Widok

Poród Swissmed

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny poprosze o jakieś swieze opinie dotyczace porodu, czytałam inne wątki ale są już stare... Cena za poród naturalny to 5500 :( strasznie duzo, ale może warto, w koncu za wesele placi sie o wiele wiecej, a dla mnie narodziny maleństwa są ważniejsze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bzdura! Skąd w ogóle czerpiesz takie informacje? Robią wszystkie badania noworodkom, szczepienia, przesiewowe badanie słuchu itp. itd.! Wiem, bo urodziłam tam synka w wakacje. Dzieci mają świetną opiekę neonatologiczną.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Możesz liczyć na bardzo dobrą opiekę! A co najważniejsze Twoje dziecko też będzie pod świetną opieką i nie słuchaj bzdur, że nie robią dzieciom badań, to jakiś nonsens. Robią wszystkie badania, szczepią, badają słuch ... Urodziłam w Swissmedzie w wakacje i nie wyobrażam sobie rodzić gdzie indziej.
a jak wyglada sprawa z wizytami przed porodem kiedy nie jestem pacjentka swismedu a mam skierowanie na cesarke od swojego lekarza? umawiaja mnie wtedy z jakims dr? no i co w przypadku jakby malej cos sie działo, maja juz tam sprzet czy gdzies dziecko przewozą?
i jaki jest koszt poprdu i ile dni sie lezy po sn lub cc?
anka, odpisałam na maila
ja polecam dr Wójcika wykonywał moje CC wszystko sprawnie, bez żadnych komplikacji w miłej atmosferze i co najwazniejsze po raz klejny podkresle ze nie zaluje wydanych pieniądzy szczególnie jak czytam bądz słysze kolejne " opowieści z krypty" z państwowych szpitali
moje CC było planowane od początku ciązy przez niego, raczej nie należy do nawracaczy :) (fajne określnie) jak wspomnialam cos o naturalnym to powiedzial od razu ze wtedy on sie tego porodu nie podejmuje ze wzgledu na moją wadę, która jak stwierdził po tylu latach pracy widzi pierwszy raz
najwazniejsze jest to, jak tu już ktos napisal, ze oni nie zwlekaja niewiadomo ile z CC bo wlasnie dobro dziecka jest dla nich najwazniejsze jesli poród nie postepuje uważam za nieludzkie trzymanie koiet po niewiadomo ile godzin (rekord o którym słyszałam- moja znajoma 30 !!) nie zawsze pordód naturalny jest możliwy i zdrowszy
Ewa26, to rekord pobity – koleżanka: 3 dni (Zaspa), druga: 2 dni (Szpital wojewódzki i wskazania do cesarki).
podnosze temat, jakies najnowsze relacje?
Koleżanka rodziła z CC. Ranę zaszyli bardzo brzydko - za jakiś czas będzie do poprawki. Samą opieką była zachwycona.
up ................
up......,,,,,,,,,,,
jutro idę na kwalifikację, zobaczę co i jak
czekamy na relację :-)
Czekamy
up....
byłam, byłam :) bardzo miło mnie przyjęli. Miałam ktg, usg i wywiad. Mam sie stawić za tydzień na kontrolę i tak już do porodu. Ponieważ mam paciorkowca, to powiedzieli,że mam długo nie czekać i jechać jak tylko coś większego zacznie się dziać,żeby mi dali antybiotyk szybciej. Poza tym nic więcej. Oczywiście za te wizyty i badania się nic nie płaci bo to już wszystko wliczone.
Dziewczyny i jak moze ktos ma jeszcze jakas relacje z produ w Swissmedzie..np. jak tam jest z wanna w pierwszej fazie porodu? I jak z pozycja do rodzenia czy faktycznie kazda mozliwa?I jak z nacinaniem krocza??
Nie ma żadnego problemu, żeby korzystać z wanny. Położna przygotowuje "kąpiel" na prośbę :) Ja budziłam położną o 1 w nocy. W Wannie siedziałam godzinę - duża ulga, fajne bąbelki, które łagodzą skurcze i zagłuszają ewentualne pojękiwania ;-) Ogólnie super! Mi w wannie rozwarcie zwiększyło się o jeden palec! :)

Jeśli chodzi o pozycję, to ja korzystałam z zzo, a wtedy nogi są trochę zdrętwiałe, co narzuca pozycję - na łóżku.
Można prosić o ochronę krocza, ja akurat miałam nacinane, nic nie czułam. Na szycie poprosiłam o miejscowe i nie było z tym problemu, pomimo, że miałam zzo. Bez żadnej łaski :)
ja nie mogłam wybrać dowolnej pozycji, położna położyła mnie na łóżku i pzygotowała samolot, jak powiedziałam że chce inaczej to się zdenerwowała i powiedziała , że przecież nie będzie łapać dziecka. Chodziliśmy tam na szkołę rodzenia i położna prowadząca powiedziała że z tą pozycją to zależy na kogo się trafi, nie wszystkie są chętne do nowości. Generalnie poszło szybko i sprawnie więc jakoś mi to bardzo nie przeszkadzało ale czułam się lekko zawiedziona bo tak pięknie piszą na stronie że można przyjąć dowolną pozycję.
aaa co do nacinania to powiedziałam że chce bez, że się przygotowywałam itp i w sumie długo mnie nie nacinali, próbowali bez, ostatecznie minimalnie mnie skubnęła więc nie było źle.
Moze ktos jeszcze ma jakies opinie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry