Widok

Pozwolenie na broń

Czy są w Trójmieście osoby chętne do zrobienia pozwolenia na broń? Ostatnio jest dość prosto, Policja nie ma prawa odmówić, a skala kosztów i trudności jest porównywana do prawa jazdy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Większość ludzi u nas nie nosi broni więc po co komu broń w domu?
Myślisz że pozwolenie na posiadanie = pozwoleniem na używanie = mylisz się
Istnieją bardziej skuteczne sposoby obony i nie jest to legalna broń palna którą trzeba przechowywać w sejfie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i proste.

Ile osób zabiłby brevik gdyby ktoś tam miał broń? ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mylisz się.

Możesz bronić siebie (lub kogoś) przede wszystkim SKUTECZNIE.

Przekroczeniem obrony jest np. strzelenie komuś w plecy, jak on ucieka po tym "jak się obroniłaś".
Jak strzelisz mu w ryj jak Cię atakuje - wszystko OK.

Wyegzekwuj ode mnie przechowywanie broni w sejfie :D Powodzenia :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

> Myślisz że pozwolenie na posiadanie = pozwoleniem na używanie = mylisz się

Nie.
Ale mając broń narażam się na zarzut przekroczenia obrony koniecznej.
Nie mając broni narażam się (lub bliskich) na śmierć.
Rachunek jest prosty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie taka znowu bojaźliwa jestem. Zgadzam się i to rozumiem. Są argumenty na nie ale są też te na tak- odbiór zależy od przekazu. Niepotrzebnie wdałam się w duskusję, uczę się..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aradaszh - dzieciaku nasz forumowy....
Porównywanie suchych faktów bez kontekstu jest jak statystka _ o kant dee rozbić....
Gdyby świnie miały skrzydła to byśmy w kaskach po ulicy chodzili
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tylko, że świnie nie mogą mieć skrzydeł ;)

A co się dzieje z bandytami z bronią jak ofiara też ma broń widzisz np. na filmiku Sadyla

Jeśli nawet tak prosty przekaz nie dociera, to nie mam tu z kim dyskutować :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Aradasch i tutaj nie trzeba tobie łapek dawać
jak żeś głupi
każdy widzi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Posiadacz broni tylko pozornie czuje się bezpiecznie. W trakcie napaści liczy się umiejętność dobywania broni a nie samo strzelenie, które może okazać się postrzałem samego siebie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

olo piąteczka...
Liczy się speed... speed of thought, przełożony na mechanizm ciała.

Ps
Odsyłam do definicji ;) Jesteśmy uzbrojeni po zęby
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlatego trzeba trenować. Treningi szybkiego dobycia i oddania strzału nie są zabronione, a wręcz wskazane.

Ktoś zadał pytanie
"A co ciebie chlopie to obchodzi? Czy publiczne forum to miejsce na deklarację chęci nabycia broni. Prowokacja albo glupota."

Zrobiłem jakiś czas temu pozwolenie na broń i jestem po prostu ciekaw ile osób byłoby takim hobby zainteresowanych. Jest dużo mitów na temat dostępności broni palnej, a dyskusja nikomu by na złe nie wyszła.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

sgt. Wiele wysiłku włożyłem by nie oddawać strzału zbyt szybko......
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Deklarowanie publiczne, bo takim jest forum internetowe, chęci posiadania broni może być opatrznie interpretowane przez różne służby. Sam fakt przeglądania stron internetowych świadczący o tym że ktoś interesuje się bronią sprawia, że u kogoś na ekranie systemu Echelon zapala się kontrolka : check.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

@jaq:

Za dużo filmów sensacyjnych oglądasz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Sadylu. a czy uwierzysz że hala widowiskowa w naszym mieście posiada taki system monitoringu głosu , który nawet podczas koncertu i związanego z tym hałasem, jest w stanie wyłowić z sali nasze rozmowy, a wraz z nimi kluczowe dla alertu wybrane słowa ?
Tak jest od paru lat np. na ulicach Londynu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uwierzy, uwierzy... Dziecko wie, że dotyczy to również każdej rozmowy telefonicznej...

Ps
Odwilż idzie, wkrótce Wiosna, róbmy swoje

A co jest w tym złego? Zrobiłem pozwolenie, kupiłem broń, chcę innym pomóc w zdobyciu uprawnień. Skoro wszystko jest legalne i zgodnie z prawem to w czym widzisz problem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Uwierzę, jak zobaczę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja bym chętnie chciał mieć możliwość posiadania broni ale przy obecnych przepisach broń jedynie służyłaby mi jako ozdoba na ścianie lub narzędzie do trenowania. Na strzelnicy chyba tylko się płaci za naboje, więc tym bardziej nie ma sensu starać się o broń przy dzisiejszym sys. prawnym. Nawet złodzieja patelnią nie mogę uderzyć gdy wejdzie mi do domu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (220 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (332 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry