Widok

Potwierdzenia przybycia

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak traktujecie osoby, które nie potwierdziły Wam przyjazdu i ciągle się wahają? Uwzględniacie je w liście gości, czy jednak nie i czekacie do ostatniej chwili aż się namyślą? W ogóle jak myślicie kiedy należy dostarczyć ostateczną liczbę gości?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my musimy miec liste gosci na poczatku maja.zaproszenia wyslane i czas do 20 kwietnia naodpowiedz.tak lub nie.niestety ale liczymy sie z kasa.

Nie przeprasam za bledy
Musisz gości przycisnąć-każdy w dzisiejszych czasach liczy kasę i jest to zrozumiałae,że chcesz wiedzieć co,kto i jak???Jesli oni sobie zwlekają,to znak,że nie mają szacunku dla Ciebie i Twojej uroczystości,więc postaw sprawę jasno,a w najgorszym oprzypadku tez się wypnij na nich!!
Moim zdaniem najłatwiej jest napisac na zaproszeniu
"Prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia............ " Wtedy goście wiedzą konkretnie do kiedy potwierdzić lub odmówić. A datę potwierdzenia ustalacie w zależności od tego jak sobie tego życzy lokal w którym jest wesele, czyli wg indywidualnych ustaleń.
Bez sensu byłoby płacić za osoby które nie przyjdą słoną kasę...

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
o i my tak napisalismy,mam nadzieje ze to wypali

Nie przeprasam za bledy
My też .... podalismy jeszcze nr tel domowych i komórkowych ..... oraz, że prosimy dzwonic po godzinie 19.00.
my tez tak zrobimy, chociaż wiem ze odpowiedzi w 100% nie dostaniemy. moje koleżanki tez tak pisały na zaproszeniach a tak czy inaczej połowa osób wogle sie nie odezwała i po terminie dzwoniły z uprzejmym zapytaniem..
No właśnie, chyba przed samym ślubem warto zadzwonić, zwłaszcza do tych ociągających się i dopytać lepiej. Znam mnóstwo osób, które miały niby potwierdzenia od wszystkich, a i tak później połowa nie przyszła.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Musicie się liczyć też z tym, że nawet jak goście potwierdzą swój przyjazd to i tak nie przyjadą... Ja tak miałam... A płaciłam im nawet za nocleg w hotelu...
Co za chamskich miałaś gości. Jak moi taki numer wypalą, to zerwę z nimi kontakty wszelkie
U mnie niestety tez tak było. O tym ze nie bedzie moich kluzynow doweiedzialam sie jak ... wychodzilismy z błogosławieństwa do kościoła. No i niestety za nich tez płacilismy.
No niestety gości się kultury nie nauczy. Pewnie nie uciułali na prezent, dlatego nie przyjechali.
niestety tez znam takie przypadki... :-((((((( ale takich ludzi uwazam za niepowaznych
image
image
A my piszemy tylko date i ze prosimy o potwierdzenie, to wtedy doslemy reszte informacji i mamy nadziee, ze wtedy ne zaskocza nas i krzesel i jedzenia raczej starczy :)
Też sie tego obawiam. Więc jeśli ktoś nie potwierdzi po terminie to bede wydzwaniać, przykro mi. Niektórzy ludzie nie potrafią zrozumiec że to kasa i to duża. Najczęściej są to te starsze ciotki, które nie wiedza jak się teraz organizuje wesela. Młodzi bardziej rozummieją.

image
image

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry