Widok

Praca w Currenda Sp. z o.o.

Będę wdzięczna za wszelkie informacje dotyczące pracy w tej firmie. Jak atmosfera? Jak zarobki? itd.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 39

To tam ktoś testuje to oprogramowanie? Mam styczność na co dzień z ich produktami i mam wrażenie, że to klienci są beta testerami... Błąd na błędzie. Kilka rzetelnych osób tam pracuje ale to dosłownie garstka....
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

firma nie taka zła, jak ją malują, a kilka osób, które odeszło wróciło, bo okazało się, że gdzie indziej wcale nie jest lepiej,
pewnie, że błędy się zdarzają i w oprogramowaniu, i w zarządzaniu, cudów nie ma i w każdej firmie zdarzają się wpadki
atmosfera jest w porządku, ja lubię tam pracować i lubię ludzi, z którymi pracuję
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dostałeś odpowiedź ? Tzn aplikowałeś i zostałeś przyjęty ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam pytanie. Ktoś prcował w dziale testuje oprogramowanie, jak tak to jaka jest atmosfera i jak wygląda praca itp.
?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kolejni ludzie odeszli i odchodzą dalej więc raczej nie jest ok. Ja już jakiś czas temu zrezygnowałem i to była świetna decyzja.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czy coś się zmieniło od tego czasu czy nadal jest tam źle? Byłem tam dzisiaj na rozmowie do działu IT (w budynku Baltimex w Sopocie) i powiem szczerze że pan prowadzący sprawiał wrażenie jakby nie do końca był zaznajomiony z tematem rozmowy...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Praca w Currenda Sp. z o.o.

Właścicielem Currenda jest Krajowa Rada Komornicza komornicy. I tak działają oni dokładnie tak http://vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/dzis-wieczorem/wideo/05032015/18842392
Już nawet zastraszają władze Państwowe.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co do urlopu to bywa bardzo roznie. Zalezy w jakim projekcie jestes.
Co do przelozonych. Fajnie jesli lider potrafi bronic dobra zespolu jednoczesnie dbajac o Projekt. Jesli natomiast dba tylko o to aby mu bylo dobrze, wowczas ludzie odchodza a opinia jest jaka jest...
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 0
No dobrze czyli rozumiem że po prostu ciężko się tam odnaleźć w tym wszystkim ze względu na brak kompetentnych osób w oddziale tak?. Jeśli chodzi o wypłacalność, urlop, zwolnienia to wszystko w jak najlepszym porządku tak?.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 27
Firma bez przyszłości. lata świetności ma za sobą. Wszyscy z niej uciekają. Rotacja ludzi jest taka że głowa boli. Przychodzisz do pracy i obok siebie masz człowieka który pracuje od miesiąca i tez nic nie wie. Jakość softu jest tak słaba że jedziesz do sądu i dostajesz tylko opieprz. Szkoda gadać
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 0
No dobrze rozumiem że macie pretensje do kadry zarządzającej ale tak na poważnie to w jaki sposób ona dotyka pracowników IT?. Zbyt częste wyjazdy?, niewypłacalność?, masowe zwolnienia?. O co chodzi?.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 28
Nie sądzę !! Na tym portalu są opinie o Currenda , w tym również negatywne, wygłaszane przez osoby które kiedyś pracowały w Currenda i zrobiły dla niej o wiele, wiele więcej niż wszystkie osoby łącznie pracujące teraz. Wszystkie opinie negatywne są niestety prawdziwe ! Currenda miała kiedyś markę a teraz ma wielkie nic. I niestety jest to kwestia obecnej kadry zarządzającej (szczebla średniego, wyższego i najwyższego)
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zastanawiają mnie te wszystkie negatywne opinie?, czy większość z nich jest wystawiana przez ludzi którzy myśleli że przyjdą i będą przysłowiowo pierdzieć w stołek?.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 32
Bardzo kiepska kadra kierownicza - szkoda nerwów.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też pracowałem i też nie polecam.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pracowałem - nie polecam.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0
To dlaczego tam pracujesz? Przecież są alternatywy?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 47
Jest tragicznie. Nic nie zmieniło się na lepsze a nawet należy stwierdzić że jest tak źle że nigdy tak jeszcze nie było. Currenda to obraz nędzy i rozpaczy. Ale cóż - jaki właściciel taki zarząd, jaki zarząd taka firma.
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ponawiam pytanie? Czy coś się zmieniło na lepsze :) ?
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 2
Co za bzdury! Ludzie którzy tworzyli tą firmę i mieli wiedzę olbrzymią wiedzę już dawno odeszli . Jak życie pokazuje chociażby biorąc pod uwagę wizerunek firmy, wiedzę, kontrakty i kasę którą zarabiali dla firmy byli niezastąpieni. W Currenda zostali już tylko ci którzy jeszcze parę lat temu nie mogli się wybić a dziś są niezastąpionymi bo są od dawna i mają jakąkolwiek wiedzę i nie mają gdzie odejść. No są jeszcze oczywiście tzw. świeżaki którym wydaje się że uczestniczą w czymś ważnym ale z pośród nich też zdarzają się bardzo rozsądni ludzie bo szybko uciekają. W skrócie Currenda lata świetności ma za sobą ani MS i Sądyu już nawet nie chcą gadać z Currenda! Weźmy pod uwagę chociażby straty która ta firma generuje od ponad dwóch lat. Jakość oprogramowania poprawka poprawki i jeszcze do niej poprawka, statystyki nie zrobione, jakość poniżej jakiejkolwiek normy. Zarząd tnie koszty na wszystkim sprzedał już wszystko co było można i zimniejsza zatrudnienie, zlikwidował premie (...) No i ten ich nowy ERP oprogramowanie które nawet nie działa dobrze w jedynej firmie w której zostało wdrożone tzn. w Currenda bo nikt inny nie chce tego kupić.
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 8
do góry