Widok

Potrzebna pomoc

Drogie forumki,chciałabym prosić was o pomoc dla rodziny koleżanki z klasy mojej córki.Zaprosiłam wczoraj jej mamę do mnie do domu i przejęłam się ich losem.. Rodzina z gospodarstwem rolnym, mieszkają jak to pani opowiadała w bardzo starym domu z gliny(?), mają trójkę dzieci dziewczynka 7lat,i dwóch chłopców 6 i 5 lat.Mama jest na rencie (600zł)
ojciec pracuje na swoim gospodarstwie i tyle co sobie dorobi pomagając sąsiadowi.Podpytałam trochę jak z pomocą społeczną to otrzymują rodzinne i dostali stypendium na córkę.Natomiast zzczęliśmy z mężem załatwiać sprawę orzeczenia niepełnosprawności dla dzieci bo dziewczynka nie ma nerki a jeden z synów ma astmę i jest alergikiem,pytałam sie pani czemu nie zgłosiła sie do gopsu aby pomogli jej w tej sprawie a ona jak to sama przyznała wstydzi sie prosić,
obdarowałam ją kilkoma ubraniami po mnie a was chciałam prosić jeśli macie jakąś odzież dla dzieci bo to na razie przychodzi mi do głowy,pomóżcie jeśli mozecie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
podnosze wątek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny zobaczcie w trakcie robienia porzadków przedświątecznych czy nie macie nic zbednego zawsze coś co Wam jest nie potrzebne może przydać się innym ja za tydzień chcę jechać z rzeczami do tej rodziny słyszałam że naprawde łatwo nie maja i potrzebują pomocy więc to nie są oszuści więc bez obaw.Dajcie znać każda pomoc jes ważna zwłaszcza w tym zimowo świątecznym okresie...
Dziewczyny haloo
podnoszę wątek może coś niepotrzebnego znajdziecie w czasie przedświątecznych porządków
mam 2 pary kozaczków dla dziewczynki jedne krótkie w rozmiarze 27 a drugie dłuższe w rozmiarze 28 może sie przydadzą
oj za male bedą jak dobrze pamiętam dziewczynka ma nogę 34
ewaaa42 ja bym miała kilka par jeansów w stanie bardzo dobrym, po mojej starszej, jakieś bluzki też bym znalazła.
Nie wiem, buty Cię interesują ? Jakieś kozaki zeszło roczne chyba też jeszcze mam (?).
Mam trochę rzeczy po mojej 8 latce, jakieś zabawki, gry, puzzle.
fajnie! co do rozmiarów butów są podane gdzieś wyżej w tym wątku
dziś cała rodzinka była u mnie odebrać pierwszą partię, która dostałam od Domi bo nasza ostatnia "wyprawa" nie doszła do skutku bo utknełam na drodze, niestety mimo 21wieku nie wszędzie da sie dojechać
dziś mamy w planach dobre porządki więc będę wiedziała co i jak i ile.
Tylko, kurcze nie będę miała jak dostarczyć. Zresztą, napiszę meila albo pw.
Pozdrawiam,
jeśli gdzieś w gdańsku to nie będzie problemu bo dosć często ja czy mąż jesteśmy u rodziców lub załatwiamy jakieś sprawy
Hehehe "wyprawa" dobrze powiedziane ale przygoda do dzis ja wspominam ;-) teraz jest mrozik wiec wiesz nie bedziemy mialy kąpieli błotnej i nie utkniemy samochodem w polu ;-)
hej domi ja to chyba jednak poczekam do lata :D a dziś własnie byli u mnie i odebrali rzeczy, jeszcze raz wielki dzięki za pomoc
podnoszę wątek
Jeśli ktoś posiada niepotrzebne oprawki do okularów dla dziewczynki i jej mamy,bo obie mają okulary w opłakanym stanie..
i czy ktoś ktoś sie orientuje czy szkła są refundowane?
Ewa poproszę o informację na maila co jeszcze się przyda...ewelinakns@gmail.com spróbuję pozbierać po znajomych.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
już mam ładne oprawki dla dziewczynki po siostrze tylko jak sie teraz szybko do okulisty dostać bo na receptę szkla powinny być refundowane,będzie cud jak uda mi sie to załatwić do końca roku:)
hop hop podnoszę wątek może jeszcze kogoś zainteresuje
podnoszę
Prosze o kontakt na maila hanabu@tlen.pl mam synka wiec po nim nie przyda sie nic, ale mam swoje rzeczy jakies plus kurtki/buty. Ustalimy co i jak i jak przekazac.
odpisalam,pozdrawiam
do góry