Widok
Raczej wychodzi 20 zl bo akwarele 3-4zl. Plakatowki 12 kolorów 7-10zl i pastele olejne 12 kolorow 8-10 zl. Kredki olowkowe rysujace 8-12 zl do tego bambino 2×4zl. I to ceny za przybory zwykłe niemarkowe nie z bohaterami. Sprawdzila w Auchan. Carrefour i pepco. Oczywiscie że bloki po 1.5zl tyle ze 4 szt do tego wycinanki 2 zl duży blok 4 zl. Plastelina. Kreda.pędzle.pojemnik na wode.teczka. 5 szt kleju. papier ksero itd Kupując najtańsze wychodzi jakieś 80-90 zl.
Ja bym się nie martwiła kosztem wyprawki, a:
Brakiem zatwierdzone opinii kuratorium odnośnie tego przedszkola,
-nie wpisanie to na listę działających na terenie Gdnaska placowek
- trwającym remontem
- brakiem wymaganego prawem placu zabaw
- szukaniem wychowawsco na olx bez wykształcenia w zamian za studia podyplomowe
To nie Przedszkole A Przechowalnia i to bez wymaganych prawem papierów. My wzięliśmy z tego zrezygnować, bo za dużo znaczy dla nas możliwość zweryfikowania placówki do której idzie nasze dziecko.
Brakiem zatwierdzone opinii kuratorium odnośnie tego przedszkola,
-nie wpisanie to na listę działających na terenie Gdnaska placowek
- trwającym remontem
- brakiem wymaganego prawem placu zabaw
- szukaniem wychowawsco na olx bez wykształcenia w zamian za studia podyplomowe
To nie Przedszkole A Przechowalnia i to bez wymaganych prawem papierów. My wzięliśmy z tego zrezygnować, bo za dużo znaczy dla nas możliwość zweryfikowania placówki do której idzie nasze dziecko.
Nie wiedziałam, że te przedszkola Pozytywne tak pozytywne i profesjonalne nie są. Ja swoje dziecko już w lutym zapisałam do prywatnego na Morenie właśnie bo czułam, że do państwowego się nie dostaniemy. Z tego Pozytywnego na Kruczkowskiego zrezygnowałam. Chyba intuicja, ale z tego co cxytam to chyba dobrze zrobiłam.
Za prywatne płacę 650zł plus wyżywienie 9.50zł dniówka plus do tego za wszystko inne: teatrzyki itd, zaj.dodatkowe oprócz rytmiki i angielskiego..Miesięcznie w tysiącu się zamykamy. Ale jesteśmy zadowoleni a dziecko bardzo więc jest ok.
Za prywatne płacę 650zł plus wyżywienie 9.50zł dniówka plus do tego za wszystko inne: teatrzyki itd, zaj.dodatkowe oprócz rytmiki i angielskiego..Miesięcznie w tysiącu się zamykamy. Ale jesteśmy zadowoleni a dziecko bardzo więc jest ok.
Powiem wam tyle, moje dziecko chodziło do kilku przedszkoli prywatnych w okolicy Moreny . W 2017 dostało się wreszcie do przedszkola państwowego pozytywnego nr 1 we Wrzeszczu i to właśnie z tego przedszkola i podejścia pracującej w nim kadry pedagogicznej jestem najbardziej zadowolona. Na początku nie było zabawek a mina dzieci była bezcenna ale przedszkole szybko poradziło sobie z problemem i z dnia na dzień sale były coraz to bardziej kolorowe. Teraz piszę serio, kadra w przedszkolach prywatnych i państwowych niczym się nie różni a nawet powiedziałabym ,że w państwowej placówce jest lepsza! program nauczania ten sam a koszt w prywatnej kilkakrotnie wyższy! Na Morenie i w okolicy prywatne kosztują od 600 + wyżywienie 10-11 zł/dzień x 21 dni pracujących