Widok
Kiedys jadlam pyszny gulasz z pregi wolowej, wykonujesz go jak tradycyjny gulasz, ja lubie z duza iloscia warzyw--- marchew, seler, pietrucha.
Mozesz tez pokroic mieso na grube steki, dodac troszke musztardy, tymianku, majeranku i rozmarynu, sol i grubo muelony pieprz.
Marynujesz kilka godzinek, a najlepiej cala noc.
Obsmazasz w rondlu ze wszystkich stron z cebula, dodajesz nieco wody i gotujesz, ziele angielskie listki laurowe i wloszczyzne.
Pod koniec gotowania dodaj maly sloiczek przecieru pomidorowego
Mozesz tez pokroic mieso na grube steki, dodac troszke musztardy, tymianku, majeranku i rozmarynu, sol i grubo muelony pieprz.
Marynujesz kilka godzinek, a najlepiej cala noc.
Obsmazasz w rondlu ze wszystkich stron z cebula, dodajesz nieco wody i gotujesz, ziele angielskie listki laurowe i wloszczyzne.
Pod koniec gotowania dodaj maly sloiczek przecieru pomidorowego
:~) - dzięki za pomysł :) wczoraj wieczorem pokroiłam ją w kostkę, z myślą o zrobieniu kartaczy (czyli do zmielenia), dziś dokupiłam skrzydło z indyka żeby dodać do mięsa :] i chyba faktycznie zrobię tak jak napisałaś - bo dziś zabrakło mi czasu na zabawę w kartacze ;) takie mięsko w sosiku będzie szybsze :) i pyszny rosół do tego :) no i masa warzyw na sałatkę jarzynową ;)
Graszka - Tobie również dziękuję :) z pewnością skorzystam :)
Graszka - Tobie również dziękuję :) z pewnością skorzystam :)