Widok
Powiększone jelita u płodu
czy u któregoś z waszych nienarodzonych dzieci także wykryto podczas usg znacznie powiększone jelita w brzuszku dziecka? mam przyjść za tydzień na powtórne badania aby zobaczyć czy to tylko chwilowe czy coś poważnego ale już mam pełną głowę myśli. Może któraś już to przeszła i wie czy jest się czym martwić?
U młodej były do 20tyg powiększone narządy na usg po 22 tygodniu wszystko sie unormowało i urodziła sie zdrowa jak ryba.Mogło mieć na to wpływ moje ciagłe przeziebienie i chore gardło chore uszy-kiedy przeszłam na zwolnienie i po prostu zaczęłam sie wysypiać i wykurowałam to zaczęlo wszystko do normy wracać,
Podobno kiedy matka choruje dziecko w w brzuszku też choruje i objawia się to taką jakby opuchlizną dzieciatka-tak tłumaczył mi lekarz
Podobno kiedy matka choruje dziecko w w brzuszku też choruje i objawia się to taką jakby opuchlizną dzieciatka-tak tłumaczył mi lekarz
Mi też wydawało się ok,że jestem zdrowa,a np wynik moczu ogólny wskazywał na jakieś zapalenie lub miałam podwyższone crp,a niby nic mi nie było,albo delikatne drapanie w gardle(prawdopodobnie od klimy w pracy)nic wielkiego,ale jednak dla dziecka to coś.
Najlepiej na ten temat pogadać ze swoim lekarzem prowadzacym
I głowa do góry nie martwić się na zapas
Najlepiej na ten temat pogadać ze swoim lekarzem prowadzacym
I głowa do góry nie martwić się na zapas
Witam . Wiem że ten post jest sprzed kilku lat ale może akurat Pani odpisze .. Jak się skończyło z tym jelitem ? Ja usłyszałam taką diagnozę że jest powiększone jelito grube w 31 tc i jest pod kontrolą teraz jest 34 tc i jelito ciągle jest lekko powiększone ale nie wzdęte czy rozdymane . Ilość wód płodowych i wszystko inne w normnie . Ale w necie nic nie mogę znaleźć na ten temat . Będę wdzięczna za każdą odpowiedź ...
najczestsze-odchylenia-usg-polowkowym-cz-ii/
Tam sa opisane m.in.odchylenia w budowie jelit-nie wiem czy dokladnie o to chodzi,ale czytajac Wasze wypowiedzi od razu skojarzyl mi sie blog mamyginekolog i zaswitalo mi,ze cos o problemach tego typu pisala.jesli nie znajdziecie tam tego,czego szukacie,to przepraszam za zasmiecanie.
Tam sa opisane m.in.odchylenia w budowie jelit-nie wiem czy dokladnie o to chodzi,ale czytajac Wasze wypowiedzi od razu skojarzyl mi sie blog mamyginekolog i zaswitalo mi,ze cos o problemach tego typu pisala.jesli nie znajdziecie tam tego,czego szukacie,to przepraszam za zasmiecanie.
A kiedy masz kolejne usg? Ciężko po słowach lekarza myslec o czyms innym:( Czy miałaś pobierana krew pod kątem wykluczenia podstawowych infekcji(cytomegalii,toksoplazmozy,różyczki)? U mnie wszystkie wyniki ujemne i CRP tez także wszystko wskazuje,ze to jednak ta niedroznosc.Pytanie tylko jak poważna:(Czytalam,ze to sie moze wiązać z wieloma poważnymi chorobami,ta niepewność jest straszna.Kolejne usg mam 28 kwietnia.