Widok

Poszukiwany sparing partner

Poszukuje sparing partnera do lightowych sparingow shootfightingu od polowy grudnia. Obecnie nie mam wielkiego doswiadczenia z shootfightingu, milem dluga przerwe w treningach-w przeszlosci judo i karate
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Shootfighting?Mozesz mnie oswiecic na czym polega ten sport?Czy to jest cos w stylu MMA?Przygotowujesz sie do zawodow czy raczej tak amatorsko delikatnie chcesz po sparowac?
Wlasnie ? na czym polega ten sport? Pierwsze slysze.
Shootfighting to połączenie wschodnich sztuk walki i boksu. Jest to takie jak mma. Nie chodzi mi o sam boks. Choc jesli jest ktos chetny zeby posparowac i od kogo moglbym sie podszkolic to chetnie
Shootfighting to mieszanka zapasow, boksu i kickboxingu. Do zawodow sie nie przygotowuje, raczej amatorsko posparowac lighowo z mozliwoscia pozniejszego przyspieszenia. Obecnie nie przebywam w Trojmiescie, wiec raczej od polowy grudnia jesli bylbys zainteresowany.
A gdzie chcesz sparowac?Mata jest potrzebna jesli ma byc parter a jesli bez to i tak jakas salka.
To byl tylko luzno rzucony pomysl, niestety salka jakas specjalna nie dysponuje. Jesli bedzie ktos chetny napewno mozna cos dograc. W ostatecznosci z parterem mozna poczekac jakis czas. Wiem ze najlepszym ukladem jest mata badz sala, jakw klubie badz sekcji. Jednak tam zanim sie dojdzie do sparingow zajmuje to wieczonosc, a i wtedy nie gwarantuje to nauczenia sie czegos praktycznego. Obecnie mialem okazje posparowac troche, pocwiczyc rowniez na pacach i na tarczy. Nie jest to Bog wie jaki poziom ale poczatki zawsze sa pod gorke.
Jestem bardzo ciekawy Twojego poziomu technicznego i podejścia do sparingów i ogólnego rozwoju.Nie wiem gdzie Ty trenowałeś, ale w moich klubach i w tych które znam sparingi są normą i rzeczą oczywistą, jedynym powodem braku sparingów jest brak umiejętności, więc oczywiste jest, że instruktor, trener nie będzie ich robić na grupie początkującej która nie potrafi jeszcze trzymać gardy i wykonać podstawowych technik.Sparingi bez prawidłowej techniki to mijanie się z celem, żadne nabycie umiejętności praktycznych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trenowalem pare lat rozne sztuki walki, ale nie w tym rzecz. Poszukiwalem kogos do lightowego posparowania i odswiezenia rzeczy byly norma, ale z braku czasu i treningu odeszly w zapomnienie. Nie bylo jednak moim zamiarem wchodzenie w dyskusje czy dysputy na temat szkolen, czy tez taktyk trenerskich. Jesli niko chetnego nie znajde poszukam inna droga, dziekuje jednak za wymiane zdan.
jeśli to nadal aktualne to ja byłbym chętny
ja tez :)

Inne tematy z forum Sport

Odzież jeździecka.. (6 odpowiedzi)

Gdzie w trójmieście można kupić odzież(bryczesy, czapsy, buty) do jazdy konnej??? Z góry...

do góry