Widok

Pozwolenie na broń

Czy są w Trójmieście osoby chętne do zrobienia pozwolenia na broń? Ostatnio jest dość prosto, Policja nie ma prawa odmówić, a skala kosztów i trudności jest porównywana do prawa jazdy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

To chyba Rydzyk powiedział :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Nie mylmy szamba z perfumeria"
J. Kaczyński.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żeby rozmawiać trzeba mieć chociaż JEDEN argument.

Subiektywna opinia nie jest argumentem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

"Nareszcie skonczyliscie"
A to tu nie chodzi o to by rozmawiać? :×
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nareszcie skonczyliscie. Zastanawiam się o co chodziło twórcy tematu. No napewno nie o dyskusję.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój świat legł w gruzach. Teraz za radą wszech... pana a- zaknebluję się w domu..
Pozdrawiam! :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

>Ja wiem, że jest tylko jedna, twoja prawda.

Ottak, nie Ty jedna to przerabiałaś. Przyzwyczaisz się w końcu ;P
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Ja jednak czuje się spokojniej ze świadomością, że co druga osoba idąca ulicą nie może mi przestrzelić głowy."

Ale wiesz, że obecnie można zrobić pozwolenie sportowe i to bez zgody policji? Konkretnie policja nie ma prawa odmówić wydania pozwolenia sportowego i kolekcjonerskiego. Idąc krok dalej - broń sportowa to w praktyce każda cywilna broń palna w kalibrze do 12mm, czyli wszystkie dostępne na rynku pistolety jak Glock17, HK USP, a także broń długa jak karabinki AK (czyli kałasznikowy) czy broń wyborowa. Idąc następny krok dalej - od października 2014r można nosić broń sportową, nabitą, w miejscach publicznych o ile będzie w kaburze i niewidoczna pod ubraniem.

Także nie wiesz ile uzbrojonych w pistolety osób możesz codziennie mijać na ulicy :)

Pozdrawia uzbrojony obywatel Trójmiasta :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Masz racje, kompletnie mnie to nie interesuje. W przeciwieństwie do ciebie- moje przekonania strasznie cię obeszły.
A wypowiedać swoją opinię będę wszędzie gdzie tylko moja dusza zapragnie czy ci sie to podoba czy też nie!
I póki co bez odbioru- bo zaczął mi psuć naprawdę dobry wieczór:))

A Tobie g*wno do tego czy ktoś ma broń :DDDDD
To jego prawo!

Idź ujadać gdzieś indziej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja wiem, że jest tylko jedna, twoja prawda. Jednak tak już jest- jedni boją się pająków, inni broni i strzelania. I wybacz, nie chcę być wulgarna, ale g*wno ci do tego!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aradash jak zwykle ma rację.

Lęk przed nieuzasadnionym postrzeleniem...
Jednoczesny brak lęku przed milion razy bardziej prawdopodobną kosą pod żebra...
To jest irracjonalne myślenie zlasowanego przez medialną papkę umysłu...

A podawanie argumentu, który przytoczyłem wyłącznie w ramach wyolbrzymienia braku jakiejkolwiek logiki rozmówcy jest zwyczajnie głupotą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Podsumowanie: Aradash dawno się z nikim nie kłócił. Padło na Ciebie, ottak ;)))

Jakoś jak głebiej się nad tym zastanowię (pomimo mojego niewątpliwego ograniczenia) to jakoś śmierć z gaśnicą w d*pie mnie nie przeraża a strzał w głowę jak najbardziej :)))

I to nie było do ciebie :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że już wszyscy w tym wątku wiedzą jaka jestem ograniczona- zdrowie wszystkich :)

Przewidywalne, typowe lewactwo...

Nie piszę tego dla Ciebie, tylko żeby uświadomić innych, którzy czytają temat jak "obszerna" jest Twoja wiedza i logika.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

"..dalsza dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu"

Trochę konsekwencji! :))

No właśnie jest ;)
Tylko Ty ewidentnie jesteś zbyt ograniczona umysłowo, żeby dostrzec podobieństwo...

Jak ktoś miałby strzelać do ludzi na ulicy bez powodu -> ~równie prawdopodobna jest sytuacja z legalną gaśnicą...

Noże też są legalne...

Broń czarno-prochowa jest w 100% legalna i nie trzeba na większość replik pozwolenia - a nikt do nikogo nie strzela.

Żeby dostać pozwolenie na broń palną musisz przejść test psychologiczny - ale skąd ktoś tak ograniczony jak Ty miałby o tym wiedzieć :D

Tak więc fakt, że dostaniesz nożem pod żebra jest z... milion razy bardziej prawdopodobny, niż że Cię ktoś zastrzeli :D
Siedź w domu i nie wychodź bo umrzesz!

Zobacz ilu kierowców wyprzedza na/przed przejściami dla pieszych :D
Umrzesz jak wyjdziesz z domu kiedyś - nie wychodź... I odłącz internet...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

"Albo wsadzić wylot wyżej wymienionej gaśnicy w d*pę i nacisnąć spust - to też jakoś Cię nie przeraża..."

To za to mistrzowsko merytoryczne jest! W zasadzie to chyba powinnam się cieszyć, że jakoś w poglądach się nie spotykamy

Wypiję za to! :D

Bardzo merytoryczny argument ;)))))))))))))
Oraj się dalej, błagam... ;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum Hydepark

Trójmiasto do bani (386 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

Hotel w Raciborzu (4 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

muza na dziś (789 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry