Widok

Potrzebna pomoc

Drogie forumki,chciałabym prosić was o pomoc dla rodziny koleżanki z klasy mojej córki.Zaprosiłam wczoraj jej mamę do mnie do domu i przejęłam się ich losem.. Rodzina z gospodarstwem rolnym, mieszkają jak to pani opowiadała w bardzo starym domu z gliny(?), mają trójkę dzieci dziewczynka 7lat,i dwóch chłopców 6 i 5 lat.Mama jest na rencie (600zł)
ojciec pracuje na swoim gospodarstwie i tyle co sobie dorobi pomagając sąsiadowi.Podpytałam trochę jak z pomocą społeczną to otrzymują rodzinne i dostali stypendium na córkę.Natomiast zzczęliśmy z mężem załatwiać sprawę orzeczenia niepełnosprawności dla dzieci bo dziewczynka nie ma nerki a jeden z synów ma astmę i jest alergikiem,pytałam sie pani czemu nie zgłosiła sie do gopsu aby pomogli jej w tej sprawie a ona jak to sama przyznała wstydzi sie prosić,
obdarowałam ją kilkoma ubraniami po mnie a was chciałam prosić jeśli macie jakąś odzież dla dzieci bo to na razie przychodzi mi do głowy,pomóżcie jeśli mozecie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak trzeba będzie to podjadę do gdyni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej
Czy bywasz może w Gdyni?
zapewne znalazłabym ciuszki dla dziewczynki na 146
Ewaa świetnie..bardzo proszę kkasia_2005@wp.pl
a mogę prosić Kaaa o podanie maila

jak najbardziej mogę odebrać na terenie gdańska bo jeżdżę do mamy kilka razy w miesiącu
ewaaa...
przygotowuję się do przeprowadzki, od sąsiadów dla moich dzieci mam sporo ubranek, głównie dla tych chłopców rozmiarowo by pasowało, mój syn jeszcze sporo za mały, nie mam co ich trzymać, chętnie w takim razie pomogę, sama też nosze rozmiar M-L dużo będę "segregować" ubranka oczywiście jak najbardziej do używania, również po mężu będzie sporo Tylko powiedz, bo nie czytałam dokładnie wątku, jakie szanse na odbiór byłoby ode mnie? (mieszkam we Wrzeszczu) Jeśli będzie potrzeba jeszcze np. domowych rzeczy, przyrządów, np. garnki, talerze-też mogę wspomóc. Napisz mi prosze mailem czego by było trzeba
potrzeby są duużo większe ale na pierwszy ogień potrzebne są ubrania dla dziecików
jeśli ktoś ma do oddania odzież dla dzieci:dziewczynka 9 lat(r.146 lub może być też już rozm xs,s) chłopcy 8 i 7 lat rozm.128-140 proszę o info
podnoszę wątek może podczas wiosennych porządków znajdzie się u was coś dla "moich" podopieczynych :)
odświeżam wątek
cieszę się;

pozdrawiam
dziękuję P.Olu nie pisałam wcześniej bo zarobiona była swoimi urodzinami :P
Dziewczynka właśnie obchodziła 8-urodzinki więc artykuły szkolne od Pani to z pewnością miły prezent

pozdrawiam!
dziekuje, odpisałam
napisałam email;
hoooop
witam
wątek aktualny jak najbardziej, proszę o info na maila ewaaa42@wp.pl
Witam,
czy wątek jest jeszcze aktualny? chcę zrobić porządki w szafie, mam trochę rzeczy których nie noszę, szkoda wyrzucać te nieznoszone;
dla dorosłej kobiety rozm. + - 38; może coś się przyda?

dla dzieci nic nie mam, ani męskich rzeczy (w takim rozmiarze);
ale może coś konkretnie jest potrzebne?

dawno,dawno temu we Wrzeszczu można było zanieść rzeczy, Panie segregowały, część sprzedawały albo oddawały osobom potrzebującym ale nie wiem gdzie się przeniosły, zresztą pewnie już nie działają.
hopppp
podnoszę moze ktoś jest jeszcze zainteresowany
podbijam
ubrania dla dziewczynki (134-152) noga 35-36
dla starszego chłopca buty 30/31 a ubrania 122/128 dla najmłodszego buty r.29 a ubrania r. 116
mama ma rozmiar buta 39/40, ubrania 38/40
tata 44/45 i ubrania raczej większe takie xxl
do góry