Widok

Poznam marynarza

Chciałabym poznac marynarza z wyzszym wykształceniem jestem wolną a trakcyjną 42 latką, niezalezną finansowo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
@ nic nie wyklucza drugiego

dziecka ? czy pływania ? bo jeśli pływania to sugerowałbym użyć "jedno nie wyklucza drugiego"

@oczywiscie że planuje rodzine i dzieci, a przez to że jestem kobieta nie moge pływac? nie moge pracowac na statkach bo jestem kobieta?

Nie dlatego że jesteś kobietą tylko dlatego że masz wysoki PMS lub ZNP jak wolisz ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szczerze to mnie nie interesuje co tam jakas Pani mysli o kobietach na morzu, i że to oznacza ze nie można miec rodziny czy dzieci.

Ja mam swoje zdanie i ja wiem że to co robie jest dobre , bede chciala miec dzieci to bede, w kazdym zawodzie dzieci są jakiś kłopotem wiekszym lub mniejszym, ale wpier trzeba posiadac partnera;P więc o tym jeszcze nie musze myslec, jak narazie musze w ogóle znalesc statek który mnie zachce.

pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
proponuje motorówkę policyjną - wlepienie kilku mandatów za np: falowanie skutecznie obniża PMS ;)
Proszę, jaki specjalista i znawca kobiecych zachowań, widać regularnie masz z tym problem...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
żadnego - mały sarkam, przekąs lub żart od razu powoduje powrót trzeźwego spojrzenia na świat ;]
Cóż, myślę, wdrze, że nie powinieneś uogólniać, bo nie wszystkie kobiety zachowują się we wspomnianym przez Ciebie czasie jednakowo. Myślę też, że dyskwalifikowanie kobiet przy wyborze zawodu tylko dlatego, że parę dni w miesiącu mogą czuć się niekomfortowo, jest bardzo... szowinistyczne?
nie uogólniam mam na myśli tylko ją.
"oczywiscie że planuje rodzine i dzieci, a przez to że jestem kobieta nie moge pływac? nie moge pracowac na statkach bo jestem kobieta?"

bynajmniej nie twierdzę ,ze będąc kobietą nie możesz pływać, choć pewnie sama wiesz, że lekko ci nie będzie, z opowiadań meza plywajacego na róznej kategorii statkach od kilkunastu lat wiem, że generalnie panowie są szowinistami, nie przepadają za kobietami na statku,ale ja szczerze życzę ci jak najlepiej:)

co do dzieci i pracy na statku( w przypadku kobiety)-to sprawa jest duzo bardziej skomplikowana moim skromnym zdaniem, ale historia zna oczywiscie takie przypadki:) a czy ty sama znasz jakąs kobietę pracującą w tym zawodzie, albo rozmawiałaś z taką? myślę, że to mogłoby być pouczajace dla ciebie ( na przyszłość) z praktycznego punktu widzenia
myślę, że bardzo ważny jest też wybór odpowiedniego partnera, bo jak sądzę duzo trudniej znależć meżczyznę ,który udzwignie ciezar zycia z pływającą żoną, niż żonę , która wezmie na siebie ciezar męża-marynarza
jak mnie to denerwuje..a czemu niby latwiej kobiecie znalesc meza marynarza niz odwrotnie??? boze w jakims swiecie zyjemy?
boze faceci nie moga byc na ladzie poprostu i inna, swoja praca sie zajmowac? w koncu w milosci chyba nie patrzy sie na zawód.

jezeli kiedykolwiek poznam mezczyzne życia, to ona pozna mnie i moj zawod, to wybierze mnie i zawod albo to nie bedzie poprostu to. eh tyle na ten temat ..to nie 18 wiek.. .

nie zamierzam siedziec w domu i gotowac przez cale zycie obiadki i sprzatac chate, bo chyba oto nie chodzi w życiu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale gdy zamierza się założyć rodzinę gotowanie i sprzątanie staje się nieoderwanym elementem życia codziennego i rodzinnego.
Życzę Ci jak najlepiej ale mam nieodparte wrażenie, że będziesz musiała kiedyś wybrać. Albo jedno albo drugie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a facet ma dwie lewe rece? nie potrafi zajmowac sie dzieckiem bo nie rozumiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z własnego doświadczenia wiem. że kobiety na statki źle nie mają ba mają nawet lepiej niż faceci. Nie ma co dramatyzować. Jak ktoś dobrze wykonuje swoje obowiązki to nikt się nie czepia, nie ma co się stresować :) Co do związków to znam takich co razem pływali, np. nawigacja i maszyna, a jak dojrzeli do tego by założyć rodzinę to po prostu facet został na morzu a kobieta z dzieckiem w domu.
no i pieknie ;) jak sie chce to sie da!
Ale znając życie,to niewielu mężczyzn byłoby gotowych na takie "poświęcenie" dla Rodziny - aby pozostać na lądzie (czekając na powrót żony),pracować zawodowo oraz zajmować się dziećmi (przedszkole,szkoła itp.).
Poza tym co z seksem? Faceci chcą ciągle ,codziennie i nie wierzę,że nie "skorzystają" z nadarzających się okazji ...

"jak się chce,to się da!" - tylko najczęściej się nie chce (Partnerowi)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a co? kobiecie sie nie chce sexu? bo nie rozumiem? a tylko kobieta potrafi sie poswiecac dla rodziny? a co facet nie ma mozgu czy dwoch rak?
staroświeckie myslenie, jak bedzie milosc w zwiazku to sie wszystko uda, jak nie to nie, tyle.
najwazniejsze robic to co sie chce w zyciu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kolega pc swój komentarz zakończył stwierdzeniem " facet został na morzu a kobieta z dzieckiem w domu". Przyklasnęłaś tej wypowiedzi więc nie rozumiem o co tu walczysz. Chyba jesteś dość młodą osobą skoro uważasz, że miłość zwycięży wszelkie przeciwności. Powyższe ma racje bytu tylko i wyłącznie w połączeniu z kompromisem ale do tego trzeba dorosnąć
Jesteś jeszcze bardzo młoda i niestety zbyt "naiwna" licząc,ze jak będzie miłość w związku - to wszystko się uda...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
dobra boze czyli waszym zdaniem zwiazek z milosci ze nie uda, tzn ze nie wiecie co to milosc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
dobra boze czyli waszym zdaniem zwiazek z milosci ze nie uda, tzn ze nie wiecie co to milosc.

~PaniNavigator

dlaczego do kwestii zwiazku i milosci podchodzisz tak jednostronnie(egocentrycznie)? , dlaczego zakladasz, ze to partner powinen poswiecic się dla ciebie w przyszlosci, zebys ty mogla sie realizowac zawodowo? zdajesz sobie sprawę ,że on tez moze miec swoje aspiracje zawodowe i tego samego od ciebie oczekiwac(poswiecenia)?

bez urazy ,ale z tego o piszesz -bardzo mało( jesli nie nic) wiesz o mężczyznach i o zwiazkach,ale młodosc ma swoje prawa... do błądzenia
a facet ma dwie lewe rece? nie potrafi zajmowac sie dzieckiem bo nie rozumiem.

~PaniNavigator

widzisz, na pełny etat moze byc to naprawdę kłopotliwe, poza tym problem jest tego rodzaju, ze mezczyzni z natury są mało skłonni do poświęcen,szczególnie sporego kalibru
do góry