Widok

Poród na Klinicznej

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, które tam rodziły! Napiszcie proszę wszystko co dotyczy tego szpitala:

1. Zabiegi przedporodowe - są? obowiązkowo?
2. Po porodzie - kiedy dostaje się dziecko?
3. W iluosobowych salach się leży PO.
4. Jak jest z ewentualnym dokarmianiem butelką?
5. Czy pomoc laktacyjna jest OK?
6. Co jest na minus co na plus - wg Was?
7. Środki przeciwbólowe - dają jakieś podczas porodu?
8. Aktywny poród czy raczej leżenie?
9. Ile kosztuje poród riodzinny?

Mam za sobą poród w wojewódzkim, Kliniczną biorę pod uwagę.

Fotografia:

I cała reszta:

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja rodziłam w 2010 r i mężowi normalnie położne powiedziały że 200zł za dobę w jedynce i 150zł za dobę w dwójce.
Tyle że zamiast rachunku też dostaliśmy cegiełkę na jakąś fundację ;)
Ciekawa jestem czy teraz się coś zmieniło :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niedawno był artykuł nt.klinicznej i pisali,że opłat nie ma za jedynkę,czy dwójkę jedynie "dobrowolna"opłata ;)
Ogólnie chyba nie bardzo mogą oficjalnie pobierać opłaty w państwowym szpitalu
Dziewczyny, jak to jest w tej chwili ze znieczuleniem? No i w co się zapakować, jak na stronie jest napisane, że nie w torbę podróżną?
NOrmalnie w torbę sie zapakuj. Oczywiście bez przesady zawsze rodzina może coś dowieźć. Włożysz ją pod łóżko i bedzie w porządku.
jakieś świeże wieści? ;-)
No więc ja jestem "świeżyna" po porodowa na klinicznej ;)

Jeżeli chodzi o torbę-na pewno nikt nie zwraca na to uwagi
Znieczulenie-jest

Jeżeli jeszcze jakieś zapytania,chętnie odpowiem
Zastanawiam się , czy jest duże obłozenie? CZy mnie nie odeślą. Mam się stawić w czwartek na patologie- beda wywoływac ,bo to poczatek 42 tc i cisza. Jest jakaś szansa na płatną dwójkę na położnictwie , czy to łut szczęścia lub znajomosci ;-)
Obłożenie jest olbrzymie np.razem ze mną wychodziło 18 kobiet,a już kolejne czekały,a miejsc brakowało.

Nam się udało być w jedynce(ale to po znajomości i też fartem) przez czas naszego pobytu dwójka też była zajęta,a chętnych nie brakowało.

Jeżeli przyjmą cię najpierw na patologię to później cię nie odeślą :)
A mówią , że mało dzieci się rodzi ;-)
Położę się tam plackiem i nie wyjdę póki mnie nie przyjmą- pół żartem pół serio. Byłam tam na izbie wczoraj dowiedzieć się co i jak i faktycznie młyn był niezły , ale łudziłam się , że to w poniedziałki tylko takie zamieszanie;-)
Witam,
powtórzę pytanie, ale zależy mi na aktualnych informacjach: czy zabiegi przedporodowe są obowiązkowe (golenie, lewatywa). Czy istnieje możliwość skorzystania (na życzenie pacjentki) ze nieczulenia w postaci podtlenku azotu (gaz rozweselający)? Jaki jest koszt sali o podwyższonym standardzie?
Hej, Rodziłam na Klinicznej na początku maja tego roku. lewatywa i golenie nie jest obowiązkowe - ale napewno jest wtedy bardziej komfortowo. Zawsze te zabiegi mozna wykonac wczesniej w domu. Gaz rozweselający jest i raczej chętnie jest podawany pacjetkom. Ja byłam na sali o podwyzszonym standardzie i za dwuosobową placilam 150 zl za dobe, wiem ze jedynka kosztuje 200 zl za dobe i szczerze - naprawde warto. Masz do dyspozycji lazienke z prysznicem( w sumie korzystaja z niej 3 osoby), wygodne lozka sterowane pilotem, stol, biureczko, fotel z podnozkiem, lodowke, przewijak. ogolenie sale sa naprawde fajne, szkoda tylko ze trzeba za nie doplacac.
ja rodzilam w lutym, byłam na sali dwu osobowej i nic nie płaciłam, po prostu w takiej mnie położyli;)
Ja osobiscie jedynki bym nie chciała, fajnie mieć towarzystwo, no chyba, że ktoś lubi być sam;)
znieczulenia nie dostałam, bo za szybko sie wszstko toczyło, golenie-to moim zdaniem już martwienie rodzącej, chyba każda dbająca o siebie kobieta się goli;) nie wyobrażam sobie, żeby goliła mnie pielęgniarka!;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A mnie głównie interesuje czy można rodzić w pozycji zpionizowanej.
Pierwsze dziecko rodziłam w wojewódzkim - oksytocyna, poród na leżąco, cięcie i dużo szycia - 2 miesiące dochodziłam do siebie.
Drugie rodziłam w Warszawie w super szpitalu - bez przyspieszania, naturalnie, na klęczkach, bez nacięcia - po 2h byłam jak nowo narodzona, jak wyszłam ze szpitala po 4 dniach musiałam iść pobiegać by rozładować energię.
Nie chcę powtarzać koszmaru pierwszego porodu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aktualna informacja od położnej z Klinicznej - opłata za sale 1 i 2 osobowe są dobrowolne. Nikt nie wystawia rachunku, nie daje cegiełek.
witam ja rodziłam w 2009 i masakra byłam na patologii 2 x w czasie ciaży i tam ok oprócz tych brzydich łazienek,
nadmieniam iz musiałam tam rodzić ze względu na cukrzyce ciazową i tam jest lepsza opieka nad noworodkiem.
po cesarce odrazu mówiłam że coś nie tak ale oni że kazda kobieta inaczej ale mnie napierda........ły nawet włosy i paznokcie w 3dobie wyszłam planowo choć ze łzami z bólu a w 5 dobie o północy wylądowałam u nich z infekcją rany wewnętrznej tydzień leżałam na aseptycznym synek z Tatą w domku masakra rozerwali mi rane oczyścili i tak zostawili bo tak się robi kazali płukać i smarować mascią efekt rok chodziłam z dziurą w brzuchu bo ciagle mi pękała, rana wygląda okropnie i mam okropną fałde w brzuchu jestem gruba bo ćwiczyć 2 lata nie mogłam do pracy też nie bo dzwigać niewolno 3 lata najlepiej jaK PRUBOWAŁAM TRENOWAĆ TO zaczynała pękać , a no i majtki to jest wyzwanie mam całą szafe które sie nie nadają bo wpadają do blizno-rany , muszę kupować specjalny krój i najlepiej bambusowe to działa antybakteryjnie.
acha pokój miałam 2 osobowy od razu bez zamawiania i płacenia

na pocieszenie piszę że w każdym szpitalu sie znajdzie coś nie tak
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam
Co tam zastałam to trzeba przeżyć i przetrwać 3 doby, aby to zrozumieć.
Brak słów, żeby to wyrazić - zainteresowanie po porodzie prawie żadne, ciasnota i duchota w salach. Oddziałowa wręcz komando SS, aczkolwiek dałam radę i przetrwałam. Współczuję kolejnym matkom, które także szybko opuszczą z dzieckiem szpital i postarają się o wszystkim zapomnieć. Tam jest strasznie i trudno będzie to zmienić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A kiedy rodzilas?
Sa jakieś nowe wiesci?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ciekawe jak się kobita ma sama ogolić z wielkim bebechem :) chyba że jest joginem....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry