Widok

Poród w wodzie na klinicznej

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zdecydowałam się na poród w wodzie w szpitalu na klinicznej....

Bardzo prosze o wszelkie opinie na ten temat!

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny naprawdę polecam Wam Wojewódzki. Na Klinicznej połozną jest moja znajoma i odradziła mi ten szpital, nie wnikałam dlaczego:)
Rodziłam w Wojewódzkim miesiąc temu i naprawdę mogę polecić z całego serca. Sale były bardzo przyjemne, świetna opieka, położne pomagają jak mogą. Pani doktor, kóra odbierała poród była przesympatyczna. Dzieki niej urodziłam szybko, sprawnie i bez żadnego nacinania. Jest wanna, jest prysznic i znieczulenie za darmo.
rybko masz rację z tym dogadzaniem
ja myślę że będę myśłała tylko o jednym żeby naszego malucha ujrzeć a nie skupiać się na innych rzeczach
cóż porób może i boli ale ból do przeżycia za pewne:)

rybko jak masz jeszcze jakieś info czekamy
ja też planuję poród na Klinicznej, aaa jak z lekarzami wg ciebie??

prosze bardzo:)) jakby co to służę swoją wiedzą:))

dzięki rybko za wyczerpujące info. apropos wanny na klinicznej to dzwoniłam tam i rzeczywiście nie mają jej. jest za to prysznic.

Powiem szczerze,że troszkę kuleje tam opieka na położnictwie. Są dwie położna na cały oddział i mają pod swoja opieką również pacjentki po cięciach cesarskich, więc jest co robić. Zależy czego oczekujesz: niektóre połżónice są zadowolne,że mają spokój i nikt im nie przeszkadza, a inne są nie zadowolone,że nie są najważniejsze na świecie. Nie powiem, jeżeli o coś poprosisz albo masz problem z karmieniem, czy przewijaniem dziewczyny chcętnie pomogą.
Wojewódzkiego niestety nie znam, jak tam byłam na praktykach to jeszcze było przed remontem, teraz nie wiem jak tam wygląda i jaka jest opieka. Generalnie wniosek jest taki:że nikomu ni edogodzisz, każdy ma inne oczekiwania i potrzeby.

a i owszem, odremontowali. Są trzy pojedyńcze sale z węzłami sanitarnymi, a nie jak kiedyś wielka sala przedzielona ściankami. Warunki bardzo dobre, ale wanny nie zamontowali.

rybkogd może rzezywiście masz rację, może przesadzam, ale to wynika z lęku przed bólem, który chciałabym zminimalizować jak tylko to możliwe.
To jak po 9 latach pracy polecałabyś ten szpital bo zastanawiam się jeszcze nad wojewódzkim??

Słyszałam, że ostatnio odremontowano odział na klinicznej. Może rozszerzyli udogodnienia o wannę.
Wcześniej też nie słyszałam żey była.

Nie znieczula się do porodu, ponieważ przedłuża to czas porodu, a jak jest II okres porodu( tzn rozwarcie całkowite i czas na parcie) to rodzące często nie ma siły na wyparcie dziecka i może się poród skomplikować. Daltego nikt nie chce się podjac prowadzenia takiego porodu.

a coś na temat znieczuleń w klinicznym napiszesz ?? słyszałam od lekarza tam pracującego że nawet za kaskę nie znieczulalają

zadzwoń jeszczs raz na salę porodową 349-34-14 i się dowiedz dokładnie

podejrzewam że jest tak jak na Zaspie.
Jest wanna ale niemożna w niej rodzić, tylko można w niej siedzieć ok. 30 min a później trzeba na 30 min wyjść z niej :) tylko przy skórczach,

no to beka bo to własnie w szpitalu na klinicznej udzielili mi takiej informacji;/

Na Klinicznej nie ma wanny. Pracowałam tam 9 lat i nie ma takiej opcji: rodzenie w wodzie. Wanne ma tylko Wojewódzki i Puck. Reszta porodówek dysponuje łóżkiem porodowym. Nie wiem kto Tobie udzielił takich informacji. Są porody rodzinne, ale nie w wodzie.

hmm na pewno jest taka możliwość na klinicznej??
Z tego co słyszałam to w Wojewódzkim napewno jest taka możliwość, na Zaspie jest dostępna wanna ale niema możliwości rodzenia w niej, tylko na czas złagodzenia skórczy.
Upewni się co do tego.
pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry