Widok

Praca Opiekun w Niemczech Promedica24

Osowa Temat dostępny też na forum:
wyższe składki ZUS odprowadzane od średniej krajowej (od ok. 4263 PLN brutto), dające wyższe uprawnienia emerytalno-rentowe i chorobowe
jedna czytelna umowa
dobra pensja i atrakcyjne bonusy
legalna praca za granicą
atrakcyjna prowizja za polecenie opiekunki – aż 100 Euro
pełna organizacja wyjazdu i opieka firmy
http://zapoznajmojaosobe.produktyfinansowe.pl/e/lead/1586/?source=lt
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

fikcja

Praca za granica jako opiekunka moze byc fajna. I gdy bedziemy pracowac z taka firma http://firmatoty.pl/forum/promedica24 to mamy pewnosc, ze nasza praca jest legalna. Nie trzeba sie o nic martwic, a bedziemy miec solidna prace. Tego typu firma o wszystko zadba, my tylko musimy jechac za granice.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lepiej aby przed wyjazdem poczytać o wynagrodzeniach, obciążeniu pracą lub atmosferze. Czyli opinie o firmach, bo bez tego wyjazd w ciemno. Nie mówię że wszystkie opinie o firmach w necie są wiarygodne, ale... zawsze to punkt odniesienia, szczególnie te negatywne.
Cześć, pozdrawiam z Niemiec. Opinie o firmach w których pracowałem publikuje na forum praca za granicą , jeżeli ktoś ciekawy zarobków, warunków to zapraszam. Postaram się opowiedzieć o pracy w Dreźnie.:)

Jestem naprawdę zadowolona http://wagasmaku.pl/opiekun-osob-starszych-2/ dobre pieniądze.

nie całe 3 tyś za podcieranie d*p starym niemcom, nie źle, już sie pakuję i idę na autobus, kierunek Germany
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli chodzi o specjalności medyczne, widziałem, że istnieje duża baza ofert pracy dla pielęgniarek nie tylko w Niemczech, ale także w innych miastach https://pl.jobsora.com/praca-carer, nawet w Polsce. Myślę, że to będzie przydatne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Także od jakiegoś czasu pracuję dla Promedica24 i jestem bardzo zadowolona. A to dlatego, że każdy wyjazd jest bardzo dobrze zorganizowany i ja praktycznie o nic nie muszę się martwić. W Promedica wiem, że każda osoba dająca im zlecenie jest bardzo dobrze sprawdzona i co bardzo ważna w pełni legalna. W razie jakiś pytań mogę zadzwonić do ich pracownika i liczyć na jego pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Praca mi odpowiada. Pracuję w Promedice już jakiś czas i jest ok. Dobrze płacą, umowa jest, ubezpieczenie prywatne też. Wszystko działa legalnie a to dla mnie najważniejsze. Podciągnęłam też swój niemiecki i poznałam nowych ludzi. Wiadomo lekko nie jest i nie będzie w końcu to opieka nad seniorami a oni nie dość, że są schorowani to jeszcze mają swoje humorki. Mimo to jestem zadowolona i polecam

Również muszę pochwalić współpracę z Promedica24, ponieważ wyjeżdżałam z nimi po raz pierwszy i dawno nie miałam tak świetnych warunków, jak i 100% dotrzymanej umowy. Jeśli trafi się na dobrą firmę, to od razu przyjemniej się pracuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Praca dobrze płatna, legalna i w przyjaznej atmosferze. Czasami bywa ciężko, wszystko zależy od tego na jakiego podopiecznego się trafi, ale ogólnie nie mogę narzekać.

Polecam pracę w tej firmie Razem z siostrą pracuję w Promedica już ponad rok. Jeździmy regularnie do Niemiec. Praca może nie jest lekka, czasami bywa stresująca, ale zarobki mamy dobre. Warunki umowy są bardzo korzystne, atmosfera w pracy ok. Nie ma problemu z kontaktem z koordynatorem.

Nie mogę narzekać. Dobrze zarabiam, mam korzystną umowę, ubezpieczenie i zapewniony transport do DE. Wcześniej pracowałam w innej firmie na czarno... to był koszmar. W Promedice dbają o pracowników i zapewniają możliwość rozwoju a co za tym idzie wyższe zarobki.
Pracuję w Promedice i jestem zadowolona. Praca nie jest lekka wiadomo. Opieka nad starszymi, schorowanymi ludźmi nie należy do lekkich, ale dla mnie najważniejsze jest to. że dobrze płacą i to, że praca jest legalna.

Pracuję w Promedice już trzy lata i nie mam co narzekać. Praca jak praca. Wiadomo raz jest lepiej, raz gorzej jak wszędzie. Dla mnie najważniejsze jest to, że praca jest legalna, mam korzystną dla mnie umowę i nikt mnie nie oszukuje na kase jak w innych firmach. Całe moje wynagrodzenie jest ujęte w umowie. Poza tym ubezpieczenie prywatne, odprowadzane składki ZUS, zapewniony transport i inne organizacyjne sprawy. Ja się niczym nie musze przejmować. Tylko wsiadam w busa i jadę do pracy.

Praca opiekunki nie jest najlżejsza, ale dobrze płacą i w porównaniu do zarobków opiekunki w Polsce wyjazdy do Niemiec są naprawdę opłacalne. Pracowałam już w róznych firmach i póki co w Promedice najbardziej mi się podoba. Zapewniają odpowiednie zarobki, jasną umowę, ubezpieczenie prywatne a także kurs językowy dla osób, które nie znają dobrze niemieckiego. Testy na Covid też leżą po stronie firmy.

W Promedice wszystko jest jasne. Już na rozmowie o pracę przedstawiono mi warunki i zarobki. Nikt niczego nie ukrywa. Na telefon z pierwszym zleceniem czekałam chyba 3 dni. Obecnie jestem po swoim szóstym wyjeździe i planuję kolejne. Praca jest cieżka i wymagająca, ale płacą dobrze a mi na tym najbardziej zależy.

Promedica to jedna z nielicznych firm na rynku, która szanuje pracowników i jest wobec nich uczciwa. Oplaca składki, zapewnia jasną umowę, prywatne ubezpieczenie i dobrze zorganizowane wyjazdy. Testami na covid też nie trzeba się martwić. Zapewnia je firma.

I zarobisz na czysto z max 800 euro, a przez cały miesiąc nie ma cię w domu, nie widzisz dzieci, męża, rodziców. Za takie pieniądze to ruszyć by się z domu nie chciało. U nas działa Agencja Służby Społecznej https://www.assopieka.pl/ Zatrudnij się jako opiekunka za niegorsze pieniądze, ale przynajmniej bądź z dziećmi i rodziną.

Ja pracuje http://www.biurovivailcanto.pl/opieka-nad-seniorami-w-niemczech/ świetne warunki pracy można dobrze zarobić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (58 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

Praca za granicą, czy są sprawdzone oferty? (40 odpowiedzi)

Od paru dni szukam pracy za granicą. Ofert jest pełno ale jak szukam opinii o konkretnym...

Ile zarabiacie w 2023? (392 odpowiedzi)

Ciekawi mnie ile zarabiają forumowicze, krótko: - wiek - zawód - zarobki miesięczne - rodzaj umowy

do góry