Widok

Poród na Klinicznej

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, które tam rodziły! Napiszcie proszę wszystko co dotyczy tego szpitala:

1. Zabiegi przedporodowe - są? obowiązkowo?
2. Po porodzie - kiedy dostaje się dziecko?
3. W iluosobowych salach się leży PO.
4. Jak jest z ewentualnym dokarmianiem butelką?
5. Czy pomoc laktacyjna jest OK?
6. Co jest na minus co na plus - wg Was?
7. Środki przeciwbólowe - dają jakieś podczas porodu?
8. Aktywny poród czy raczej leżenie?
9. Ile kosztuje poród riodzinny?

Mam za sobą poród w wojewódzkim, Kliniczną biorę pod uwagę.

Fotografia:

I cała reszta:

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
my też nie robimy zadymy bo jesteśmy wdzieczni ze dziecko przezyło...czasami nie warto. Jeszcze raz powtarzam patologia zasługuje na medal reszta jest taka jakie pieniądze daje państwo na szpitale...pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam nadzieję, że masz rację (co do ludzi oczywiście), bo ja się już tyle naczytałam, że nie spodziewam się niczego dobrego:-) tylko walki o przetrwanie:d
Witam wszystkie Mamusie. Bardzo proszę o podpowiedź w kwestii kosztów za położną w szpitalu na Klinicznej.Noszę sie z takim zamiarem, by przy narodzinach synka mieć wynajętą panią, ale niestety nie wiem z jaką kwotą muszę się liczyć. Z internetu mam dość rozbieżne dane od 400 do 800 zł...Z góry dziękuję za pomoc :-)
Patka, a bierz sobie do serca co chcesz.
Możesz nastawiać się skrajnie, na podstawie negatywnych lub pozytywnych opinii - zdecyduj które podejście dla Ciebie i dziecka lepsze.
Powodzenia. :-)
ło jezu jaki dlugi post..ja tez zladuje pewnie na klinicznej w grudniu ale nie czytam tego co piszecie,no przejrzałam.;)...tyle rodzacych i tyle samo opinii,po co straszyc...
witam!
Rodzilam 6 czerwca na Klinicznej i jestem bardzo zadowolona.Polozne super lekarz tak samo.Sala gdzie rodzialam piekna,mialam swoj prysznic do dyspozycji.Otrzymalam znieczulenie,po znieczuleniu prawie nic nie czulam.Szok bole wtedy odeszly czulam jedynie delikatnie bole parte.Opieka po porodzie rowniez ok.Pielegniarki coidziennie przynosily tabletki przeciwbolowe codziennie sie pytaly czy czegos nam nie brakuje.lezalam w sali 4 osobowej, dziewczyny, z ktorymi lezalam byly super.Sala moze ie byla ladna ale bylo mi juz wtedy wszystko jedno urodzilam zdrowego syna czulam sie w miare dobrze i nie obchidzilo mnie czy sala, w ktorej spedze dwie doby jest jak z zachodnich szpitali czy jest poprostu zwykla.Mleko dla dziecka roweniez otrzymywalam bez zadnego problemu, poniewaz miala popekane sutki nie moglam karmic.Ogolnie bylam bardzo zadowolona.Polecam wszystkim ten szpital.
dodam jeszcze,ze za nic nie placilam.Porody rodzinne sa za darmo, na izbie przyjec jest umieszcona kartka,ze za porody rodzinne szpital oplat nie pobiera, nie mialam swojej poloznej i tez nie placilam za znieczulenie.Naprawde warto tam rodzic
Czemu nie można?Ja rodziłam pod koniec stycznia.Wzięłam pokój jednoosobowy i przez cały czas mąż był ze mną.Trzea tylko pogadac z dyżurną pielęgniarką i powiedzie,ze mąż zostaje na noc.
czyli chociaż 1 szpital zrezygnował z pobierania opłat :D

zawsze to jakieś małe zwycięstwo ;)
w Redłowie też nie pobierają opłat za poród rodzinny
Znalazłam na stronie szpitala na Klinicznej w biuletynie dla pracowników, że

"Od dnia 12 maja 2009 roku obowiązuje Zarządzenie nr43/2009 Dyrektora Naczelnego, który wprowadza zakaz pobierania opłat od pacjentek Kliniki Położnictwa ACK za pobyt w salach chorych o podwyższonym standardzie, w salach o ograniczonej ilości miejsc oraz za porody rodzinne".

http://www.uck.gda.pl/files/biuletyn/Biuletyn2009_05.pdf
Dziewczyny, ja również poproszę o namiary na dobra położną-evesolane@wp.pl. Dzięki!
2 lipca urodziłam na Klinicznej Córeczkę. Nie opłacałam położnej, mój lekarz był na urlopie a i tak opieka była świetna. Nie mam nic do zarzucenia temu szpitalowi :)
Kasia - GRATULACJE :))) a napiszesz coś więcej? dużo było innych mam rodzących w tym samym czasie?
Tak przy okazji o historii szpitala:

http://www.dolnywrzeszcz.pl/katalog/storchenhaus.htm

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

jak ja rodziłam, to oprócz mnie chyba jeszcze dwie dziewczyny rodziły, ale za to w nocy z soboty na niedzielę był niezły wysyp dzieciaczków :) Więcej szczegółów opisałam w wątku lipcówek i sierpniówek, zaraz go znajdę to wkleję link.
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200947-t114437,1,16.html

http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200948-t114805,1,16.html
własciwie to mogłabym napisać identyczny post - syn, 6-ego lipca, opieka super, znieczulenie super
Aga a kiedy trzeba powiedzieć że się chce znieczulenie? przy przyjęciu czy sami pytają o to?
Witajcie:)
Czy któraś z was moglaby mi przeslac nr telefonu do dobrej poloznej z klinicznej? Bardzo proszę o pomoc.Mój e- mail gsgosia@wp.pl,dziekuje!
Witajcie dziewczyny:)
Bardzo proszę o namiar na położną z Zaspy. na e-mail gsgosia@wp.pl.
Dziękuję!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry