Widok

Praca w straży ochrony lotniska

Wiem,że Straz Ochrony Lotniska w Rębiechowie organizuje nabór na pracowników SOL (maja w najblizszym czasie zatrudnić ok. 300 osób).
Dowiedziałam sie także iż warunkiem podstawowym jest oprócz znajomości języka obcego (studiów?) posiadanie kursu ochrony.
(Kurs - koszt 2 tys zł - wiem że urzad pracy dopłacał do niektórych kursów),szukają młodych ludzi (dziewczyny nawet mile widziane),nie wymagają stażu pracy.Płace na początek są niskie,póżniej 2x rosną.

Informację otrzymałam od jednego z pracowników SOL

Jeżeli Ktos szuka pracy,to może ta informacja sie przyda.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
Praca dla pasjonatów. Tylko nie wiadomo czego. Na start 3300 brutto. Kurs na OKB w ULC w Warszawie 3 tyg. Potem egzamin. Za pierwszym razem zdaje może z 5% Firma sponsoruje 2 podejścia, 3 zasponsoruje sobie sam. Do tego po kursie lojalka na 3 lata inaczej zwrot kosztów. Coś koło 6tyś PLN. Może więcej już w tej chwili. Jak zaliczysz i dostaniesz OKB pensja wzrasta do 4000 brutto czyli koło 3 tys na rękę. Zmiany po 12h dzień i noc oraz po 8h od 4 do 12 i od 12 do 20. Permanentny brak ludzi a pasażerów coraz więcej. Naczelną zasadą to : pasażer ma zawsze rację. Jeżeli nie ma racji patrz pkt. 1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przestrzegam wszystkich, którzy chcą tam pracować. To jest jedna wielka klika. Pracowałem tam rok. Prawda jest taka, że jak nie piszesz kwitów na kumpli znpracy, nie trzymasz palca w d*pie i języka krótko za zębami to nie masz opcji na przetrwanie. Jedna wielka wylęgarnia plot. Zero szacunku do pracowników. Liczy się tylko "elita". Nie polecam. Pieniądze na start też słabo. Odszedłem sam bo naprawdę jedno z gorszych miejsc, w których można pracować na Gdańsku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Moze wypowie się ktos to tam pracuje jakiś czas jak wyglada tam praca??
Witam
Już po rozmowie ??
Daj znać jakie pytania i jak poszło:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, mam pytanie dotyczące rozmowy kwalifikacyjnej w SOL w Gdańsku? Jak wyglada spotkania? Czego mozna sie na nim spodziewac ? Z góry dziekuje za odpowiedzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wznawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam
potrzebuje aby osoba która pracuje w SOL Gdańsk opisała stawki dla nowo zatrudnianych pracowników KPOF oraz ile można zarabiać w SOL po np 4 latach. Pozdrawiam i dzięki za pomoc
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do SOLu można też dostać się na praktykę! To praca ciężka i mało płatna - a praktykant pracuje na ogół przez miesiąc lub 3 miesiące i to za DARMO!!! Lotnisko chętnie przyjmuje praktykantów, a pracownicy mogą wtedy dłużej posiedzieć. TO NIEPRZYZWOITE oferować praktyki darmowe w takim miejscu!

czyli tyle lat i nadal ściemniają oni
W swoim czasie startowalam w GDA do Solu, niestety mi się nie udało i to z wrecz" śmiesznych" przyczyn.. Ale coz.. swego czasu było mi przykro, natomiast dostała się moja kolezanka. I powiem szczerze ze zwolniła się po 3 miesiącach .. pełen wyzysk najmłodszych, do tego co by nie było wina spadała na Ciebie.. była raz sytuacja ze koleżanka stojąc i sprawdzając bilety, wpuscila na swojej zmianie osobę ze złym biletem. Po jakims czasie przyszedł do niej ktoś z góry, i kazał podpisać oświadczenie przyznajace sie do winy ... Tak ooo bez zadnych dowodow .. nawet filmu z kamery bądź rysopisu osoby. Miała podpisać ze to ona i koniec. I tak jak ktoś napisał, po 3 miesiacach stwierdziła nie pomiatac sobą nie da... może teraz zmieniła sie kadra i jest coś lepiej ale jeszcze 2 lata temu było tam nie do wytrzymania .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
1500 brutto?Buhahahahaha!Szkoda,że nie za darmo ku..a!
Po studiach ? Czego szukałeś w SOL ?
Po co robiłeś studia ? Człowieku zejdź na ziemię !!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie ma czym się martwić,przyjmują Cie na 3 miesiące i zwalniają ,szukają ludzi do czarnej roboty przy bramkach a następnie zwalniają i przyjmują następnych. SOL Gdańsk jest w permanentnym naborze na wartowników,co 3 miesiące nowy nabór.Strata czasu.Nie pracujesz na nocki a więc nie masz za to wyższej stawki,nie dostajesz premii a na pytanie dlaczego zostałaś zwolniona po okresie próbnym, mówią Ci,że kiedyś zbyt wolno wykonałaś polecenie.Ręce opadają,nie polecam.Jestem po studiach,angielski zaawansowany-certyfikat.Powinna się nimi zająć Państwowa Inspekcja Pracy.Pozdrawiam wszystkich chętnych i daję pod rozwagę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Tzn bez matury nie ma szans?
A dlaczego niby nie robic w pakso?
to nie jest ażtak ciekawa praca 12 godzin stoisz kontroluja cie na okragło do tego trzeba zdać egzamin w warszawie za te pieniądze opier.... cie na okragło moja znajoma tam pracuje fakt pieniądze sa wieksze iz w innych podobnych firmach ochroniarskich ale szczerze NIE WARTO
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byli wojskowi i policjanci dostają licencję z "bomby" jak poproszą. Nie zdają egzaminów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Robiłem kurs w GAKSO w 2003 roku i wszystko było na odpowiednim poziomie.
Natomiast miałem w pracy do czynienia z człowiekiem po szkole ochrony i gość nawet nie bardzo wiedział co z tonfą robić.
Strzelanie mieli jedno, ustawowe, będące od razu zaliczeniem egzaminu. Zdali wszyscy.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
SOL - jedna wielka porażka. Tyrałem tam przez 9 miesięcy. Jak nie masz pleców lub nie wchodzisz komu trzeba w d___ę to nie masz szans na przedłużenie umowy. Ludzi dzieli się na lepszych i gorszych !!!
Była zmiana "SZEFA" każdy myślał, że będą zmiany "NA LEPSZE" ale taki syf jak był taki też pozostał. Największe szanse mają Ci, którzy ledwo co zrobili licencje i nie mają zielonego pojęcia o ochronie...no i mają tz. PLECY. zobaczymy tylko co będzie jak naprawdę będzie się coś działo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
OCZYWIŚCIE ŻE NIE!!-)))
do góry