Widok

Poznam Mamy z Redy

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam . Niedawno przprowadziłam się do Redy i nikogo tam nie znam :( może są tu jakieś mamy w takiej samej sytuacji ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tez tak miałam ze kąpałam małą o 19 i o 20 już spała ale jak tylko skonczyła 9 miesięcy zaczeła mi jakoś dziwnie chodzić spać :/ i to ją przestawiło ... był okres ze kładła się dopiero o 1 w nocy i to z płaczem :(

teaz jest już troszkę lepiej bo między 21 a 22 kłade ją spać ;))
I także robie jej już jedną drzemkę w ciągu dnia.
a co do pobudek w nocy to nie mam pojęcia kiedy to się skończy :( dzisiaj budziła mi sie co pół godziny . Dodam że jest karmiona piersią. Nie daje rady jej na razie odstawić ... jak próbuje to jest taki płacz że ja się poddaje :( a smoczka także nie bierze.

mój mąż od 2 tyg siedzi w domu także póki co mam 'towarzystwo' ale jak tylko zadzwonią od niego z firmy to wyjeżdza i wtedy jestem sama przez miesiac :(
Dziś taka ładna pogoda że aż mam ochotę na spacerek ... ale wzięliśmy się za porządne sprzątnięcie mieszkania ;))
Mam już dość kurzu ... który i tak po sprzątnięciu znowu się pojawia .. tragedia :(
Klaudia nie, nie przesypia mi calej nocy z reguly ma karmienie kolo 24,3 i 5 , chociaz ostatnio mi zasnal okolo 19 to spal do 8,30 bez pobudki ,az wstawalam w nocy i sprawdzalam czy oddycha i musze sie przyznac ze bylo mi przykro,ze sie nie obudzil, chyba nie chce zeby mnie odstawil)))))))))
ja pierogi robie 1 raz w zyciu ,wiec trzymajcie kciuki
wczoraj rozmawialam z mezem o silowni , bo marzy mi sie pojscie ale kurcze ta praca mojego S, ciekawe kiedy pojde?
A ja poszłam z dziewczynkami na spacer,porządnie zmarzły a teraz śpią:) A sprzątać można co chwilę i ciągle ten kurz widać,co bardzo denerwuje,a jeszcze jak ma się dzieci w domu to nic tylko ze ścierką i mopem chodzić:) Pierożki też lubię ale jakoś zebrać się nie mogę by je zrobić,bardziej lubię jednak gołąbki:)
co do siłowni to także chętnie bym sobie poszła ;) Ale niestety nie mam takiej możliwości :( Julka nie chce zostawać sama z mężem ... Ostatnio jak wyjechał i siedziałyśmy same w domu taka się zdobiła 'Mami dupka' jak to mówi mój mąż że nie odstępuje mnie na krok.

A co do pierożków to takze uwielbiam ;) Ale zebrać się nie mogę aby je zrobić xD ostatnio robiłam jakoś w październiku ;)
Gołąbkii ... mnim Uwielbiam. Ale narobiłaś mi smaku chyba dzisiaj zrobie ;)
Łoj bo się wproszę hi hi... u mnie na dole w bloku jest fitnes club tak na przyszłość:)
Aga ja wiem ze u ciebie jest, tylko kurcze dojsc nie moge ale checi mam i to mega
a na pierogi zapraszam , tylko nie odpowiadam za efekt koncowy i nie place za leczenie))))
HI hi myślę że sie dogadamy....ale może najpierw Ty przetestuj co?:))))
haha mowisz jak moj maz
kiedys jak bylismy to tesciowa zrobila grzyby ktore sama zbierala i mowi ze mamy zjesc a moj maz pyta"a kiedy mama zjadla?" ona "godzine temu" a moj S" to poczekam jeszcze godzine"
Dobre:) coś w tym jednak musi być:))
dobry
chcialam dac znac ze zyjemy po pierogach, wyszly pyszne, teraz moj maz nie da mi zyc, za tydzien robimy z miesem
Super,dobrze wiedzieć:)
heh to fajnie że się udało ;)
Dziewczyny mam do was takie pytanie. Czy któraś z was korzystała już z usług fryzjerskich gdzies w Redzie ?
Chce w koncu zrobić cos z moimi włosami ale nie chce też isć do pierwszego lepszego salonu.
Na Obwodowej na rogu jest fryzjer Claudia i ponoć dobrze tam ścinają.Ja też chcę się tam któregoś dnia wybrać...
hmm .. może ja tez się tam wybiorę. No zobaczymy ;) chciałabym aby mi ktoś doradził. Chce coś zmienić ale tak abym była zadowolona i aby mi pasowało ...
Z tego co słyszałam to fajne dziewczyny tam pracują,więc może warto...Jak się samemu nie pójdzie to się nie przekonamy...
Ja chodze na Obwodową kolo dendromu. Nie ma tam duzych kolejek bo podobno przejscie przez ruchliwą ulice jest trudny :D Ja nie musze przechodzic - jest milo i czestują kawusia.
Ale jak napisała Agnieszka kazdy musi sam sprobowac aby sie przekonac
aaa i podobno bardzo tanio jest na przeciwko zabki ;p
no no będe musiała się gdzieś wybrać, ale chyba poczekam aż sie choć troszeczkę ciepli bo tragedia jest jak mam wychodzić xDD

Dzisiaj byliśmy z małą w parku tak jej sie podobało że nie chciała z powrotem do wózka usiąść. A niestety miała założone butki takie tylko do wózka więc nie mogła sobie zbytnio pochodzić :D
Chcieliśmy później na sanki jeszcze pójść ale że zostały one w Rumi u mojej mamy to zanim tam dotarliśmy było już tak zimno że wolałam jej nie wyciągać z domkuu ; ))
Ja dziś byłam z dziewczynami ,ależ się wyszalały...super słonko świeciło i wogóle pogoda fajowa dziś...mam nadzieję że będą dobrze spały:) A sanek się jeszcze nie dorobiłam:))))
a co tutaj taka cisza?
ja czekam dzisiaj na kolezanki , bo juz mam dosyc tylko domu i dziecka, od wczoraj z mezem ciche dni sie zaczely
nosz mysli ze jak zajmie sie malym przez godzine czy dwie to pomaga mi w domu
do góry