Widok

Poród na Klinicznej

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, które tam rodziły! Napiszcie proszę wszystko co dotyczy tego szpitala:

1. Zabiegi przedporodowe - są? obowiązkowo?
2. Po porodzie - kiedy dostaje się dziecko?
3. W iluosobowych salach się leży PO.
4. Jak jest z ewentualnym dokarmianiem butelką?
5. Czy pomoc laktacyjna jest OK?
6. Co jest na minus co na plus - wg Was?
7. Środki przeciwbólowe - dają jakieś podczas porodu?
8. Aktywny poród czy raczej leżenie?
9. Ile kosztuje poród riodzinny?

Mam za sobą poród w wojewódzkim, Kliniczną biorę pod uwagę.

Fotografia:

I cała reszta:

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może jeszcze jakieś nowe mamy mają swoje opinie o porodzie w tym szpitalu? Niedługo mam termin, a wciąż mam wątpliwości (Kliniczna czy Zaspa)...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam;-) Miałam ogromna przyjemnosc rodzic na klinicznej moja ukochana coreczke Alicje;-) Personel niezwykle zyczliwy,przesympatyczny,pomocny . Dawno nie spotkalam tak wspanialych lekarzy,poloznych z pasja i zaangazowaniem wykonujacych swoj zawod. Po cesarskim cieciu zaopiekowana sie mna ,caly czas przynoszono leki,pytano jak sie czuje,rano rehabilitantka pokazala cwiczenia po ktorych szybko wrocilam do sil. Opieka po porodzie fantastyczna. Pani Regina otoczyla opieka laktacyjna. Pani neonatog caly czas monitorowala parametry malej. Skladam podziekowania anestezjologowi ,ktory w czasie zabiegu wspieral;-) I Cudownym pania poloznym. Calemu personelowi dziekuje!!! Nie rozumiem zupelnie tylu negatywnych komentarzy. Rodzic tylko tam!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Widzę, że pozytywne opinie, jak była moja nadal aktualne. Wprawdzie rodziłam tam w lipcu 2012 roku , jechałam specjalnie z Gdyni na Kliniczną, a byłam zachwycona ogółem, poza bólami porodowymi:)Chciałabym mieć drugie dziecko i na pewno bym pojechała na Kliniczną, jednak na myśl o moich bólach porodowych dostaje paraliżu i od razu mi się odechciewa:(
odświeżam temat, jestem w 8 miesiacu i zastanawiam się gdzie rodzić.
Jak to jest ze znieczuleniem? Czy jest duża szansa? Co warto spakować do torby szpitalnej? Czy szpital cokolwiek zapewnia? Jak jest z noszeniem majtek po porodzie? Można? Na zaspie jest to zabronione. No i czy rzeczywiście szpital często jest zapełniony i odsyłają?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co masz na myśli pisząc jak jest z noszeniem majtek po porodzie???
Na zaspie nie pozwalają nosić majtek w ogóle, nawet jednorazowych, chodzi o szybsze gojenie. Ja sobie tego nie wyobrażam, dlatego pytam jak jest na klinicznej. :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No właśnie, a czy nadal nie można mieć gości na sali. Dla mnie to było priorytetem bo mama była ze mną cały czas i bardzo mi pomagała.
Też chciałabym wiedzieć jak z tą obecnością osoby do tzw pomocy. Poprzedni poród niestety skończył się CC i gdyby nie mąż, to nie wiem jak miała by wyglądać moja opieka nad dzieckiem- bardzo źle to zniosłam Aktualnie zapowiada sie ponownie CC, wiec jestem z lekka zestresowana.
na klinicznej normalnie nosi się majtki, i polecam kupić sobie takei duże podkłady na łóżko bo pościeli nie zmieniają
zakaz odwiedzin na sali, jeśli jesteś po cc możesz poprosić położne żeby zabrały dziecko na oddział noworodkowy
Nie zmieniają pościeli? Nawet jeśli się poprosi? Różne są sytuacje przecież. Dopiszę do listy podkłady na łóżko. Też byłabym wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki dot.klinicznej:)
Co do zmiany pościeli na Klinicznej - jak poprosiłam zmienili, ale tylko prześcieradło. No i w weekend jest gorsza obsługa, a ja trafiłam na weekend. Warto mieć też własną sól fizjologiczną do zakrapiania noska i przemywania oczu, bo tam w pokojach niby jest ale czasem jak się skończy to nie mają od razu jakiegoś zapasu.
Trzeba mieć też swoje sztućce i kubek.
No i fajnie jak rodzina donosi jedzenie, bo tam jednak skąpo żywią.
Mi się jeszcze przydało kółko do siadania po porodzie. :)
Na Zaspie można nosic majtki jednorazowe najlepiej siatkowe a nie z fizeliny która nie przepuszcza powietrza, przecież podkład trzeba nosić... Jakąś legendę miejską szerzysz Kasia.
jak poprosisz to dadzą prześcieradło, i to z wielką łaską jeśli akurat trafisz na miłą panią, niestety personel sprzątający tam to nic miłego :) a że po porodziej jak usiądziesz to prawdopodobnie poleje się strumieniem to taki duży podkład jest jak znalazł.
Dodatkowo miej coś do jedzenia bo jeśli urodzisz po 17 to szpitalne dostaniesz dopiero rano. W tygodniu jest czynny bufet w piwnicy ale w weekend nie. No i coś słodkiego, my z koleżanką z sali byłyśmy tak na słodkie po porodzie napalone że całą bombonierkę merci zjadłyśmy w jeden wieczór :P
a czy rzeczywiście często odsyłają z powodu braku miejsc?
w tygodniu w ciągu dnia porodówka jest zajęta przez dziewczyny z patologii ciąży, ale wieczorem , w nocy i w weekendy bez problemu
Może jakieś świeże info z 2016 ? Coś się zmieniło?
podbijam, tez jestem zainteresowana
odwiedziny na salach sa o okreslonych godzinach ( 3x po 1 godz.), mamo blizniaczkow, pewnie bedziesz miec cc i dzidzie pewnie beda na neoatologii, bardzo super jest tam opieka i bardzo zyczliwy personel, na pewno pomoga z kp, jest pani regina i pani bogusia, mleczko w razie czego tez mozna dostac w buteleczach. a polozniczym sprzatane jest 2 czy 3 razy dziennie (lazienki), poscieli raczej nie wymieniaja, przydadza sie duze podklady na lozko, swoje sztucce, kubek, i papier toal. na salach jest goracao, polecam cienki szlafrok, warto zabrac pojemnik do sterylizacji w mikrofali, np. laktatora, na korytarzu jest mikrofala, przeznaczona do sterylizacji. jedzenie, jak jedzenie, otruc sie nie otrujesz, sniadanie i obiad do przelkniecia, na kolacje warto miec cos swojego, aha, co do wypowiedzi powyżej, mi po porodzie o 20 podali kolację.
Czy cc to nie jest powiedziane, ale zobaczymy jak dzieciaczki się ułożą :)
Bliźniaczki nie leżą z mamą na sali nigdy?
Mi zależy na sali 2 osobowej z łazienką, by czuć się swobodniej i chciałabym, by mąż czy koleżanka/mama mogły mi pomagać w opiece po porodzie w ciągu dnia. Nie mogą siedzieć dłużej?
2 osobowa z łazienką to tylko na zamówienie i jak akurat będzie wolna, czyli kwestia szczęścia...nie wiem czy to jest standard, ale jak lezałam dwoje par bliźniąt leżało na neonatologii, nawet nie w inkubatorach, po prostu na oberwacji, być może zalezy od stanu dzieci, ale jedna para na pewno była donoszona i bezproblemowa, a kilka dni były na neo. jak dzieci są na enaonatologii, to możesz z nimi być cały czas, mąż tez może wejść, ale tylko pojedyńczo można tam być. w nocy możesz przychodzić na karmienie, możez tez donosić swoje mleko, możez przewijac itd.tylko kąpać Ci nie pozwolą. jak będziesz z dziećmi na sali już na położnictwie, to tylko 3 x po 1 godzinie moze ktoś być. ewentualnie możez wyjść z wózeczkami do pokoju odwiedzin, ale tam jest strasznie ciasno. na położnictwo przychodzą położne z neonatologii wieczorem kąpać dzidzie i lekarze na obchód, wazenie itd. ciesz się, że wróciły jakiekolwiek odzwiedziny na położnictwie, rok temu był calkowity zakaz. p.s. gratulacje podwójnego szczescia:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry