Widok

Poród na Klinicznej

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, które tam rodziły! Napiszcie proszę wszystko co dotyczy tego szpitala:

1. Zabiegi przedporodowe - są? obowiązkowo?
2. Po porodzie - kiedy dostaje się dziecko?
3. W iluosobowych salach się leży PO.
4. Jak jest z ewentualnym dokarmianiem butelką?
5. Czy pomoc laktacyjna jest OK?
6. Co jest na minus co na plus - wg Was?
7. Środki przeciwbólowe - dają jakieś podczas porodu?
8. Aktywny poród czy raczej leżenie?
9. Ile kosztuje poród riodzinny?

Mam za sobą poród w wojewódzkim, Kliniczną biorę pod uwagę.

Fotografia:

I cała reszta:

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fajna babka ale te paznokcie mi nie pasowały. :-D

Dzięki za odpowiedzi i pozdrówki dla rodzących na Klinicznej. :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny!A czy któraś z Was rodzila na Klincznej z znieczuleniem oponowym????
I czy ktos zna jakas polozna z Klinicznej , ktora mozna sobie zamowic?Moze macie numer telefonu?Ja rodze za dwa tygodnie i strasznie sie boje.Chcialabym miec swoja polozna.
ja będę rodziła na klinicznej, i mam umówioną położną. Zapewniała że dają znieczulenie bez problemu. Mam tel do pani Lucyny, napisz mi swój nr na gg lub mail to Ci wyślę kontakt
polecam panią Lucynke:):):)
Witam, mam termin na 6 maja (chłopar będzie;-) i też zamierzam rodzić na Klinicznej. Zastanawiam się nad położną i tak na prawdę nie wiem czy powinnam jakąś sobie opłacić czy nie... Co w przypadku gdy wybrana położna będzie akurat tego dnia miała dyżur - czy wtedy też się płaci? I co w przypadku gdy np. będzie rodzić kilka kobiet na raz - przecież wszystkimi trzeba się zająć, nie tylko tymi które zapłaciły... Moja obawa jest tylko taka, że gdy będę tą ktora nie zapłaci to zostanę pozostawiona samej sobie, bo w pierwszej kolejności opiekę zapewni się tym które zapłacą... Nie tyle martwię się tu o samą siebie, bo nie jestem osobą na którą trzeba chuchać, ból też pewnie jakoś zniosę - jedyna obawa to opieka nad moim synkiem - żeby kontrolował ktoś jego tętno i to jak znosi poród, w jakim jest stanie, czy nic mu się złego nie dzieje co wymagałoby ew. szybkiej interwencji czy cesarki... Bo o ile będę wiedziała co się dzieje ze mną, to nie będę potrafiła wyczuć czy z synkiem wszystko w porządku... Trochę to kontrowersyjne, co o tym sądzicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witaj mary, mam gorącą prośbę możesz przesłać mi nr tel do tej Pani Lucynki (położnej) mój mail marlenahet@wp.pl.
Z góry bardzo dziękuję, zależy mi na tym a mam bardzo mało czasu bo jestem już po terminie
Ja też byłabym wdzięczna za namiary na położną - bigbeat@vp.pl.
Trzeba sobie pomagać.
:o)
o to moj numer gg 5171892 i moj email angpap@interia.pl dziekuje z gory za numer i pozdrawiam Agnieszka
ja rodziłam ze znieczuleniem,tylko tak mnie bolało, rodziłam od 10:00,o 13 błagałam o znieczulenie, a dostałam dopiero po 18:00.
wymęczyli mnie,a o 21:00 stwierdzili - cesarka
Oni Cię wymęczyli? Trzeba było w ciążę nie zachodzić. :-D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
strasznie Ci wpolczuje.A dlaczego tak pozno dostalas znieczulenie?Dlaczego nie dali Tobie predzej?
ja tam bym na Waszym miejscu nie opłacałą połoznych na Klinicznej. Ja spedziłam tam na sali porodowej naprawde sporo czasu bo 1,5 dnia i całą noc i przez ten czas przeslizgneło sie przez pokój wiele połoznych ilakrzy wierzcie mi ze zadnej nie mam nic do zarzucenia. Ostatecznie poród odbierałą Pani Jadzia - kobieta anioł poprostu - tak wiec tez moge polecic
a ty taka mądra nie bądź!!!w skierowaniu do szpitala mieli od razu wpisane wskazanie do cięcia cesarskiego, bo płód duży ponad 4kg niewspółmierny do miednicy, zagorżenie do uduszenia płodu, główka się nie chciała do kanału ponad 2 h wstawić i cięcie robili na wariata, bo bali sie o dziecko i ze mną juz tez nie było najlepiej
a pani Jadział to faktycznie anioł, była ze mną nawet na sali operacyjnej i trzymała mnie za rękę
Tja... A świnie latają.
Twoja historia tak się trzyma kupy, że śmiać się chce.
Idź straszyć dzieci w piaskownicy...
O porodach powinny opowiadać te kobitki co rodziły i wiedzą o czym piszą. Na opinie innych chyba lepiej poczekać ze 2 miesiące..... ;-)
Ja też byłam mądra i podeszłam na luzie ale później inaczej śpiewałam bo było niewesoło. W sumie to szpital polecam a szczególnie dr. Boćkowskiego - lekarz Piewsza Klasa, wie co robi !
Ale w tego typu wątkach nie chodzi o strasznie swoją "osobistą historią", tym bardziej taką grubymi nićmi szytą. Nie wierzę, że personel szpitala z obojętnością patrzy na cierpienie pacjenta - jeżeli może pomóc, to pomaga, jeżeli nie może - np. są medyczne przeciwwskazania do znieczulenia - to tego nie robi.
Jeżeli ktoś w szpitalu został pokrzywdzony powinien wnieść sprawę do sądu a nie straszyć jakimiś głodnymi kawałkami przyszłe matki! Większość porodów przebiga bez komplikacji i nie trzeba rodzić, żeby o tym wiedzieć - wystarczy słuchać i czytać, co mądrzy ludzie mają do przekazania...
czytajac wiekszosc watkow ma sie wrazenie ze w szpitalu pracuja same potwory ktore czekaja na rodzace mamy zeby tylko sie meczyly i zeby mialy jak najtrudniej podczas porodu...paranoja normalnie. jak ktos sie tak boi rodzic w panstwowym szpitalu i jest tak bardzo tragicznie to sa prywatne kliniki gdzie personel czeka caly usmiechniety i z otwartymi ramionami a porod nie boli i trwa 15 minut.troche zdrowego rozsadku co niektorym proponuje...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry