Widok
Prezent dla rodziców - tylko nie kosz z kwiatami
Zastanawiamy się jaki prezent dać naszym rodzicom. Nie chcemy dawać kosza kwiatów, ponieważ rozmawialiśmy z nimi o tym (przy okazji wesela w rodzinie) i stwierdzili, że raz że im się nie podobają te kosze a poza tym, kłopot bo jednak żywe kwiaty, szkoda. Widziałam ostatnio takie gotowe rulony z podziękowaniami, ale strasznie mi się nie podobają i znając gust naszych rodziców też nie. Mamy dosyć wyluzowanych rodziców i moglibyśmy z nimi coś ustalić ale mimo wszystko wolelibyśmy zrobić im niespodziankę. Wystarczy, że wybrali sobie sami piosenkę :)
Co Wy Drogie Forumowiczki przygotowujecie dla Waszych rodziców? Podpowiedzcie :)
Co Wy Drogie Forumowiczki przygotowujecie dla Waszych rodziców? Podpowiedzcie :)
My też dziękowalismy naszym rodzicom w domu po błogosławieństwie :) a w prezencie podarowaliśmy mamom srebrne cukiernice z wygrawerowanym podziękowaniem, a ojcom zegarki ;) do tego dorzuciliśmy jeszcze takie karty - ruloniki, w których wypisaliśmy kilka słów od nas ;)
Cukiernica to bardzo fajny pomysł :) W mojej rodzinie "w modzie" są raczej kwiaty i słodycze, ale jak ktoś słodyczy nie chce dawać, bo diety, to można je zastąpić jakimiś ekologicznymi, zdrowymi smakołykami, do tego wino. Albo jak wyżej, taki prezent na pewno świetnie wyglądał.
Korzystam z wypożczalni samochodów Fleet Center
Moja mama tez na przedslubnej lekkiej dietce-ale rodzice z obojga stron lubia slodycze, winko, Dlatego myslalam o czyms tylko slodyczowym, z dodatkiem li tylko butelki dobrego wina.
Nie chce dziekowac rodzicom przy wszystkich, bo chyba nie o to chodzi. Doszlismy z narzeczonym do wniosku, ze najlepszym momentem bedzie chwila po blogoslawienstwie a przed wyjsciem do kosciola.
Gadzety dostepne na allegro, czy w necie zupelnie nie sa w naszym stylu i guscie (rodzicow rowniez).
Wycieczka bylaby dobrym pomyslem-ale rodzice nie zgodziliby sie na taki prezent dla nich.
Zabiegi spa-tez o tym myslalam ale doszlismy do wniosku,ze z mama i tesciowa do spa to ja moge isc i bez okazji. Sprzety typu bizuteria,czy zegarek posiadaja (nawet od nas z roznych okazji).
Kosza prezetowego-slodyczowego jeszcze niewreczalismy:)
Co prawda, nasi ojcowie juz dostawali od nas slodycze, bo sa wielkimi łasuchami-ale nie w takiej ilosci jak w koszu:)
Nie chce dziekowac rodzicom przy wszystkich, bo chyba nie o to chodzi. Doszlismy z narzeczonym do wniosku, ze najlepszym momentem bedzie chwila po blogoslawienstwie a przed wyjsciem do kosciola.
Gadzety dostepne na allegro, czy w necie zupelnie nie sa w naszym stylu i guscie (rodzicow rowniez).
Wycieczka bylaby dobrym pomyslem-ale rodzice nie zgodziliby sie na taki prezent dla nich.
Zabiegi spa-tez o tym myslalam ale doszlismy do wniosku,ze z mama i tesciowa do spa to ja moge isc i bez okazji. Sprzety typu bizuteria,czy zegarek posiadaja (nawet od nas z roznych okazji).
Kosza prezetowego-slodyczowego jeszcze niewreczalismy:)
Co prawda, nasi ojcowie juz dostawali od nas slodycze, bo sa wielkimi łasuchami-ale nie w takiej ilosci jak w koszu:)
moze coś takiego zamiast rulonów??
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com
Dużo ciekawych pomysłów przedstawiłyście na podziękowania dla rodziców. Teraz mam mętlik w głowie, bo wiele Waszych opcji mi się podoba :) Może napiszę, co widziałam niedawno na ślubie, może komuś się spodoba.
Znajomi na swoim weselu zrobili krótką prezentację dla rodziców. Wybrali ich zdjęcia z młodości, ze ślubu i z dziećmi, umieścili też komentarze pod zdjęciami opisując swoją rodzinę. W ten sposób powstała ciekawa historia. Obie mamy były niesamowicie wzruszone. Później dali rodzicom foto- książki o podobnej tematyce co prezentacja.
Znajomi na swoim weselu zrobili krótką prezentację dla rodziców. Wybrali ich zdjęcia z młodości, ze ślubu i z dziećmi, umieścili też komentarze pod zdjęciami opisując swoją rodzinę. W ten sposób powstała ciekawa historia. Obie mamy były niesamowicie wzruszone. Później dali rodzicom foto- książki o podobnej tematyce co prezentacja.
Podoba mi się ten pomysł z prezentacją. Prezentację dałabym potem im na płycie.
Fotoksiążkę to mam w planie owszem ale np okazji świąt. Będziemy mieli w między czasie więcej zdjęć :) ale pomysł ekstra
Co do wszelkiego rodzaju dyplomów to chyba jednak chciałabym to ominąć, szczególnie jeśli nie są płaskie, bo potem w przechowaniu jest to dosyć trudne, a nie zawsze rodzice to wieszają (my mamy podziękowania dla świadka i trochę nie wiadomo co robić. Ale niektórzy bardzo to sobie chwalą.
Koszulki też nie są złe. Muszę pomyśleć nad nimi
Tak naprawdę myślę, że każdy z nas chce dać coś od siebie i jest to szczere, więc każdy prezent może być trafiony dla danego rodzica.
Fotoksiążkę to mam w planie owszem ale np okazji świąt. Będziemy mieli w między czasie więcej zdjęć :) ale pomysł ekstra
Co do wszelkiego rodzaju dyplomów to chyba jednak chciałabym to ominąć, szczególnie jeśli nie są płaskie, bo potem w przechowaniu jest to dosyć trudne, a nie zawsze rodzice to wieszają (my mamy podziękowania dla świadka i trochę nie wiadomo co robić. Ale niektórzy bardzo to sobie chwalą.
Koszulki też nie są złe. Muszę pomyśleć nad nimi
Tak naprawdę myślę, że każdy z nas chce dać coś od siebie i jest to szczere, więc każdy prezent może być trafiony dla danego rodzica.
O i przypomniało mi się.
Moi znajomi przygotowali specjalne puchary dla rodziców, wszyscy krzyknęli hip hip hura a potem wszyscy goście tańczyli przy piosence z dedykacją dla rodziców i nie było to "Cudownych rodziców".
A propos piosenki nasi rodzice wybrali soie piosenkę z mlodości zespołu Foreigner "I wonna know what love is"
Myślelismy też żeby oprawić w piękną ramkę nasze ładne zdjęcie. Ale na razie nie mamy takiego, którego oni by nie widzieli :)
Moi znajomi przygotowali specjalne puchary dla rodziców, wszyscy krzyknęli hip hip hura a potem wszyscy goście tańczyli przy piosence z dedykacją dla rodziców i nie było to "Cudownych rodziców".
A propos piosenki nasi rodzice wybrali soie piosenkę z mlodości zespołu Foreigner "I wonna know what love is"
Myślelismy też żeby oprawić w piękną ramkę nasze ładne zdjęcie. Ale na razie nie mamy takiego, którego oni by nie widzieli :)
My też długo zastanawialiśmy się co dać rodzicom. Bo kwiaty zwiędną słodycze sie zje a kartke z podziekowaniami sie schowa i zapomni. I w końcu stanęło na tym że damy im wazon z przezroczystego szkła na którym bedzie wygrawerowany na złoto lub srebrno napis. Bardzo fajnie to wyglada i ładnie sie prezentuje. No i zawsze beda pamiętać wkładając do nich kwiaty:) Ale ostatnio spotkałam sie też z wreczaniem rodzicom statuetki oskara odlanego z gipsu z napisem "OSKAR za pierwszoplanową rolę rodzica w filmie Życie"
teraz wiele pomysłow jest które mozna zorganizowac dla rodziców w ramach podziekowań. Sama mam metlik w głowie.
My bylismy na weselu u kolezanki-też wreczyli im koszulki z napisem super mama, super tata do tego kazdy dostał po metrowej rózycce a piosenka była tradycyjna cudownych rodziców mam z tym że goscie wokoł stworzyli koło-rodzice z młodymi w srodku-przgasły swiatła a pozostali goscie w rekach mieli swieczuszki-romantycznie.
Widziałam też te balony strzelajace-wiekszosc ich ma na pierwszy taniec ja zastanawiam się czy własnie nie kupic go i przebic w trakcie podziekowań dla rodziców.
Pomysł ze prezentacja zdjec też bardzo ciekawy-tak samo pomysł ze zdjeciem nowozeńcow oprawionych w rame...(my akurat bedziemy robic sesje taka narzeczenska-bo chcemy zdjecia na winetki i zaproszenia) wiec na pewno by sie jakies wybrało dla rodziców...
Pomysły wszystkie mi sie podobaja...ale wszystkiego nie moge zrobić bo bedzie cyrkowo ;) ale inne pomysły zawsze mozna na inne okazje zorganizowac :)
My bylismy na weselu u kolezanki-też wreczyli im koszulki z napisem super mama, super tata do tego kazdy dostał po metrowej rózycce a piosenka była tradycyjna cudownych rodziców mam z tym że goscie wokoł stworzyli koło-rodzice z młodymi w srodku-przgasły swiatła a pozostali goscie w rekach mieli swieczuszki-romantycznie.
Widziałam też te balony strzelajace-wiekszosc ich ma na pierwszy taniec ja zastanawiam się czy własnie nie kupic go i przebic w trakcie podziekowań dla rodziców.
Pomysł ze prezentacja zdjec też bardzo ciekawy-tak samo pomysł ze zdjeciem nowozeńcow oprawionych w rame...(my akurat bedziemy robic sesje taka narzeczenska-bo chcemy zdjecia na winetki i zaproszenia) wiec na pewno by sie jakies wybrało dla rodziców...
Pomysły wszystkie mi sie podobaja...ale wszystkiego nie moge zrobić bo bedzie cyrkowo ;) ale inne pomysły zawsze mozna na inne okazje zorganizowac :)
Moi rodzice sa cukrzykami wiec slodkosci odpadaja..........
My naszych zabieramy na tydzien na Mazury razem z nami... A na weselu mysle zeby im wreczyc cos takiego:
http://www.decorisus.pl/c/0/150/podziękowania dla rodziców-skrzynki.html
Pozdrawiam!
My naszych zabieramy na tydzien na Mazury razem z nami... A na weselu mysle zeby im wreczyc cos takiego:
http://www.decorisus.pl/c/0/150/podziękowania dla rodziców-skrzynki.html
Pozdrawiam!
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Strona
http://www.karykatury.biz
http://www.karykatury.biz
Tak kosz z kwiatami to zdecydowanie kiepski pomysł! Ja zabrałam moic h rodziców na weekend do zakopanego- oczywiści wcześniej zaplanowałam całą wycieczkę.. aby uniknąć podczas pobytu rozterek na temat drogich wstepów na różne atrakcje, a tak było zaplanowane zapłacone i o nic nie musieli się martwić. Byli naprawdę szczęśliwi!
a jako fotograf uważam, że najlepszy prezent oczywiście ramka cyfrowa do zdjęć, na której rodzice mogą podziwiać zdjęcia z młodości oraz ślubne. Warto aby ramka była większych rozmiarów no i posiadała wysoką rozdzielczość. Myślę, że Sony ma najfajniejsze modele. Raz młoda para mnie zaskoczyła gdyż kupili ramkę z dotykowym ekranem, która bez najmniejszych problemów odtwarzała moje zdjęcia Sferyczne 3D, za pomocą dotyku mogli obracać się w wirtualnych Kościele lub sesji. Fajny bajer.
WWW.SHARKFOTOSTUDIO.COM
WWW.SHARKFOTOSTUDIO.COM
To ja tak jeszcze nieśmiało trochę, ale może ktoś będzie zainteresowany - zajmuję się rękodziełem (scrapbookingiem), wykonuję kartki i albumy, w tym np. takie podziękowania w formie kartki-książki. Ma ona wymiary ok. 15x15cm, grubość 3-4, całość jest przewiązana wstążeczką. W środku jest miejsce na indywidualnie wybrany tekst i okienko z dekoracją - też do indywidualnego ustalenia (np. jakiś szczególny cytat, wasze iminona itd). Wszystko wykonane z dbałością o szczegóły i dokładnie :) Poniżej przykładowy wzór, możliwe też inne kolory i stylistyka. Cena 25zł, przy większym zamówieniu do negocjacji. Czas realizacji też do indywidualnego ustalenia.
Wykonuję również albumy oraz księgi gości - a na dłuższą wycieczkę zdjęciową mogę zaprosić tutaj: http://zuzanka-czaruje.blogspot.com :)
Wykonuję również albumy oraz księgi gości - a na dłuższą wycieczkę zdjęciową mogę zaprosić tutaj: http://zuzanka-czaruje.blogspot.com :)
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
Jeny, zastanawiam się ile wydajecie na te Wasze wesela, skoro doliczyć do tego trzeba jeszcze wycieczki w ramach podziękowań dla rodziców itp.
Wydawało mi się, że takie podziękowania podczas wesela mają charakter symboliczny i chodzi raczej o WYPOWIEDZENIE wśród gości i rodziny słów miłości i wdzięczności jakie czujecie do rodziców i teściów w związku z Waszym wychowaniem i pomocą w przygotowaniu wesela - prezent to tylko dodatek więc nie widzę nic złego w kwiatach.
Czy takie wielkie prezenty to nie jest trochę przerost formy nad treścią? A co z rodzeństwem, dziadkami? Im tez dużo zawdzięczamy, tzn oni tez mają dostawać prezenty na naszym weselu?
Wydawało mi się, że takie podziękowania podczas wesela mają charakter symboliczny i chodzi raczej o WYPOWIEDZENIE wśród gości i rodziny słów miłości i wdzięczności jakie czujecie do rodziców i teściów w związku z Waszym wychowaniem i pomocą w przygotowaniu wesela - prezent to tylko dodatek więc nie widzę nic złego w kwiatach.
Czy takie wielkie prezenty to nie jest trochę przerost formy nad treścią? A co z rodzeństwem, dziadkami? Im tez dużo zawdzięczamy, tzn oni tez mają dostawać prezenty na naszym weselu?
My dajemy "tradycyjnie" kosz kwiatów i doczepione podziękowania papierowe w kartoniku/rulonie, a do tego zamówiłam "albumy" na zdjęcia:
http://allegro.pl/podziekowania-dla-rodzicow-album-w-24h-tani-kurier-i2497292492.html
Mama moja ma coś podobnego tylko dużo mniejszego ze zdjęciami ze ślubu siostry (od 4 lat do tej pory co jakiś czas jeprzegląda :) ), więc na nasze także jej się przyda do tego z indywidualną dedykacją, natomiast teściówka uwielbia wszelkiego rodzaju bibeloty więc taki "album" też jej na pewno się spodoba :)
Ja wyszłam z założenia, że musi być trochę tradycyjnie (kwiatki :) ) i przydatnie - album. Chciałam dac coś co będzie stało i im o nas przypominało, ale jednocześnie będzie choć trochę przydatne :)
http://allegro.pl/podziekowania-dla-rodzicow-album-w-24h-tani-kurier-i2497292492.html
Mama moja ma coś podobnego tylko dużo mniejszego ze zdjęciami ze ślubu siostry (od 4 lat do tej pory co jakiś czas jeprzegląda :) ), więc na nasze także jej się przyda do tego z indywidualną dedykacją, natomiast teściówka uwielbia wszelkiego rodzaju bibeloty więc taki "album" też jej na pewno się spodoba :)
Ja wyszłam z założenia, że musi być trochę tradycyjnie (kwiatki :) ) i przydatnie - album. Chciałam dac coś co będzie stało i im o nas przypominało, ale jednocześnie będzie choć trochę przydatne :)
My mieliśmy taką sytuację... :) To moi Rodzice byli, a od Męża tylko Ojciec, ale na domiar złego moi Rodzice wzajemnie się nie tolerują - dlatego siedzieli przy dwóch różnych stołach :D
Wszyscy Goście odśpiewali sto lat dla Naszych Rodziców, My podchodziliśmy do każdego z osobna (nie byli wywoływani na środek:)) i dawaliśmy prezenty, potem Dziadkom sto lat i później już była piosenka Cudownych Rodziców... Gdzie wszyscy Goście którzy byli Rodzicami byli zapraszani do tańca, a w szczególności Rodzice Młodych, mój B zatańczył z moją Mamą a ja z moim Tatą :)
Wszyscy Goście odśpiewali sto lat dla Naszych Rodziców, My podchodziliśmy do każdego z osobna (nie byli wywoływani na środek:)) i dawaliśmy prezenty, potem Dziadkom sto lat i później już była piosenka Cudownych Rodziców... Gdzie wszyscy Goście którzy byli Rodzicami byli zapraszani do tańca, a w szczególności Rodzice Młodych, mój B zatańczył z moją Mamą a ja z moim Tatą :)
Jakieś piękne wydanie książki http://wkrainieksiazki.pl/
Może coś oryginalnego i na pamiątkę i praktycznego na karafkę z kieliszkami w fajnym barku kominiarz http://sklepzupominkami.com.pl/slub-slubne-rocznica/1477-barek-kieliszki-stojak-kominiarz-szczescie-prezenty.html
lub stół symbol rodziny http://sklepzupominkami.com.pl/stojaki-barki-kieliszki-karafki/1651-barek-okragly-stol-kieliszki-prezent-urodziny-rocznica-slub.html
lub stół symbol rodziny http://sklepzupominkami.com.pl/stojaki-barki-kieliszki-karafki/1651-barek-okragly-stol-kieliszki-prezent-urodziny-rocznica-slub.html
Nie rozumiem.. Kwiaty nie ? Dlaczego ?
Takie tłumaczenie jest dziwne, perfumy za kilkaset złoty ulatniają się w powietrze, słodycze się zjada, kartki obrazki chowa na strych, alkohol wypija, wycieczkę- jedziesz i wracasz..
Z tego punktu widzenia wszystkie te rzeczy sprawiają nam tę samą przyjemność- chwilową przyjemność.
Na dłuższą metę zostają tylko słowa, uczucia... Jakbym chciała żeby wróciły czasy kiedy kwiaty okazywały te emocje, a nie butelka taniego wina czy herbatniki z biedronki...
Takie tłumaczenie jest dziwne, perfumy za kilkaset złoty ulatniają się w powietrze, słodycze się zjada, kartki obrazki chowa na strych, alkohol wypija, wycieczkę- jedziesz i wracasz..
Z tego punktu widzenia wszystkie te rzeczy sprawiają nam tę samą przyjemność- chwilową przyjemność.
Na dłuższą metę zostają tylko słowa, uczucia... Jakbym chciała żeby wróciły czasy kiedy kwiaty okazywały te emocje, a nie butelka taniego wina czy herbatniki z biedronki...
Sorry, ale w momencie gdy od gości dostaliśmy masę bukietów które stały tydzień w kilku wiadrach w piwnicy to po co jeszcze dla rodziców kosz z kwiatami??? Kwiatów było od wyboru do koloru, mogli brać ile chcieli ;)
A wino czy słodycze to nie musi być najtańszy zestaw z biedronki. W naszych sklepach jest z czego wybrać, z tej górnej półki.
A wino czy słodycze to nie musi być najtańszy zestaw z biedronki. W naszych sklepach jest z czego wybrać, z tej górnej półki.
W piwnicy ? Było trzeba je rozwiązać i poukładać do wazonów :)
Kosz z kwiatami to trochę przesada aż, to spory koszt ale chociaż jedna piękna róża i podziękowania wyglądają o wiele lepiej :)
Myślę że to kwestia czasu kiedy kwiaty będzie można kupić coraz rzadziej..
Już teraz 50 % kwiaciarni w Polsce zbankrutowało.. Setki sadowników i ogrodników zamyka działalności.
Kosz z kwiatami to trochę przesada aż, to spory koszt ale chociaż jedna piękna róża i podziękowania wyglądają o wiele lepiej :)
Myślę że to kwestia czasu kiedy kwiaty będzie można kupić coraz rzadziej..
Już teraz 50 % kwiaciarni w Polsce zbankrutowało.. Setki sadowników i ogrodników zamyka działalności.
Ostatnio Państwo Młodzi wręczali takie figurki zbliżone do statuetek Oscara. Rodzice byli wyluzowani, więc zaczli skakać z zachwytu niczym na podium :-)
Ja osobiście strzelałbym w jakiś wypad na weekend :)
Ja osobiście strzelałbym w jakiś wypad na weekend :)
Polecam piękny portret http://www.jolakarykatura.org podarowałam coś takiego rodzicom na moim weselu, piękna pamiątka .
Kupiliśmy nową nawigację do samochodu http://www.dobryton.pl/kontakt. Na wyjazd do Chorwacji jak znalazł.
Empik Foto - macie tam fotoksiążki. Moim zdaniem najlepszy pomysł jeśli chodzi o takie tematy.
Możecie złożyć w jednym albumie wszystko, co wam przyjdzie na myśl, w sensie - fotki.
Po prostu dopasujcie takie, które będą jakoś tematyczne. Mogą to być zdjęcia wnuków albo po prostu historia waszego życia.
Najważniejsze, aby całość została złożona w ciekawy sposób.
Możecie złożyć w jednym albumie wszystko, co wam przyjdzie na myśl, w sensie - fotki.
Po prostu dopasujcie takie, które będą jakoś tematyczne. Mogą to być zdjęcia wnuków albo po prostu historia waszego życia.
Najważniejsze, aby całość została złożona w ciekawy sposób.
My kupiliśmy im wycieczkę za granicę na kilka dni , żeby mogli zrelaksować się. Prezent był mega trafiony , zadowoleni byli bardzo.
Naturalna i subtelna Fotografia Ślubna https://www.lisitsa.pl
jeśli szukasz wyjątkowego prezentu z okazji rocznicy ślubu to przeczytaj poradnik https://glos24.pl/50-40-rocznica-slubu-jak-wybrac-ponadczasowy-prezent w ten sposób wybierzesz sprawdzony pomysł
Hej, mam kilka pytań do osób mających ślub za sobą bądź tych przygotowujących się ale i tez osób, które na ślubach bywają
1. Co można rodzicom i dziadkom podarować w ramach podziękowań? Brałam pod uwagę takie filiżanki jak tutaj
Będą one wręczane w domu przed ceremonia wiec gabaryty nie maja znaczenia.
2. Co mieliście/chcielibyście mieć/widzieliście jako podziękowania dla gości ?
3. Co można prosić zamiast kwiatów ?
4. Czy wypada w zaproszeniu nakierunkować waszym zdaniem gości jakie mniej więcej prezenty chcieliby dostać państwo młodzi ?
Alkohol w kazdej z 3 pierwszych kwestii odpada. Będzie na stołach i to wystarczy.
1. Co można rodzicom i dziadkom podarować w ramach podziękowań? Brałam pod uwagę takie filiżanki jak tutaj
Będą one wręczane w domu przed ceremonia wiec gabaryty nie maja znaczenia.
2. Co mieliście/chcielibyście mieć/widzieliście jako podziękowania dla gości ?
3. Co można prosić zamiast kwiatów ?
4. Czy wypada w zaproszeniu nakierunkować waszym zdaniem gości jakie mniej więcej prezenty chcieliby dostać państwo młodzi ?
Alkohol w kazdej z 3 pierwszych kwestii odpada. Będzie na stołach i to wystarczy.
a nie lepiej podarować im coś co będzie zawsze im weselu przypomniało? ;)
1. Wstawie kilka przykładów :)
Obrazki 3D z grawerem: http://bityl.pl/Palwb
Album na zdjęcia: http://bityl.pl/j7x8t ( wydrukujcie kilka wspołnych zdjęć, a potem wręczcie im zdjęcia ze ślubu - tanio można wywowałaś zdjęcia w empiku, czesto nawet po 30groszy za sztukę)
Personalizowane kubki i ręczniki: http://bityl.pl/IqYB5
2. Herbata w słoiczkach z naklejką z datą ślubu, magnesy na lodówkę, karteczki z miłą wiadomością ;)
3. Słodycze, miody, bony podarunkowe dla rossmana czy empika, Herbatę lub kawę.
4.Najlepiej zrobić listę na stronach internetowych i podesłać do osób zaproszonych, tak aby anonimowo mogli zaznaczyć kto co kupi, żeby prezenty się nie powtórzyły ;)
1. Wstawie kilka przykładów :)
Obrazki 3D z grawerem: http://bityl.pl/Palwb
Album na zdjęcia: http://bityl.pl/j7x8t ( wydrukujcie kilka wspołnych zdjęć, a potem wręczcie im zdjęcia ze ślubu - tanio można wywowałaś zdjęcia w empiku, czesto nawet po 30groszy za sztukę)
Personalizowane kubki i ręczniki: http://bityl.pl/IqYB5
2. Herbata w słoiczkach z naklejką z datą ślubu, magnesy na lodówkę, karteczki z miłą wiadomością ;)
3. Słodycze, miody, bony podarunkowe dla rossmana czy empika, Herbatę lub kawę.
4.Najlepiej zrobić listę na stronach internetowych i podesłać do osób zaproszonych, tak aby anonimowo mogli zaznaczyć kto co kupi, żeby prezenty się nie powtórzyły ;)
Dla mnie kosze z kwiatami sa oklepane, nie chcialam na swoim ślubie czegoś takiego. W internecie jest duzo inspiracji, np. https://www.tessoria.com/blog/pdziekowania-dla-rodzicow-jaka-bizuterie-wybrac.html tu poradnik jaka bizuterie na prezent dla rodzicow wybrac albo https://kobieta.wp.pl/nie-wiesz-jaki-prezent-kupic-rodzicom-my-wiemy-6586471299767040a tutaj wiecej pomyslow.
wyjątkowy prezent dla rodziców opisano tu https://jaw.pl/2020/10/jak-wybrac-wzruszajacy-prezent-dla-rodzicow/
Może zestaw kryształowych szklanek! Takie cuda zamówisz na https://niemencrystal.com/!
Jak dla rodziców idealnie sprawdzi się taki zestaw prezentowy https://mapgai.pl/Kubki-MAZ-ZONA
A myslalas o jakimis ciekawie zapakowanym alkoholu albo innym jedzonku? Ja moim rodzicom dałem pudło w tym roku z whiskey i słodyczami. Znalazłem na to ciekawe opakowanie, bo drewniane pudło z https://sklep.pakoteka.pl/kategoria/pudelka/ bardzo elegancko sie prezentowalo i rodzicom przypadlo do gustu.
Inspiracji na prezenty dla rodziców możesz poszukać na https://www.gdziewesele.pl/ :)
Szukasz idealnej sali na wesele wejdź na https://www.gdziewesele.pl/ , znajdziesz tam hotele, restauracje na przyjęcia weselne w Warszawie, Gdańsku, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu w całej Polsce
Moim zdaniem najbezpieczniejsza opcja prezentową jest po prostu podarowanie pieniędzy. I niech para młoda sama kupi sobie coś, co będzie im odpowiadało. Jeśli jednak chcecie podarować coś materialnego, polecam postawić na porcelanę albo ceramikę. Niekoniecznie z sieciówki W Polsce mamy wiele pięknych firm oferujących ręcznie malowane dodatki tego typu https://andyceramika.pl/kubki - warto przejrzeć sobie filiżanki z Bolesławca.