Widok

Poród _Maj_ -2017-

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Cześć czy któraś z was ma porów w tym terminie, miło było by pogadać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej, założyłam nowy wątek, ten już sie bardzo długo przewija. Poniżej link: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2017-t704044,1,160.html
A u lekarza byłaś?
Właśnie się martwię, córka zaraziła mnie przeziębieniem i przez 2 dni leczyłam gardło, a teraz mam silny katar i podwyższoną temp. 37, a leczenie tylko środkami naturalnymi nie zawsze jest skuteczne.
m&msy też się nad tym zastanawiam ale nie ma co, jak komuś to sprawia radość to niech sobie minusuje :) niech dzieć ma radochę! ;)

W pierwszej ciąży pracowałam do 5 miesiąca, lekarka chciała wysłać mnie wcześniej na zwolnienie z powodu właśnie pracy w warunkach wirusowych ;)
Isabella1 wow!!! No to rzeczywiście różnica wieku dość spora ;) wszystko będzie dobrze, zobaczysz.
Witajcie, założyłam wątek mamusie czerwcowe, ale póki co nie ma wpisów, termin mam na 1.06.2017r czytam Wasze wpisy z terminami na maj, bo jestem ciekawa jak przebiegają wasze ciąże i zauważyłam, że pojawiły się dziewczyny z terminami czerwcowymi i z sugestią zmiany tytułu poród maj/czerwiec i jestem za! :-) zawsze raźniej pogadać, czy skonsultować różne sprawy.
Ja UWAGA.... rodziłam swoją córkę prawie 23 lata temu, wiec trochę latek minęło :-) a ponieważ z mężem zapragnęliśmy bardzo drugiego dziecka to się o nie postaraliśmy, na razie cieszę się, że pojawił się zarodek, że bije serduszko, ale jestem bardzo ostrożna i pełna obaw, ponieważ nie tak dawno poroniłam ciążę dokładnie 14 lutego 2016, w 11 tygodniu, przyczyniła się grypa, którą zaraziłam się w pracy :-( dlatego bardzo się boję wirusów, a czeka nas wiele zimnych miesięcy!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
m&msy Nie przejmuj się:) moim zdaniem to forum czyta trochę więcej osób niż się ujawnia. A być może robią to celowo:)
Ja się caly czas zastanawiam. Ostatnio pracowałam do 8, a potem prosto na patologię, więc teraz chyba troszkę wcześniej skończę. Wszystko zalezy od tego jak będę się czuła.
W pierwszej ciazy pracowalam do 6mca. Poszlam na zwolnienie z powodow biurokratycznych. Teraz planuje do maja pracowac😀
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
taki offtop: dlaczego ktoś minusuje wypowiedzi? po co? bo nie bardzo rozumiem...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja jestem w domu już ponad półtora roku ;) macierzyński skończył mi się pod koniec lipca i byłam na urlopie wypoczynkowym. W tym czasie zaszłam w drugą ciążę i od razu przeszłam na zwolnienie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Do którego miesiąca ciąży planujecie pracować?
Ja też mam dwa razy luteinę dowcipną i dwa razy d*phaston. Ciekawe jak długo moja lekarka będzie mnie tym faszerowała ;)

Cześć Dominika, super, że jesteś! :)
Witajcie! Ja też nieśmiało dołączam. Termin na 9.06.2017. W domku mam 14.5 miesieczna coreczke Marte.
Z Justa znamy sie z mamus lipcowo-sierpniowych 2015. Mam nadzieje, ze w tym watku tez bedzie taka super ekipa jak w poprzednim. Sciskamy serdecznie!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej Justa, ja też będę raczej czerwcowa.

Ogólnie to plamiłam dwa dni, więc dziś się wybrałam do lekarza (też chodzę do medicover). Na ostatnim usg tydzień temu nie było widać nic w pęcherzyku, dziś był zarodek z bijącym sercem, całe 7 milimetrów :), schowany w samym rogu pęcherzyka. Na płomienie dostałam luteinę dowcipnie dwa razy dziennie i wizyta znów w sobotę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witajcie!
Jestem w 7t4d ciąży :) w domu mam 14,5 miesięczną córeczkę :)
Jak na razie wszystko jest dobrze. Biorę leki na podtrzymanie plus zastrzyki z Clexy.
Termin mam na 2.06, ale wydaje mi się, że dzieciątko będzie majowe ;)

p.s czy możemy zmienić nazwę na mamusie majowo-czerwcowe 2017??? Bo to zawsze tak co dwa miechy jest wątek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
My po usg genetycznym. Przezierność ok. Serduszko pięknie bije. Wyniki 7 listopada i wtedy też wizyta.
Widziałam stópki i rączki :) Nasz maluszek ma już 6cm :)

Miałam nadzieję, że może płeć juz będzie widać ale niestety :) jeszcze musimy poczekać. No myślę że już 7 listopada to już pięknie będzie widać :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczyny mam do sprzedania ferrum 56 tabletek, żelazo. Bardzo fajne, zostało mi sporo po ciąży. Nie powoduje zatwardzeń, jest do rozgryzania-ssania. Gdyby któraś chciała proszę o priv :)
Ja chodzę do luxmedu, też pakiet z firmy. Dodatkowo nigdzie się nie wybieram ani prywatnie ani nfz. Badania mam w pakiecie, więc z głowy. Nie pomogę.
Dorotka ja chodzę prywatnie i w medicover w pakiecie z firmy mam, ale tam jest wieczny problem z terminami i sama lekarka średnio mi pasuje, chce pobrac wszytskie skierowania ktore musze miec (bo czesc moge robic badan na podstawie karty ciazy ale np na pappa musze miec skierowanie od lekarza z medi) i bede chodziła tylko prywatnie. lekarz zawsze pod telefonem, wizyta kiedy chce, brak obsuwy i o niebo lepszy sprzęt. dobrze, że w ciazy nie chodzi sie co roku ;)
Dorotka86 ja tylko na NFZ.Prywatnie wybiorę się tylko na USG genetyczne. Wizyta u gina w srodę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry