Widok

Poród Swissmed

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny poprosze o jakieś swieze opinie dotyczace porodu, czytałam inne wątki ale są już stare... Cena za poród naturalny to 5500 :( strasznie duzo, ale może warto, w koncu za wesele placi sie o wiele wiecej, a dla mnie narodziny maleństwa są ważniejsze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Monika_81 sory,zle zrorumialam z tym okresem he he.ostatnio to juz nie myśle trzeżwo.Ja mam termin porodu na 27 kwietnia,ciekawe jaki mi dadzą termin cc.to moja trzecia ciąża.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciekawe ze ja tak bardzo daze do Sn jak wy do cc ;))
Mam nadzieje ze gdy ktos chodzi do lekarza ze swiss to pozniej nawet w 35 tyg moze liczyc na przyjecie w razie porodu...
a jak to sobie wyobrazasz ze np przed klasfikacja zacznie Ci sie porod i pojedziesz na porodowke do swiss medu ? marne szanse jak dla mnie bliskie zeru - bo jezeli porod zacznie sie przed 37TC to znaczy ze dziecko bedzie wczesniakiem - co oznacza wzmozona opieke nad nim czyli ryzyko ze swiss med zaraz po porodzie bedzie musial przewiesc nororodka np na zaspe - swiss med omija jak moze przypadkow ciaz w ktorych cos jest nie tak, bo im sie to nie oplaca. Cena za porod to 5,5tys niezaleznie jak dlugo zostaniesz w szpitalu i niezaleznie jaki porod bedziesz miala - ale zalezy im zeby wszytsko przebieglo latwo i sprawnie zeby po 3 dniach wypisac kobiete z dzieckiem do domu - to swietna klinika jezeli chodzi o porody bez problemow bo inne przypadki nie sa tak przyjmowane, ja znam sporo przypadkow kiedy wlasnie ciaze ktore nie przebiegaly "gladko" nie zostaly przyjete na oddzial
Jak widac z powyzszych przypadków takie porody sie jednak zdarzaja.. szczegolnie jak chce sie cc...
jak ja byłam w swissie to był jeden wcześniak ale taki nie wymagający specjalistycznej opieki chyba bo wszystkie inkubatorki stały puste, wiem bo byłam w tym pokoiku gdzie stoują z położną, bo mi pokazywała tam wyniki badań małej.
ale cc gdzie termin jest z góry ustalony a poród naturalny to całkiem inna bajka
ja idę za tydzień na kwalifikacje to jeszcze raz się o to spytam - ale telefonicznie i od znajomych dostałam właśnie tą inf o której CI napisałam
tez sie zastanwiałam na swissmed w przyszłości ale właśnie ze wzgledu na to ze nie maja dla wszesniaków rezygnuje
Dziewczyny,

dziś byłam ponownie na wizycie kontrolnej czyli KTG. Ponieważ w nocy miałam skurcze - lekarz na wszelki wypadek wolał to sprawdzić - i byłam także badana. Okazuje się że to przepowiadające jednakże zostałam wpisana do magicznego kalendarza na 14 kwietnia - i od dziś odliczam :)

Fakt faktem że nie przyjmują zagrożonych ciąż - i to wydaje się być odpowiedzialne bowiem nikt później nie chciałby przechodzić wszelkich nieprzyjemności z tym związanych. Poza tym również w tej sprawie wcześniej rozmawiałam z moim lekarzem prowadzącym i wspólnie ustaliliśmy że gdyby coś się działo zanim przeszłam kwalifikację - mam jechać na Zaspę bo tylko tam radzą sobie z poważnymi problemami. Dziś już wiemy że jest wszystko ok - niemniej jednak lekarze wcale nie kwapią się do przeprowadzania CC przed 38/39 tygodniem - bowiem każdy dzień dzidziusia w brzuszku jest dla niego bardzo cenny. No chyba że dzidziuś sam się pcha na świat - to inna sprawa.
sprawdziłam w książeczce małej, jak to kogoś interesuje, to dają noworodkom w swissie tą szczepionkę engerix, bo w innych szpitalach podają niby jakąś o niezbyt fajnym składzie-był długi temat na forum
tak dokładnie - skład szczepionki w swiss medzie dla noworodków jest lepszy niż te co są w zwykłych szpitalach :)
Monika- czyli pierwszy raz na kwalifikacje bylas na poczatku 36 tygodnia tak? chcesz rodzic sn w swiss?
Fajnie ze szczepionka jest super ;) inkuobatory tez sa - przynajmniej jak bylam na ogladaniu to widzialam i polozna podekreslala ze jak cos sie dzieje to nigdzie nie jada tylko wszystko odbywa sie u nich.
dziewczyny a kiedy najlepiej wybrać się na samo oglądanie - chciałabym z mężem podjechać do nich i zobaczyć warunki, a przede wszystkim porozmawiać z kimś jak wygląda u nich poród (mam sporo pytań na które forum nie pomorze), kwestie kwalifikacji i płatności - czy w weekendy mozna ??
Kamyk1 ja byłam w 35/36 tygodniu na kwalifikacji. Jednakże już na wizycie w 34 tygodniu otrzymałam informację iż w razie gdyby coś się działo mam tam jechać - w takich sytuacjach lekarze porozumiewają się pomiędzy sobą w przypadku stałych pacjentek i bezproblemowych ciąż.

Rodzę przez CC - skierowanie od ortopedy i neurochirurga.
niestety kwalifikacje są od pon do pt do godziny 14, ale w weekend możesz pojechać zobaczyć oddział i porozmawiać z dyżurującą położną
Dzieki Monika ;) Mam nadzieje ze wlasnie moj gin jakby co to nawet w 34 tyg jakos mnie pokieruje, jako ze pracuje w swiss.
Jesli chodzi o samo ogladanie to polecam soboty, nikogo nie ma i wlasnie polozna oprowadzi i odpowie na wsz. pytania.

A Ja dziś byłam na kwalifikacji i mam wyznaczony termij na 21 kwietnia.za tydzien jadę na ktg i jeszcze za 2 tyg.dziś miałam ktg,usg no i wymaz.i kurcze dowiedziałam się że to nie córcia tylko syn!To będzie nasz trzeci chłopak.ale ciagle mam nadzieję,że może jednak córka?!!
Kaja a w ktorym tygodniu jestes? ja do dzis nie wiem czy syn czy corka bo lekarz wciaz zmienia albo nozki sa zlaczone i nic nie widac.. ale rozumiem ze ty cala ciaze wiedzialas ze corka a tu nagle chlopak ;))) czyli nic tak naprawde do konca nie wiadomo ;)))
hop do góry
Wiecie co, ja tam nie rodziłam ale zastanawialam się mocno nad porodem właśnie tam. Jednak się nie zdecydowałam. Już wyjaśniam czemu. Otóź urodziła tam dziewczyna z mojej rodziny i ona była bardzo a nawet BARDZO zadowolona. Ale mnie zraził fakt, że sale poporodowe są 2-osobowe a nie ma limitu odwiedzin. Kurcze, jak się płaci 5 czy 6 tysięcy, to powinni zapewnić salę na wyłączność pacjentki. No bo jak tu mówić o poszanowaniu intymności, kiedy trzeba dziecko karmić, zmienić podkład (bo krwi trochę jest po porodzie) w obecności gości sąsiadki, którzy mogą siedzieć na okrągło. Mąż dziewczyny, która mi o tym opowiadala, siedział do nocy aż ok północy przyszła polożna i delikatnie zasugerowała, że może już pojedzie do domu (byli spoza Tczewa więc jak już przyjechał to siedział), bo i żonie, i pani z sąsiedniego łóżka przyda się odpoczynek. Mnie to odrzuciło. W końcu cena za poród jest spora i nawet jeśli reszta jest super, to ja nie chciałabym być zaraz po porodzie narażona na obecność czyjegoś męża w pokoju. Ja pamiętam, że po każdym porodzie nie dało rady być szczelnie zakrytą i wszelkich czynności związane z... kawałkiem golizny nazwijmy to :-) dokonac w łaziencie. I co innego, jak za towarzystwo mamy drugą świerzą mamę a co innego jak jej męża :-). Myślę, że jeśli komuś to nie przeszkadza, to swissmed będzie świetną alternatywą. Ale jak ktoś nie życzy sobie obecności obcego męża, to chyba nie. Bo jaką gwarancję będziemy mieli, że akurat będziemy w sali same lub że trafimy na wyjątkowo delikatną i wyrozumiałą współpacjentkę, która nie pozwoli gościom długo siedzieć.
masz rację to nie tak powinno być przy takiej cenie...można liczyć że akurat pokój będzie pusty , no ale nadzieja matką głupich jak mawiają :)
tylko i tak lepsze to niż np na kliniczej gdzie sale są wieloosobowe i również masz gości swoich "koleżanek" non stop... Zaspa miała fajnie jak była epidemia grypy bo wtedy nikogo nie wpuszczali na sale poporodowe w ramach odwiedzin no ale już "epidemia" przeszła ...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry