Widok

Potrawy bez tłuszczu!

Dziewczyny, jestem na diecie beztłuszczowej. Wykańcza mnie tworzenie wymysłów nt. obiadów. Ile można jeść pierś z kurczaka czy mielone z piekarnika?

Chciałabym utworzyć taki mały zbiór przepisów na szybkie, smaczne i beztłuszczowe obiadki.

Może ktoś ma/zna i się podzieli? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a czytanie ze zrozumieniem nie obowiązuje? Prosiłam do cholery o przepisy a nie o wasze mądro-głupie wywody! :)
Koniec tematu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ojej...jak mozesz zamknac temat skoro nie jestes adminem?? nie bede juz tutaj pisala jak ty napisalas mi - nie poplacz sie...

czasami twoje zachowanie jest dziecinne..az za bardzo..no ale..

powodzenia w poszukiwaniu przepisow na potrawy beztluszczowe..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
kilogram piasku koniecznie plażowego
szklanka przegotowanej wody
10 muszelek
kilka bursztynków
i to wszystko aby bez tłuszczu pobawić się z dzieckiem... nawet w domu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
księżycowa ,bez nerw ,nie Ty jedna puszystą jesteś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
puszyste to mogą być kotki, ludzie są grubi, mają nadwagę lub są otyli, nie wstydźmy się nazywać rzeczy po imieniu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale zdrobnienia powodują chwilowe zaniki pamięci i wtedy jest inaczej a brakuje tylko własnej akceptacji...pozdrawlaju
bo mało kto zdaje sobie sprawę, że dietetyk to powinien pomagac ludziom chorobliwie otyłym albo chorym z nadwagą (np na tarczycę) zdrowa baba, która ma do zrzucenia 20kg niech przestanie żreć słodycze, zacznie porządnie cwiczyc a niemożliwe zeby nei schudła, jak nei chudnie to znaczy ze sie nei przykłada - koniec tematu.

Dlatego wszyscy dietetycy co biora kase za nawijanie makaronu na uszy i ubierają wszystkio w ładne słowka to tylko wyciągacze kasy, tyle co oni widzą moża samemu wyczytać i stosować.
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Osobiście polecam potrawy, które prócz spadki masy polepszą kondycję całego ciała. Chodzi mi głównie o cholesterol - coraz częściej zawyżony u większości z nas.

Ważne jest także, aby jeść rzeczy z zawartością Omega-3. Normuje on wyżej wspomniany cholesterol dodatkowo sprzyja lepszej kondycji układu naczyniowego przez co mamy większą pewność, że nasze serduszko będzie pracować w normie.

Duże dawki Omega3 mają nasiona chia. Mało jeszcze popularne w Polsce. Krótko na ich temat:

- 60% stężenia w nasionach chia to właśnie Omega-3
- są źródłem żelaza, magnezu, fosforu i cynku
- spowalniają wchłanianie cukrów - świetne dla diabetyków

Więcej ciekawych rzeczy na ich temat dowiecie się na stronie http://nasionachia.pl

Inne tematy z forum Kulinaria

W którym sklepie mięsnym kupię baraninę w Gdańsku (3 odpowiedzi)

Poszukuję baraniny w Gdańsku - orientujecie się gdzie można kupić (może być z wyprzedzeniem, mam...

do góry