Widok

Potrzebna narkoza stomatologiczna

Szukam kliniki stomatologicznej w Trójmieście i okolicy, w której jest możliwość wykorzystania w leczeniu narkozy. To bardzo pilny temat! Z góry dziękuję Wam za pomoc!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Clinica Medica :)
tak jeszcze dodam, bo sama ich dostalam z polecenia znajomej co ma trudne zeby, ale ostatecznie przekonalo mnie, ze w jakis tam gabinetach ilke dentysta rwie zebow dziennie?

A w kazdej klinice gdzie robia implanty rwa zeby mysle ze dosc czesto i czesto gmeraja w kosciach, widzieli juz niejedno pewnie. Dlatego mysle ze ogolnie mozna sie sugerowac przy wyborze chirurga jakakolwiek klinika gdzie robia implanty od wielu lat.

sory za elaboraty ale ja nie umiem krotko :D
Mysle ze sie nei zawiedziesz, to sa spoko ludzie, z reszta bede tam niebawem na usuwaniu kolejnej osemki, i lece specjalnie z UK zeby tam wyrywac, (ostatnio zajelo to max 5 min bo koles tak sprytnie zlapal pokruszonego zeba ze wyjal bez dlutowania) - kanaly robie w witawie na witominie, od kilku lat, wszystkie zeby poza 2,3 i 4 mam po kanalach lub do kanalu :D

takie zeby po tatusiu niestety, i tylko tam robione nie sa do poprawki za 2 lata, u frankowskiego kanalow nie robilam bo mieszkalam kolo witawy i tam bylo blizej, ale mysle ze u niego (nich bo tam ojciec i syn) jest to moze nawet na wyzszym poziomie.

Mam 1 pozioma osemke na dole i jak zacznie mnie wpieniac tez tylko u Fanka bede rwac. Pozatym tez mozna na nich liczyc w naglych przypadkach, i to sobie bardzooo cenie :)

koniecznie napisz jak bedziesz po :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no kazdy ma inne doświadczenia...ja pamietam ze dentystka musiala sprawdzic czy ząb się zatruł i dotykala po prostu w splot nerowy by zobacyc czy mnie bli czy nie...i tak 3 razy, bo zeby mi kiepsko umierają...ósemki wspominam o wiele lepiej, ale to dlatego ze wszystko poszło jak mialo pojsc, oprocz tego ze mialam gębę napuchnięta tydzien równiutki. Trwało to krótko i sprawnie, za to kanały...po 1,5 godziny wizyty, bóle kości, zapalenie kości od bakterii beztlenowych, cięcie kosci szczęki...heh,szkoda gadac
Nie wiem, skąd wzięło Ci się to 15 minut, ale z moimi ząbkami męczyli się 1,5h. To nie jest wyrwanie zęba, ale rozcięcie dziąsła, wyszarpanie zdrowej ósemeczki spod siódemki i szycie. Gojenie się też wcale nie jest takie fajne. Mi akurat zrobił się stan zapalny i znów napuchło mi dziąsło, zatem musiałam mieć ponownie cięte, by wyrzucić to całe świństwo. Dlatego tak ważny jest antybiotyk, którego zapominalski chirurg mi nie przepisał.
Kanałki także przeżyłam, nie były takie złe :)
tego sie porównac nie da...ja mam 5 kanałow dwa zamienily sie na protetykę...kazdy kanał to apre dłuuuuugich zabiegów, godziny na fotelu masakra...
ósemka to 15 minut (dłutowanie) i dyskomfort tydzien gojenie sie...

mi ciezko porównac chociaz kanały to długie i żmudne...czesto bolesne bardzo!! dwa mialam robione jako nastolatka (12 lat mialam pierwszy, takie zęby...) drugiego 15 lat i była to masakra, masakra i jeszcze raz masakra, bez znieczulenia wlasnie
ok ok przepraszam , zapędziłam się ale dla mnie to było wielkie przeżycie "KANAŁOWE" i nic nie czułam ale to przecież centrum unerwienia prawda? więc sądziłam że to najgorsze . A co do wyrywania ósemek to nie doświadczyłam więc nie wiem.
Jeżeli bym miała tyle pieniędzy by się podjąć narkozy to chętnie bym to zrobiła - choćby dla braku stresu i swiętego spokoju :-)
Tak ja też :) Jednak leczenie kanałowe bez znieczulenia.. o nie, nie jestem aż tak odważna :) Zwykłe wypełnienie ubytku owszem, bo znieczulenie po wizycie zwyczajnie przeszkadza choćby w tym, by napić się kawy ;-)
nie, tu nie chodzi o licytację. Ktoś po prostu napisał że nie może chyba być nic gorszego od leczenia kanałowego. Jestem wielką panikarą jeśli chodzi o dentystów ale trafiłam w końcu na osobę której ufam w 100 %. Nawet bez znieczulenia jestem w stanie znieść leczenie kanałowe. Jeśli bym miała wybierać to wolę to niż usuwanie ósemek ;/
Ja się nie licytuję, moja droga, też miałam poziome. Nie zazdroszczę Ci, bo jednak usuwanie ósemek nie należy do rzeczy najprzyjemniejszych. Ale wszystko będzie ok, zobaczysz :) Za Ciebie także będziemy trzymać kciuki :)
ja muszę iść na oddział do szpitala, mam 3 poziome ósemki, tak głęboko że normalny chirurg się do nich nie dostanie ;/
Ja miałam chirurgiczne usuwanie dwóch ósemek z jednej strony- góra i dół- w tym jedna spod siódemki. Pod miejscowym znieczuleniem nie czuć kompletnie nic. Oczywiście trzeba dostać więcej niż 2-3 zastrzyki. Dłutowanie trochę nieprzyjemne, ale od tego się nie umiera :)
Mężczyźni mają to do siebie, że boją się stomatologów bardziej niż ognia, ale panowie... stomatolog to nie rzeźnik, krzywdy Wam nie zrobi :)
gorsze? usuwanie ósemek chirurgicznie? ;/
Bardzo Wam dziękuje za pomoc. U mnie jest trochę bardziej skomplikowana sprawa zębologiczna. Zaryzykowałem i na jutro jestem już umówiony pod wskazanym przez setka adresem. Dzięki setka! 3majcie za mnie teraz mocno kciuki! Brrrrr.....
Cóż, jakbym widziała siebie :-)
Az zdecydowałam się na leczenie ze znieczuleniem. Byłam w ogromnym szoku gdy okazalo się że jedyne co poczułam to lekkie ukłucie do znieczulenia (ból oceniam na baaardzo niski) potem to już tylko relaks i na koniec zdrowy ząbek ;-) dodam ze to bylo leczenie kanałowe- a co może być gorsze? ;-) Pani dentystka bardzo sympatyczna niezwykle cierpliwa i ostrożna jak nikt :-) poczułam się jak malutkie dziecko a to jest niezwykle przyjemne u dentysty , nabiera sie zaufania :-)
Problemu u dentysty juz nie ma, to są już zupełnie inne czasy....ok nadal sie boję publicznego nie sądzę żebym tam kiedy kolwiek zawitała ;-)
centrum implantologii http://www.frankowski.pl w gdansku zabianka, 2000 zl, pelna narkoza chyba, za 400 to jest prawdopodobnie glupi jas, ktory moim zdaniem wystarczy.

U frankowskiego rwanie osemki jest bezbolesne i szybkie, ogolnie swietna klinika i super kompetentni ludzie, takze na ciezsze sprawy chirurgiczne polecam...

Pelna narkoza bedzie droga bo godzina pracy anestezjologa to grubo ponad 800zl, a przy pelnej narkozie musi byc anestezjolog, bo to duze ryzyko.
A czemu az taki radyklany srodek?? narkoza jest bardzo niebezpieczna dla organizmu, czesto sie od niej odchodzi w tradycyjnych zabiegach stosując znieczulenie śródoponowe.
Narkoza moze pozstawic długie skutki w organiznie, a o jaki zabieg chodzi ??
ja osobiscie mialam piłowanie kości szczęki ze znieczuleniem dentystycznym zwyklym i nic a nic nie bylo czuc...
Clinica Medica Gdynia o ile się nie mylę, kiedyś jak sprawdzałam to 400 zł kosztowało.
do góry