Widok
Poszukiwane przepisy na przyjęcie urodzinowe.
poszukuję przepisów na przyjęcie urodzinowe moich dzieci.
Jak co roku zjeżdża się cała rodzinka.
Poszukuję sprawdzonych przepisów, nie na obiad ale na takie "przyjęcie"
Co by większość postawić na stole i ewentualnie ze 3 potrawy podgrzać w między czasie.
Znacie jakieś fajne??
Jak co roku zjeżdża się cała rodzinka.
Poszukuję sprawdzonych przepisów, nie na obiad ale na takie "przyjęcie"
Co by większość postawić na stole i ewentualnie ze 3 potrawy podgrzać w między czasie.
Znacie jakieś fajne??
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Ola - już szukasz? :P toż do listopada daleko ;)
zrób ze 2-3 sałatki :]
było kilka fajnych wątków z takimi przekąskami/koreczkami :] można to fajnie przygotować :]
http://forum.trojmiasto.pl/Przepis-na-zimne-przekaski-t278804,1,16.html (tam też podane linki)
tu dałam duuuużo linków :] http://forum.trojmiasto.pl/przepisy-POMOZCIE-t318974,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Przepis-na-nietypowe-koreczki-na-imprezke-t283665,1,16.html ----> świetny przepis na "koreczki" z parówek i ciasta francuskiego :] łatwe i z pewnością zaskoczy gości :]

http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przepis_0-0-2716_parowki-z-indyka-w-ciescie-francuskim.html
te też fajnie wyglądają :] i jajca - muchomorki :] i koreczki :]

http://przepisy.net/koreczki-3/
super kolorowo i różnorodnie :]

http://kuchniaaleex.blogspot.com/2010/03/kolorowe-koreczki.html
a tu fajne przepisy na typowo "dziecięce"(pod względem wyglądu) potrawy :] http://forum.trojmiasto.pl/urodziny-dziecka-tanio-i-fajnie-jak-urzadzic-t286714,1,16.html
zrób ze 2-3 sałatki :]
było kilka fajnych wątków z takimi przekąskami/koreczkami :] można to fajnie przygotować :]
http://forum.trojmiasto.pl/Przepis-na-zimne-przekaski-t278804,1,16.html (tam też podane linki)
tu dałam duuuużo linków :] http://forum.trojmiasto.pl/przepisy-POMOZCIE-t318974,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Przepis-na-nietypowe-koreczki-na-imprezke-t283665,1,16.html ----> świetny przepis na "koreczki" z parówek i ciasta francuskiego :] łatwe i z pewnością zaskoczy gości :]

http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przepis_0-0-2716_parowki-z-indyka-w-ciescie-francuskim.html
te też fajnie wyglądają :] i jajca - muchomorki :] i koreczki :]

http://przepisy.net/koreczki-3/
super kolorowo i różnorodnie :]

http://kuchniaaleex.blogspot.com/2010/03/kolorowe-koreczki.html
a tu fajne przepisy na typowo "dziecięce"(pod względem wyglądu) potrawy :] http://forum.trojmiasto.pl/urodziny-dziecka-tanio-i-fajnie-jak-urzadzic-t286714,1,16.html
Aga trudno powiedzieć czego nie lubią :(
ogólnie lubią tradycyjne polskie potrawy.
Powiem Tobie tak to co zrobi siostra mojego M wszystko zjedzą ale jak ktoś inny coś robi to wybrzydzają :(
Na pewno nie lubią nic z ryb w sałatkach.
ogólnie lubią tradycyjne polskie potrawy.
Powiem Tobie tak to co zrobi siostra mojego M wszystko zjedzą ale jak ktoś inny coś robi to wybrzydzają :(
Na pewno nie lubią nic z ryb w sałatkach.
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Alicjaaa mój mąż to uwielbia. To jedzonko musi być na każdej imprezie jaką robimy. Ja robiła akurat bez sera, ale muszę wypróbować także Twoją wersję.
Ostatnio znalazłam przepis na cebulaki. Polecane właśnie na imprezy. Są one w kształcie pierogów, pieczone w piekarniku z farszem z cebuli, albo jak kto woli z pieczarkami i cebulą, czy co tam się nawinie :) Bardzo duż osób to chwaliło, że pyszne są. Samam muszę wypróbować.
Ostatnio znalazłam przepis na cebulaki. Polecane właśnie na imprezy. Są one w kształcie pierogów, pieczone w piekarniku z farszem z cebuli, albo jak kto woli z pieczarkami i cebulą, czy co tam się nawinie :) Bardzo duż osób to chwaliło, że pyszne są. Samam muszę wypróbować.
Dziewczyny znalazłam rewelacyjną stronkę z przepisami dla naszych milusińskich! Już się od niej uzależniłam i jak tylko pojawia się nowy wpis wypróbowuję go sama. Zerknijcie na http://www.dobrzuszka.pl
Pani Mileno dziekuje za podanie adresu genialnej stronki! faktycznie sa tam swietne pomysly na dania, ktore i ja zaczelam serowac swoim dzieciaczkom, sprawiajac im przy tym wielka radosc:) POLECAM GORACA stronke http://www.dobrzuszka.pl
Pasztet ;)
Wiec przepis brzmi mniej wiecej tak: 1kg wieprzowiny,wybralam szynke ze skorka,1 kg udek z kurczaka bez kosci /drugie udko/,1kg wolowiny -karczek,0.5 kg watrobek drobiowych .Wszystko do gara z przyprawami I warzywami.Lisc laurowy/5/,ziele angielskie/10 szt/,czosnek /5 duzych zabkow/sol,pieprz,warzywa-por,cebula duza,pietruszka korzen-2,marchewka-5 duzych,seler-korzen-1.Gotuje dlugo jak rosol,powoli na malym ogniu.Pozwalam miesku wystygnac w rosole ,wyjmuje I wszystko razem uzywam do mielenia /mieso + warzywa z wywaru,czynnosc mielenia powtarzam 2 razy.Do masy zmielonej dodaje jeszcze przyprawy kiedy czuje ze ma ich za malo,zwlaszcza sol I pieprz,dosypuje troche galki muszkatulowej ,dodaje 5-6 jajek surowych I dolewam wode z wywaru w takiej ilosci az,masa jest prawie rzadka.Trudno mi powiedziec ale na oko do tej ilosci miesa jest to 1-1.5 litra.Tala ilosc poniewaz mieso uzyte nie jest tluste.Wykladam pojemniki do pieczenia ,tylko dno papierem woskowanym ,wykladam mase I do pieca na ok.30-40 minut w temp. 180 -200 C.To wszystko.Jedna uwaga,watrobke gotuje oddzielnie wkladajac do wrzacej wody na 5 minut.
http://kulinarnepogawedki.pl/pasztety-smaczny-skladnik-wielu-potraw/
Swoją droga pasztety mają wiele zastosowań ;)
Wiec przepis brzmi mniej wiecej tak: 1kg wieprzowiny,wybralam szynke ze skorka,1 kg udek z kurczaka bez kosci /drugie udko/,1kg wolowiny -karczek,0.5 kg watrobek drobiowych .Wszystko do gara z przyprawami I warzywami.Lisc laurowy/5/,ziele angielskie/10 szt/,czosnek /5 duzych zabkow/sol,pieprz,warzywa-por,cebula duza,pietruszka korzen-2,marchewka-5 duzych,seler-korzen-1.Gotuje dlugo jak rosol,powoli na malym ogniu.Pozwalam miesku wystygnac w rosole ,wyjmuje I wszystko razem uzywam do mielenia /mieso + warzywa z wywaru,czynnosc mielenia powtarzam 2 razy.Do masy zmielonej dodaje jeszcze przyprawy kiedy czuje ze ma ich za malo,zwlaszcza sol I pieprz,dosypuje troche galki muszkatulowej ,dodaje 5-6 jajek surowych I dolewam wode z wywaru w takiej ilosci az,masa jest prawie rzadka.Trudno mi powiedziec ale na oko do tej ilosci miesa jest to 1-1.5 litra.Tala ilosc poniewaz mieso uzyte nie jest tluste.Wykladam pojemniki do pieczenia ,tylko dno papierem woskowanym ,wykladam mase I do pieca na ok.30-40 minut w temp. 180 -200 C.To wszystko.Jedna uwaga,watrobke gotuje oddzielnie wkladajac do wrzacej wody na 5 minut.
http://kulinarnepogawedki.pl/pasztety-smaczny-skladnik-wielu-potraw/
Swoją droga pasztety mają wiele zastosowań ;)