Widok
Praca w straży ochrony lotniska
Wiem,że Straz Ochrony Lotniska w Rębiechowie organizuje nabór na pracowników SOL (maja w najblizszym czasie zatrudnić ok. 300 osób).
Dowiedziałam sie także iż warunkiem podstawowym jest oprócz znajomości języka obcego (studiów?) posiadanie kursu ochrony.
(Kurs - koszt 2 tys zł - wiem że urzad pracy dopłacał do niektórych kursów),szukają młodych ludzi (dziewczyny nawet mile widziane),nie wymagają stażu pracy.Płace na początek są niskie,póżniej 2x rosną.
Informację otrzymałam od jednego z pracowników SOL
Jeżeli Ktos szuka pracy,to może ta informacja sie przyda.
Dowiedziałam sie także iż warunkiem podstawowym jest oprócz znajomości języka obcego (studiów?) posiadanie kursu ochrony.
(Kurs - koszt 2 tys zł - wiem że urzad pracy dopłacał do niektórych kursów),szukają młodych ludzi (dziewczyny nawet mile widziane),nie wymagają stażu pracy.Płace na początek są niskie,póżniej 2x rosną.
Informację otrzymałam od jednego z pracowników SOL
Jeżeli Ktos szuka pracy,to może ta informacja sie przyda.
z UP Gdańsk
PRACOWNIK SŁUŻBY OCHRONY LOTNISKA
Ochrona Lotniska
Numer stanowiska
4978
Wymagane wykształcenie
Średnie ogólnokształcące
Rodzaj umowy
Umowa na okres próbny
Zmianowość
Ruch ciągły
Godzina rozpoczęcia pracy
08:00:00
Oferowane zarobki
brutto od: 1500.00 (Czasowy ze stawką miesięczną)
Dodatkowe informacje
CV złożyć w PUP pok. 28 u pośredników pracy, wykształcenie minimum średnie ( matura ) , licencja ochrony I lub II stopnia, prawo jazdy kat. B, znajomość języka angielskiego w stopniu komunikatywnym. Osoby nie karane.
Kontakt
Port Lotniczy Gdańsk Sp. Z.oo
ul. Juliusz Słowackiego 200, 80-298 Gdańsk
PRACOWNIK SŁUŻBY OCHRONY LOTNISKA
Ochrona Lotniska
Numer stanowiska
4978
Wymagane wykształcenie
Średnie ogólnokształcące
Rodzaj umowy
Umowa na okres próbny
Zmianowość
Ruch ciągły
Godzina rozpoczęcia pracy
08:00:00
Oferowane zarobki
brutto od: 1500.00 (Czasowy ze stawką miesięczną)
Dodatkowe informacje
CV złożyć w PUP pok. 28 u pośredników pracy, wykształcenie minimum średnie ( matura ) , licencja ochrony I lub II stopnia, prawo jazdy kat. B, znajomość języka angielskiego w stopniu komunikatywnym. Osoby nie karane.
Kontakt
Port Lotniczy Gdańsk Sp. Z.oo
ul. Juliusz Słowackiego 200, 80-298 Gdańsk
Bolo,trochę pokory. O ile wiem to przyjmuja podania od osób nie posiadajacych prawo jazdy,poza tym wymagana jest komunikatywna znajomośc języka angielskiego.Zarobki w krótkim okresie przekraczaja 2500 zł. netto.
Poczytaj artykuły - znaczną wiekszośc uprawnień na lotnisku Straży Granicznej przejmą pracownicy SOL,musza znac na tyle j. obcy aby móc porozumieć się z obsługiwanymi pasażerami.
Często sie poruszam po Lotnisku i widzę samych młodych ( a wiem,że i wykształconych) ludzi,na dodatek nie marudzą.
Nie nagabuję do pracy gdyż nie mam w tym interesu,ale wiem iz wielu ludzi nbezskutecznie szuka pracy.
Miałam to szczęście iż zaczynałam swój staż pracy ponad 25 lat temu i nie było takich kłopotów.
A słyszałam ( od chłopaków z SOL) ,że praca jest,nawet niezła i nikt nie głoduje,a co najważniejsze to płaca regularnie wpływa na konto!!!
Poczytaj artykuły - znaczną wiekszośc uprawnień na lotnisku Straży Granicznej przejmą pracownicy SOL,musza znac na tyle j. obcy aby móc porozumieć się z obsługiwanymi pasażerami.
Często sie poruszam po Lotnisku i widzę samych młodych ( a wiem,że i wykształconych) ludzi,na dodatek nie marudzą.
Nie nagabuję do pracy gdyż nie mam w tym interesu,ale wiem iz wielu ludzi nbezskutecznie szuka pracy.
Miałam to szczęście iż zaczynałam swój staż pracy ponad 25 lat temu i nie było takich kłopotów.
A słyszałam ( od chłopaków z SOL) ,że praca jest,nawet niezła i nikt nie głoduje,a co najważniejsze to płaca regularnie wpływa na konto!!!
A kolega z SOL powiedział Ci jaki mają tam zapierdol ? A może sama tam pracujesz i wiesz jak tam jest?
Ja codziennie rano przychodzę do pracy na lotnisko i jak widzę tych zmarnowanych , niewypoczętych i ciągle zdenerwowanych ludzi z SOLu to mi ich czasami aż żal heh.
Opinia na temat SOLu jest negatywna.
Ja codziennie rano przychodzę do pracy na lotnisko i jak widzę tych zmarnowanych , niewypoczętych i ciągle zdenerwowanych ludzi z SOLu to mi ich czasami aż żal heh.
Opinia na temat SOLu jest negatywna.
Myślę że panowie nie znacie sytuacji rynkowej wiele lotnisk w polsce na czas euro musi zwiększyć ochronę bo tak stanowi ustawa o lotnictwie cywilnym,jeśli chodzi o pracę to nie ryzykował bym utraty pracy na dwa miesiące a potem pa pa Wszystkie sole czeka przejęcie ich obowiązków przez agencje ochrony ,przykład lotniska modlin przetarg na lotnisko 13 kwietnia.Nie dał bym się oszukać w Warszawie na piękne zarobki przechodzić testy pisemne ,sprawnościowe,roskładanie broni tylko poto żeby za dwa miesiące szukać pracy Warszawski sol szuka pracowników nie mówi nic o tym że planowane jest zorganizowanie przetargu na ochronę,dla lotnisk w polsce ,zmiana ustawy o straży to to spory wydatek ,nie dajcie się oszukać ,a pozatym nowy wątek czy pracownicy sol cywilni moga sprawdzać uprawnienia licencyjne ,przecierz zdawaliśmy egzaminy przed państwową komisją
z tego co wiem do końca roku maja być a potem agencje ochrony i umowy śmieciowe aby taniej szkoda tylko że oszczedności szukaja na tak newralgicznym punkcie jakim jest lotnisko ale to polska .... a jak znamy zycie to na poczatku agencje ochrony będa bajerowac że będą dobre etay dobre pieniądze itp. standart a później znajdą tańszych pracowników i prędzej czy później dojdzie do tragedi bo nie chce nikogo obrazić ale w ochronie to nawet zatrudniaja ludzi z grupą inwalidzka po to aby kase im zwracano głuchych na jedno ucho po 70 lub 60 więc o czym tu mowa