Widok
my rok temu i w tym roku nie robimy sobie prezentów - tylko dla Gabrysia :) (jedyne dziecko w tak bliskiej rodzinie, tzn. przy Wigilijnym stole)
ale kiedyś np. kupiliśmy Teściowej porządny sandwich/opiekacz (bo Jej się marzył), maszynkę elektryczną Zelmera do mielenia (z różnymi sitkami, dodatkami itp.)
Teść dostawał albo jakiś dobry alkohol(nalewkę, likier) albo coś do auta lub jakieś narzędzia :] (cały czas trwa budowa domku na działce/na wsi i wykańczanie terenu)
gdybyśmy w tym roku robili prezenty - to na 100% kupilibyśmy coś związanego z wędkarstwem ;] bo to nowy "fiś" Teścia ;)
ale kiedyś np. kupiliśmy Teściowej porządny sandwich/opiekacz (bo Jej się marzył), maszynkę elektryczną Zelmera do mielenia (z różnymi sitkami, dodatkami itp.)
Teść dostawał albo jakiś dobry alkohol(nalewkę, likier) albo coś do auta lub jakieś narzędzia :] (cały czas trwa budowa domku na działce/na wsi i wykańczanie terenu)
gdybyśmy w tym roku robili prezenty - to na 100% kupilibyśmy coś związanego z wędkarstwem ;] bo to nowy "fiś" Teścia ;)
tesciowi -rekawiczki skorzane i gre jakas moze scrablle
tesciowej-ramki z ikei do sypialni z wywolanymi zdjeciami wnuczki i dzieci oraz ksiazke Walesowej
dla mojej mamy perfume i tez ksiazke walesowej
dla taty -aparat fotograficzny
u nas sie skladamy z siostrami na prezenty i tak samo ze strony meza tez sie skladamy z jego siostra i bratem wiec finansowo nie wychodzi tak strasznie bo przeznaczamy po 100 zł dla kazdej osoby
tesciowej-ramki z ikei do sypialni z wywolanymi zdjeciami wnuczki i dzieci oraz ksiazke Walesowej
dla mojej mamy perfume i tez ksiazke walesowej
dla taty -aparat fotograficzny
u nas sie skladamy z siostrami na prezenty i tak samo ze strony meza tez sie skladamy z jego siostra i bratem wiec finansowo nie wychodzi tak strasznie bo przeznaczamy po 100 zł dla kazdej osoby
hehe skad ja znam ten problem :) u mnie obydwoje maja urodziny w grudniu plus tesciowa imieniny - lekka masakra :P
(najbardziej poszkodowany jest maż bo ja tez grudniowa)
w tym roku tesć dostaje profrsjonalna ostrzałkę do noży a teściowa formę do pieczenia silikonową, do tego wspólny jakby prezent: kalendarz ze zdjęciami wnuka i słoik ręcznie robionych pierniczków
rok temu kupowałam elegancki szal męski i brożkę z filcu (plus odcisk stopy Młodego z fotką dla obojga)
(najbardziej poszkodowany jest maż bo ja tez grudniowa)
w tym roku tesć dostaje profrsjonalna ostrzałkę do noży a teściowa formę do pieczenia silikonową, do tego wspólny jakby prezent: kalendarz ze zdjęciami wnuka i słoik ręcznie robionych pierniczków
rok temu kupowałam elegancki szal męski i brożkę z filcu (plus odcisk stopy Młodego z fotką dla obojga)
moi Tescie albo sa wybredni albo juz wszystko dostali. Tesc ma akurat w grudniu jeszcze urdziny to juz w ogole jest tragednia z wyborem czegos fajnego.
W tym roku dostana kasiore i slodkosci niech sobie sami cos kupia.
W tamtym dostali telewizje na karte z dekoderem.
mozesz tesciowi kupic, koszule, krawat, bezrekawnik, szal, rekawiczki, portfel, perfumy, pizame, sweterek itp.
Tesciowej, apaszka, szal, kosmetyki, perfumy, torebka, portfel.
Moga dostac posciel, koc. nie wiem cos do domu np.
W tym roku dostana kasiore i slodkosci niech sobie sami cos kupia.
W tamtym dostali telewizje na karte z dekoderem.
mozesz tesciowi kupic, koszule, krawat, bezrekawnik, szal, rekawiczki, portfel, perfumy, pizame, sweterek itp.
Tesciowej, apaszka, szal, kosmetyki, perfumy, torebka, portfel.
Moga dostac posciel, koc. nie wiem cos do domu np.