie zalezy.
Na pewno siostry zrobia ladnie:)
Z organista podobno jest tak ze on i tak bedzie bo chyba raczej musi byc mimo,ze masz swoj zespol,wiesz on zawsze sie przyda chocby na "O Stworzycielu Duchu przyjdz".My bedziemu miec 3 skrzypaczki.
Dlatego tez pytalam ksiedza jak to bedzie wygladalo i on na to ,ze organista widzi w ksiedze kiedy sa sluby i i tak przychodzi a swiadkowie przed msza maja mu najwyzej zaniesc jakas ofiare i tyle.
Dlatego tez pytalam ksiedza jak to bedzie wygladalo i on na to ,ze organista widzi w ksiedze kiedy sa sluby i i tak przychodzi a swiadkowie przed msza maja mu najwyzej zaniesc jakas ofiare i tyle.
joanka napisał(a):
> Miałam ślub w Matemblewie,siostry bardzo ładnie stroiły
> kościół, nic za to nie płaciłam tylko musiałam dostarczyć
> kwiatki:) Moge pokazać na zdjęciu jak to wyglądało
>
>
Joanka ,a ile wyniosly Cie te kwiatki jelsi mozna wiedziec?Skladalas sie na nie z druga para?Kiedy mialas slub?
> Miałam ślub w Matemblewie,siostry bardzo ładnie stroiły
> kościół, nic za to nie płaciłam tylko musiałam dostarczyć
> kwiatki:) Moge pokazać na zdjęciu jak to wyglądało
>
>
Joanka ,a ile wyniosly Cie te kwiatki jelsi mozna wiedziec?Skladalas sie na nie z druga para?Kiedy mialas slub?
nie było drugiego ślubu w tym dniu
kościół jest spory,więc trzeba było dużo kwiatów kupić,z tego,co pamiętam,to wyniosło nas wszystko ok 350zł
zostało zrobionych sześć dużych bukietów wokół ołtarza
oraz zostały przystrojone ławki i klęcznik
kwiaty były kupowane na giełdzie
kościół jest spory,więc trzeba było dużo kwiatów kupić,z tego,co pamiętam,to wyniosło nas wszystko ok 350zł
zostało zrobionych sześć dużych bukietów wokół ołtarza
oraz zostały przystrojone ławki i klęcznik
kwiaty były kupowane na giełdzie
"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"