Widok

Poród w szpitalu w Kartuzach ?

Witam! Niedługo zbliża się termin narodzin mojego maluszka. Może któraś z Pań obecnych na forum rodziła w szpitalu w Kartuzach? Zależy mi na opiniach takich mam. Czy pielęgniarki pomagają przy maluszkach? Jakie rzeczy dla mamy spakować do porodu? Będę wdzięczna za każde odpowiedzi :) Bardzo zależy mi na wszystkich informacjach od Pań, które tam rodziły :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam
Jestem w podobnej sytuacji. Niedługo poród a dzieciątko ułożone pośladkowo...jak było w Twojej sytuacji? Zrobili cc bez problemu? i bez skierowania od ginekologa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej! Ma któras z Was świeże info o Kartuzach? Jak jest ze znieczuleniem zzo przy SN, daja na zyczenie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hopla
Rodziłam teraz 22ego :) poprosiłam o znieczulenie ale nie otrzymałam go niestety.. Mimo to jestem ogromnie zadowolona!!! Personel bardzo pomocny ! Sale odnowione jedna osoba na porodówce,,, można mieć osobę towarzyszącą ! Śmiało mogę polecić !!! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Przyłączę się do tematu. Ja rodziłam w Kartuzach w marcu 2014.
Całą moją ciążę prowadził ordynator szpitala który jest rewelacyjnym człowiekiem choć nie daje tego po sobie poznać. Mój poród skończył się CC ponieważ było już po terminie a wszystkie próby na rozkręcenie porodu zawiodły. Na koniec podano mi oxy.. odeszły mi wody i na tym się skończyła akcja porodowa o 13 odłączono mnie od oxytocyny a o 13.25 córeczka była na świecie po CC szybka akcja, wspaniali lekarze operacja przebiegała w bardzo wesołej atmosferze. Po wszystkim opieka była wspaniała.. Panie bardzo pomocne i przemiłe. Jedyne zastrzerzenia mam do doktora który mnie przyjmował na oddział.. Nie pamiętam nazwiska ale to taki starszy dziadek ;) Generalnie miły ale podczas przeprowadzania badania szyjki wręcz wyłam z bólu.. Badało mnie 3 lekarzy poza nim i żaden nie postępował tak jak on.. Jeśli chodzi o ZZO nie dają przy SN w ogóle. Do dyspozycji są piękne wyremontowane czyste sale wyposażone we wszystkie akcesoria ułatwiające poród. Jedynie nie mają basenu do rodzenia w wodzie.. :(

Ogólnie polecam ja byłam bardzo zadowolona i przy kolejnym porodzie na pewno tam wrócę :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzieki Karolina za info. Tak się zastanawiam jak to jest, niby weszła ustawa, a szpitale i tak swoje. Niby cywilizowany świat, a traktują nas jak chcą... ach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja rodziłam w Kartuzach 11.08.2015 r. Rodziłam SN, znieczulenia nie ma, ale ja miałam w miarę szybki i niezbyt ciężki poród, więc i tak nie potrzebowałam. O szpitalu i personelu nie mogę powiedzieć złego słowa. Rewelacyjna położna, pani Sylwia, genialnie poprowadziła mój poród, tak że byłam w szoku, że już po wszystkim. Lekarze i położne bardzo mili, a przy tym konkretni i kompetentni, chętni do pomocy. Leżeliśmy z żółtaczką 8 dób i przez cały czas wszyscy bardzo pomocni, wszystko tłumaczyli, co chwila ktoś pytał czy wszystko w porządku. Przy tym oddział cudnie wyremontowany, czyściutko, ładnie. Sale z łazienkami, sale porodowe też ładne, nowe, klimatyzowane, do dyspozycji prysznic, piłka, worek sako. No i najcudowniejsza położna- pani Dominika, która mojemu synkowi zrobiła dobrze badanie słuchu, które ciągle nie wychodziło, ona widziała, że się stresuję i tak długo próbowała, aż wyszło. Kobieta anioł.
Trzy lata temu rodziłam w Redłowie i w porównaniu do Kartuz to niebo a ziemia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki za relację, ja tez rodziłam w Redłowie w 2012, poród miałam bardzo ciężki. Zastanawiam się teraz nad kartuzami, i narazie widzę same dobre opinie. Kwestia do zastanowienia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rodziłam przez cc i jest super, załoga przy zabiegu bardzo miła, atmosfera sympatyczna, wszystko szło bardzo sprawnie, bede polecac ten szpital każdemu, cały personel jest dla mnie bardzo uprzejmy i we wszystkim mi pomagają, wklucia do znieczulenia nie czułam wcale!!! A byłam przygotowana na ogromny bol. Po wszystkim podają leki przeciwbólowe także nie narzekam na bol rany. Pozdrawiam wszystkie rodzące i cały personel tutaj pracujący :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej dziewczyny! rozważam poród w Kartuzach ostatnio duzo pozytywnych komentarzy słyszałam o porodówce- szykuje sie natomiast na cc . słyszałam ze nie robia tam wielkich problemów. jakies nowe opinie?
Miałam w lipcu cc w Kartuzach i naprawdę mogę polecić ten szpital . Porodówka po remoncie, czyściutko, sale wyposażone w nowe meble, łóżka (na pilota - co nie wszędzie jest normą a po cc to jest naprawdę ważne). Personel przecudowny, duża pomoc po cc, leki przeciwbólowe podawane bez problemu (w innym szpitalu, w którym rodziłam wcześniejsze dzieci nie było to tak oczywiste). Powiem tak: rodziłam poprzednie dzieci w Redłowie, leżałam na Klinicznej, byłam też na Zaspie i zdecydowanie Kartuzy wyróżniają się pozytywnie na tle ww. szpitali zarówno pod względem podejścia do rodzącej jak i samych warunków. Minusem jest to, ze jak się coś bardzo niepokojącego dzieje z dzieckiem to wiozą na Zaspę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej dziewczyny.
Ja sie przymierzam do porodu i mam wątpliwości jaki szpital wybrać. Zastanawiam się właśnie nad Kartuzami. Czy może któraś z was wie dlaczego podczas porodu SN nie dają znieczulenia?czy położne są w miarę uprzejme:) Jest to mój pierwszy poród i szczerze powiem że strasznie się boje:)
dziewczyny jak wygląda temat odwiedzin w Kartuzach? w Redłowie dzidzie zostawia się na oddziale za szybką i wychodzi się samemu do odwiedzających. W niektórych szpitalach odwiedzający mogą wejść na sale. Proszę o info.
Można normalnie wchodzić na salę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba nie jestes z tego świata
Radzę wybrac inny szpital
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
a czy ktoś wie może więcej na temat warunków w Kartuzach?
Mógłby Pan przybliżyć dlaczego ?
Hej Dziewczyny,
Ja mam troszkę inne pytanie: czy w kartuzach jest szkoła rodzenia??
W Kartuzach nie, ale jest w Kiełpinie przy tamtejszej przychodni