Widok

Potwierdzenia przybycia

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak traktujecie osoby, które nie potwierdziły Wam przyjazdu i ciągle się wahają? Uwzględniacie je w liście gości, czy jednak nie i czekacie do ostatniej chwili aż się namyślą? W ogóle jak myślicie kiedy należy dostarczyć ostateczną liczbę gości?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my musimy miec liste gosci na poczatku maja.zaproszenia wyslane i czas do 20 kwietnia naodpowiedz.tak lub nie.niestety ale liczymy sie z kasa.

Nie przeprasam za bledy
Musisz gości przycisnąć-każdy w dzisiejszych czasach liczy kasę i jest to zrozumiałae,że chcesz wiedzieć co,kto i jak???Jesli oni sobie zwlekają,to znak,że nie mają szacunku dla Ciebie i Twojej uroczystości,więc postaw sprawę jasno,a w najgorszym oprzypadku tez się wypnij na nich!!
Moim zdaniem najłatwiej jest napisac na zaproszeniu
"Prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia............ " Wtedy goście wiedzą konkretnie do kiedy potwierdzić lub odmówić. A datę potwierdzenia ustalacie w zależności od tego jak sobie tego życzy lokal w którym jest wesele, czyli wg indywidualnych ustaleń.
Bez sensu byłoby płacić za osoby które nie przyjdą słoną kasę...

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
o i my tak napisalismy,mam nadzieje ze to wypali

Nie przeprasam za bledy
My też .... podalismy jeszcze nr tel domowych i komórkowych ..... oraz, że prosimy dzwonic po godzinie 19.00.
my tez tak zrobimy, chociaż wiem ze odpowiedzi w 100% nie dostaniemy. moje koleżanki tez tak pisały na zaproszeniach a tak czy inaczej połowa osób wogle sie nie odezwała i po terminie dzwoniły z uprzejmym zapytaniem..
No właśnie, chyba przed samym ślubem warto zadzwonić, zwłaszcza do tych ociągających się i dopytać lepiej. Znam mnóstwo osób, które miały niby potwierdzenia od wszystkich, a i tak później połowa nie przyszła.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Musicie się liczyć też z tym, że nawet jak goście potwierdzą swój przyjazd to i tak nie przyjadą... Ja tak miałam... A płaciłam im nawet za nocleg w hotelu...
Co za chamskich miałaś gości. Jak moi taki numer wypalą, to zerwę z nimi kontakty wszelkie
U mnie niestety tez tak było. O tym ze nie bedzie moich kluzynow doweiedzialam sie jak ... wychodzilismy z błogosławieństwa do kościoła. No i niestety za nich tez płacilismy.
No niestety gości się kultury nie nauczy. Pewnie nie uciułali na prezent, dlatego nie przyjechali.
niestety tez znam takie przypadki... :-((((((( ale takich ludzi uwazam za niepowaznych
image
image
A my piszemy tylko date i ze prosimy o potwierdzenie, to wtedy doslemy reszte informacji i mamy nadziee, ze wtedy ne zaskocza nas i krzesel i jedzenia raczej starczy :)
Też sie tego obawiam. Więc jeśli ktoś nie potwierdzi po terminie to bede wydzwaniać, przykro mi. Niektórzy ludzie nie potrafią zrozumiec że to kasa i to duża. Najczęściej są to te starsze ciotki, które nie wiedza jak się teraz organizuje wesela. Młodzi bardziej rozummieją.

image
image

Inne tematy z forum Wesele

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

do góry