Widok

Pozytywne przedszkole nr 5

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy są tu rodzice dzieci które tam się dostały? Otrzymaliscie jakies informacje organizacyjne? Ja nic i trochę to dziwne..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Racja . Stają niewiadomo po co, chyba tylko żeby denerwować i stresować dzieci,swoje i zarazem inne. Na przyszłość radzę przeprowadzać dzieci na 8.30 jeśli nie chcecie Państwo zaprowadzić dziecka do wspólnej sali, bo na korytarzu robi się tłok i dzieci nie wiedzą co się dzieje, tyle obcych osób.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Syn pojdzie w polowie września dopiero, ale chodził do innej placówki, i wydaje mi się, że to Panie powinny tak pokierować dziećmi i rodzicami, aby dobrze zorganizować pierwsze dni, a nie dawać wolną rękę i miejsce na stres.
Poza tym, byłam tam i niestety strasznie tam śmierdzi jeszcze farbą...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te wypowiedzi to pomieszanie poplątaniem. Jeśli placówka ma dni adaptacyjne to powinna na zebraniu wyjaśnić jak one mają przebiegać i co ma robić rodzic jeśli już może wejść do sali bo chyba nie stać i się bujać na środku? Jeśli miały być dni a ktoś w ostatnim momencie stwierdził że jednak nie...to jest to bardzo nieprofesjonalne, jak rodzic ma przygotować dziecko skoro jest zaskakiwany takimi decyzjami?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kaśka ale u na dniem adaptacji byl poniedzialek. Dzis rodzice mieli zostawic dzieci i wypad. A nie stali i wlasnie sie bujali czekajac ch wie na co... jak jest w nr 6 to niewiem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja mysle -ze to standardowa procedura we wszystkich pozytywnych..1 dzien adaptacyjny :) (ale to tylko takie przypuszczenie)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zaparkuj koło lidla i przejdź się kawałek a nie jak osioł pod samo przedszkole
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Droga Agato chyba przesadzilas z 3latkiem taki kawał. Trzeba być szalonym aby o 7 rano kazać dzieciakowi iść na taki długi spacer. Albo mylą Ci się sklepy albo piszesz o innym przedszkolu.

Drogi anonimie ż twoich wypowiedzi można wywnioskować, że piszesz o po nr 6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Spod lidla? Dobry żart . Masz ochote tonse łaź, nie po to mam auto.
Do ktorej planujecie zostawiać dzieci, do darmowej 13 czy dłużej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Łazić Mogę, nie zaszkodzi.lepsze to niż biadiolenie na forum
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Moje dziecko chodzi do 6 mieliśmy mieć trzy dni adaptacji od 8 do 12 z dzieckiem na sali i nagle dziś rano wpada pani dyrektor i cyt. " zostawić dzieci i wyjść " dopiero opiekunka nam wyjaśniła, że zmienili zdanie i nie możemy zostać z dziećmi. Bardzo niemiła sytuacja ludzie pobrali sobie wolne by być z dziećmi jeszcze w szatni ja ale też i inni rodzice obiecywali swoim dzieciom, że zostajemy z nimi aż do obiadku a po wejściu na górę taka niespodzianka.... trudno było wytłumaczyć dziecku czemu parę minut temu twierdziłam że z nim zostanę a teraz naglę muszę wyjść. Bardzo nieprofesjonalne podejście w tym momencie to pani dyrektor zachowała się jak rozkapryszone dziecko które nie wie czego chce
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Agato o PPP 5
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przerwalo mi wypowiedz,wiec powtarzam pisze o PPP 5. Więc z Lidla to bardzo daleko, jakieś 20-30 min dla dorosłego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A to przepraszam

Zabrałabym dziecko, i wróciła gdy ten cały chaos, który generują dorośli przeminie...tak, dorośli, z panią dyrektor na czele...i złożyłabym skargę do odpowiedniej nadzorującej instytucji...dzieci to nie stołki, które można przestawiać czy przedmioty, które można rzucić w kąt...mamy XXI wiek a metody jak sprzed 30 lat.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kasiu z Gdańska. Ja również chciałam zgłosić wyżej te praktyki. Pani dyrektor nie dość,że nie ma czasu rozmawiać z rodzicami, jeśli już to na korytarzu w przelocie i nie przyjmuje żadnych uwag. Ma swoją wizję i do niej dąży. A spowodu wczorajszego zamieszania kazała Panią przychodzić po 10 h do pracy aby przez tydzień dzieci mogły być tylko w swoich grupach. Oby przez tydz wyciągnęła wnioski i po pierwsze stworzyła 2 poranne grupy i zzatrudnila jeszcze jakaś pomoc nauczyciela aby każdy mógł normalnie pracować po 8 h.

O niewiedziałam że tak zrobili. To dlatego dziś rano bylo dosc spokojnie. Szkoda ze tylko tydzien...faktycznie powinny byc conajmniej 2 grupy poranne bo wczoraj byl.mega chaos

I jak po tych kilku dniach oceniacie działanie przedszkola? Oddaliście już wyprawkę? Kurka dużo tego...my od 3lat w domu mamy1 kredki...no ale cóż,mam nadzieję że dużo będą robić z dziećmi i sporo tego wykorzystają.

w zeszlym roku wyprawka byla raczej 'zwykla'-ale w drugime semestrze dokupowalismy jeszcze-wiec moze z tego wzgledu w tym roku zwiekszyli liste w innych przedszkolach...u nas w tym roku skladka -zamiast listy -wiec dla mnie akurat lepiej

Też bym wolała dać kase i niech sami kupią to co potrzeba...a tak stoi człowiek i się zastanawia jakie kredki kupić. Poza tym w jakimś np.Lyreco napewno mieliby dużą zniżkę kupując tak hurtowo...No nic większość już mam...A powiedz mi to każde dziecko korzysta ze swojej wyprawki czy wszystko do jednego wora i wtedy panie rozdzoelają co potrzeba?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry