Widok

Prace nad wzmożonym ruchem na Karczemkach

Karczemki Temat dostępny też na forum:
Witam!

Jest oficjalne potwierdzenie, ze ulice:
Św. Alberta, Inżynierska, Szafranowa, Jaśminowy Stok (odcinek od Azaliowej do Lubczykowej) oraz Lubczykowa otrzymają budżet na spowolnienie ruchu tranzytowego kierującego się na Budowlanych oraz na Banino.
Będę walczyć, aby było to skuteczne rozwiązanie problemu, dlatego zainteresowanych proszę o pomysły co zrobić w ich oczach, aby efektywnie spowolnić ruch do 30/h i wyeliminować pojazdy ciężkie ze skracania naszymi ulicami. Pomysły są bardzo mile widziane- potrzebuje ich do końca listopada! Dzięki i Pozdr.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ponarzekaj- brakuje takich jak Ty!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Powinieneś być przyzwyczajony - chyba że nigdy nie patrzysz w lustro.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Przejezdzalam dzis tymi kocimi łbami gdzie postawili 1 czerwony słupek przy progach zwalniajacych. Nie wiem jak ta ulica się nazywa, ale skrzyżowanie koło sklepu lewiatan z tymi czarno-żółtymi słupkami wygląda ochydnie. Jak tam sami mieszkacie to gratuluje pięknych codziennych widoczków.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ta zmiana jest akurat do niczego. Dzisiaj Pani z bliźniaczym wózkiem nie mogła przejechać pomiędzy słupkami. A po chodniku jeżdżą samochody, bo po zwężeniu jest ciężko się zmieścić w skręcie gdy w przeciwnym kierunku stoi inne auto.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i pierwsze zmiany na Azaliowej! Mamy słupki na skrzyżowaniu z Jaśminowym Stokiem! Koniec ze skracaniem, jeżdżeniem po chodniku i parkowaniem bez patrzenia co się wokół dzieje.
Działamy! I działać będziemy dalej!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nikt się nie kłóci, nikt nie narzeka, nuda Pany! Czyli co, czekamy na wybory?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak wygląda całe miasto tj jak jest strefa 30 to są przejścia i spowalniacze do tego miejsca parkingowe wymalowane z parkometrem i gitara. Czemu nie na Azaliowej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bodajże w czwartki o 18.
Można jeszcze dodatkowo dla pewności potwierdzić na Facebooku z Radnym Karczemek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedy Rada Dzielnicy ma dyżury?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Radny dzielnicy nie ruszy tylka jak na spotkania nikt nie przychodzi... jak mu nikt nie truje to co on ma zrobić? Starać się nie będzie! Trzeba się spotkać z nim- tym, którym zależy powinni się zmobilizować choćby tutaj na forum, ustalić termin spotkania i wybrać się do radnego w celu rozmów.
Ja wydzwaniałem, chodziłem i do tej pory nie ma żadnych zmian, ale byłem sam- zero siły przebicia. Takie gadanie nic nie pomoże. Trzeba działać wspólnie.

Widzę że w problem zaczyna się włączać problem polityczny.... Dopiero się zacznie rozmowa...
Więc tak ktoś napisał że zmian trzeba dokonywać szybko jak że szkolnictwem,sądami itp... Otóż szybko to można iść do toalety... Ci co robią tak szybko nie będą rządzili wiecznie i czas pokaże że po ich dokonaniach będą tylko duże straty i problemy...ale to pokaże czas...
Druga sprawa to wybory które będą, i jeśli ktoś myśli że na Pomorzu zmieni się ustroj polityczny to się grubo myli.
Otóż prezydentem zostanie Jarosław Wałęsa na którego sam oddam głos, nie będzie miał rywala w żadnym z kontrkandydatów ...
Myślicie że to działa tak że zadzwoni kilka osób i wprowadza zmiany jakie chcecie???
Ile osób się pofatygowalo o telefon albo mail do gzdiz??? 10-20.... Jaka to jest siła przebicia...
Jeżeli jest jakiś radny dzielnicy niech ruszy tyłek,i odwiedzi wieczorem mieszkańców... Zbierze tysiąc podpisów i petycja to rady Gdańska,prezydenta iii wszystkich instytucji które mają coś do powiedzenia, niech ktoś zainteresuje media itp...
Myślę że odpowiedzi będą ciekawe
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja mam taką propozycje, żebyś sobie w domu postawił kręgi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

na osiedlowych uliczkach niektorych dzielnic stawiaja ronda gdzie popadnie to tam nie moga ?

w sumie prosta sprawa, na szybko można postawic kregi i oznakowac ale ile mozna dzwonic, pisac, chodzic na spotkania, ja tam z siebie dziada nie bede robil i czekam na wybory, jak za rok wladza sie zmieni to i GZDiZ poleci, moze wtedy cos zrobia bo teraz przestalem sie łudzic
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czyli jak widać problem jest i pomysłów 100:) Jak to w narodzie. Ale to trzeba po prostu zrobić A nie gadać. Tak jak to robią że szkolnictwem, sądami itd. Czyli SZYBKO
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szykany będą powodować korki. Po prostu genialne. Nie wiem, co trzeba brać, żeby takie teorie głosić...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

idealnego rozwiązania nie ma, można zawsze dołożyć przed szykaną z jednej strony znak D-5 - pierszeństwo na zwężonym odcinku drogi dla aut wyjeżdzających z dzielnicy i z drugiej strony B-31 ustąp pierszeństwa dla nadjeżdżających z przeciwka - dla aut, które wjeżdżają na dzielnicę, w sumie wg mnie potrzebne są trzy szykany tj. na Azaliowej (pomiędzy Jaśminowym Stokiem a Inżynierską), na Lubczykowej i św. Brata Alberta (okolice cmentarza)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

@anonim
szykana nie niszczy samochodu ale czy to dobre rozwiązanie? Raz, że spowoduje korki a dwa, tak jak napisałeś - zawsze znajdą się tacy co będą ignorować światła, znaki i garby jak również tacy co będą cisnąć żeby tylko na szykanie być pierwszym przed nadjeżdżającym z przeciwka samochodem . A na światłach zawsze może być kamera rejestrująca przejazd na czerwonym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

to masz słabe wyczucie. Nie mam ani w leasingu ani bmw ani też nie zap... . Ja wyczuwam za to brak umiejętności czytania ze zrozumieniem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

@aa
Oj, wyczuwam solidny ból d***, że nie da się wypasionym BMW w leasingu zap***, ile fabryka dała do swojej hacjendy w bloku...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry