Widok
http://www.gowork.pl/opinie/szukaj?name=pepco&city=&submit=
Podejrzewam, że niewiele się różni praca w Poznaniu czy tutaj :) Może coś ciekawego znajdziesz.
Podejrzewam, że niewiele się różni praca w Poznaniu czy tutaj :) Może coś ciekawego znajdziesz.
Składałam niedawno CV do nich i uzyskałam maila z informacją zwrotną i zapytaniem czy jestem nadal zainteresowana tą pracą. Dopiero z osób, które odpowiedziały na tego maila przeprowadzali rekrutację.
Częściowa treść maila:
Stanowisko kasjer sprzedawca:
Wskazane wykształcenie zawodowe handlowe, miła powierzchowność, dyspozycyjność; nie jest wymagane doświadczenie w pracy w handlu, osoby nie posiadające przeciwwskazań do pracy fizycznej.
Płaca: 1.670 zł brutto/ 1.240 zł netto (pełny etat) w 3-miesięcznym okresie próbnym
pełny etat
Stanowisko: z-ca kierownika sklepu;
Wymagane minimum roczne doświadczenie w pracy w handlu, preferowane osoby z 12-sto miesięcznym doświadczenie na podobnym stanowisku; umiejętność pracy z komputerem, dyspozycyjność.
Płaca: ok. 30-40% wyższa od wynagrodzenia proponowanego na stanowisku Kasjer-Sprzedawca(pełny etat)
6-miesięcznym okresie szkolenia a 3- miesięcznym okresie próbnym
Częściowa treść maila:
Stanowisko kasjer sprzedawca:
Wskazane wykształcenie zawodowe handlowe, miła powierzchowność, dyspozycyjność; nie jest wymagane doświadczenie w pracy w handlu, osoby nie posiadające przeciwwskazań do pracy fizycznej.
Płaca: 1.670 zł brutto/ 1.240 zł netto (pełny etat) w 3-miesięcznym okresie próbnym
pełny etat
Stanowisko: z-ca kierownika sklepu;
Wymagane minimum roczne doświadczenie w pracy w handlu, preferowane osoby z 12-sto miesięcznym doświadczenie na podobnym stanowisku; umiejętność pracy z komputerem, dyspozycyjność.
Płaca: ok. 30-40% wyższa od wynagrodzenia proponowanego na stanowisku Kasjer-Sprzedawca(pełny etat)
6-miesięcznym okresie szkolenia a 3- miesięcznym okresie próbnym
Czyli podstawa to ok. 1900 zł brutto. Praktycznie wszędzie w tzw. "spożywce" (branża FMCG; kanał hurt detaliczny; specjalizacja: produkty spożywczo-przemysłowe) dają tyle samo. Chyba, że doceniają starania (wtedy mogą, ale wcale nie muszą podwyższyć podstawę o max. 100 zł brutto). Premie w większosci sklepów też dają (o ile masz na kasie dobre wyniki za tzw. aktywną sprzedaż), ale to akurat zależy od kierownika sklepu - czy toleruje kolesiostwo czy też stara się dzielić premie mniej więcej po równo. Wiem to na podstawie przynajmniej kliku rozmów kwalifikacyjnych (chcę zmienić obecną pracę, gdzie czuję się jak w kołchozie pomimo srednich zarobków przy wielu nadgodzinach, na inną sieć sklepów).