Widok

Praca w straży ochrony lotniska

Wiem,że Straz Ochrony Lotniska w Rębiechowie organizuje nabór na pracowników SOL (maja w najblizszym czasie zatrudnić ok. 300 osób).
Dowiedziałam sie także iż warunkiem podstawowym jest oprócz znajomości języka obcego (studiów?) posiadanie kursu ochrony.
(Kurs - koszt 2 tys zł - wiem że urzad pracy dopłacał do niektórych kursów),szukają młodych ludzi (dziewczyny nawet mile widziane),nie wymagają stażu pracy.Płace na początek są niskie,póżniej 2x rosną.

Informację otrzymałam od jednego z pracowników SOL

Jeżeli Ktos szuka pracy,to może ta informacja sie przyda.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
To miłe z twojej strony
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
z UP Gdańsk

PRACOWNIK SŁUŻBY OCHRONY LOTNISKA

Ochrona Lotniska
Numer stanowiska
4978
Wymagane wykształcenie
Średnie ogólnokształcące
Rodzaj umowy
Umowa na okres próbny
Zmianowość
Ruch ciągły
Godzina rozpoczęcia pracy
08:00:00
Oferowane zarobki
brutto od: 1500.00 (Czasowy ze stawką miesięczną)
Dodatkowe informacje
CV złożyć w PUP pok. 28 u pośredników pracy, wykształcenie minimum średnie ( matura ) , licencja ochrony I lub II stopnia, prawo jazdy kat. B, znajomość języka angielskiego w stopniu komunikatywnym. Osoby nie karane.
Kontakt
Port Lotniczy Gdańsk Sp. Z.oo
ul. Juliusz Słowackiego 200, 80-298 Gdańsk
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie widzialem ni c takiego na stronie pup mam licencje 2 i szukam pracy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem gdzie mój poprzednik znalazł to ogłoszenie,ale wiem iż podania kandydatów ciągle są przyjmowane.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.airport.gdansk.pl/#/airport/airport_today/work
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
z licencja z matura, z prawkiem i z perfekt angielskim za 1500 brutto??? hehehehehe smiech na sali, bez kitu.
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bolo,trochę pokory. O ile wiem to przyjmuja podania od osób nie posiadajacych prawo jazdy,poza tym wymagana jest komunikatywna znajomośc języka angielskiego.Zarobki w krótkim okresie przekraczaja 2500 zł. netto.
Poczytaj artykuły - znaczną wiekszośc uprawnień na lotnisku Straży Granicznej przejmą pracownicy SOL,musza znac na tyle j. obcy aby móc porozumieć się z obsługiwanymi pasażerami.

Często sie poruszam po Lotnisku i widzę samych młodych ( a wiem,że i wykształconych) ludzi,na dodatek nie marudzą.

Nie nagabuję do pracy gdyż nie mam w tym interesu,ale wiem iz wielu ludzi nbezskutecznie szuka pracy.
Miałam to szczęście iż zaczynałam swój staż pracy ponad 25 lat temu i nie było takich kłopotów.
A słyszałam ( od chłopaków z SOL) ,że praca jest,nawet niezła i nikt nie głoduje,a co najważniejsze to płaca regularnie wpływa na konto!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 13
jak dla ciebie komunikatywny ang = perfekt angielski, to gratuluje :D
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie wiem co fajnego w tej pracy mam licencje 2 st na pewno nie poszedlbym na lotnisko stac jak ciec caly dzien w jednym miejscu , z licencja juz lepiej isc na patrole
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13
jak pracujesz w porządnej firmie i masz ~2-2,5 tyś na rękę z umową o pracę to może i lepiej ale jak jedziesz za 5-8zł/h na zlecenie to lepiej zamilcz zamiast pierdoły opowiadać ;)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3
A kolega z SOL powiedział Ci jaki mają tam zapierdol ? A może sama tam pracujesz i wiesz jak tam jest?
Ja codziennie rano przychodzę do pracy na lotnisko i jak widzę tych zmarnowanych , niewypoczętych i ciągle zdenerwowanych ludzi z SOLu to mi ich czasami aż żal heh.
Opinia na temat SOLu jest negatywna.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
prawda caly czas na nogach praca po 12 godzin czasami 24 wole isc na patrole albo stacje monitorowania
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wszyscy chętni zamilkli hehe ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój brachol kiedyś tam dzwonił. Ale z rozmowy wynikało, że ogłoszenia o pracę to wymóg formalny jaki jednostka musi ustawowo spełnić. Natomiast rekrutacja odbywa się poprzez klikę. Czyli, albo masz dobrą ciocię w kadrach albo jej nie masz.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bzdura.
Niech spróbuje ponownie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
tak!!!! tam tylko po znajomości wiem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
boże co za bzdury- ludzie nie tłumaczcie swoich niekompetencji w ten żałosny sposób. SOL przyjmuje bardzo dużo osób- sporo oferują ale sporą wymagają. To nie supermarket- tu nie każdy się nadaje
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
Myślę że panowie nie znacie sytuacji rynkowej wiele lotnisk w polsce na czas euro musi zwiększyć ochronę bo tak stanowi ustawa o lotnictwie cywilnym,jeśli chodzi o pracę to nie ryzykował bym utraty pracy na dwa miesiące a potem pa pa Wszystkie sole czeka przejęcie ich obowiązków przez agencje ochrony ,przykład lotniska modlin przetarg na lotnisko 13 kwietnia.Nie dał bym się oszukać w Warszawie na piękne zarobki przechodzić testy pisemne ,sprawnościowe,roskładanie broni tylko poto żeby za dwa miesiące szukać pracy Warszawski sol szuka pracowników nie mówi nic o tym że planowane jest zorganizowanie przetargu na ochronę,dla lotnisk w polsce ,zmiana ustawy o straży to to spory wydatek ,nie dajcie się oszukać ,a pozatym nowy wątek czy pracownicy sol cywilni moga sprawdzać uprawnienia licencyjne ,przecierz zdawaliśmy egzaminy przed państwową komisją
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
z tego co wiem do końca roku maja być a potem agencje ochrony i umowy śmieciowe aby taniej szkoda tylko że oszczedności szukaja na tak newralgicznym punkcie jakim jest lotnisko ale to polska .... a jak znamy zycie to na poczatku agencje ochrony będa bajerowac że będą dobre etay dobre pieniądze itp. standart a później znajdą tańszych pracowników i prędzej czy później dojdzie do tragedi bo nie chce nikogo obrazić ale w ochronie to nawet zatrudniaja ludzi z grupą inwalidzka po to aby kase im zwracano głuchych na jedno ucho po 70 lub 60 więc o czym tu mowa
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry