Widok
Probiotyk dla kobiet
Witam,
Jestem w trakcie przyjmowania antybiotyku doustnie. Kupiłam probiotyk do łykania oraz dodatkowo probiotyk dla kobiet - dopochwowy.
Na opakowaniu jest napisane żeby stosować po antybioterapi przez tydzień.. Z tym że antyniotyku nie stosuje ma infekcje intymna.
Czy probiotyk dla kobiet faktycznie powinno się stosować po skończeniu antybiotyku a nie w trakcie leczenia?
Pozdrawiam
Jestem w trakcie przyjmowania antybiotyku doustnie. Kupiłam probiotyk do łykania oraz dodatkowo probiotyk dla kobiet - dopochwowy.
Na opakowaniu jest napisane żeby stosować po antybioterapi przez tydzień.. Z tym że antyniotyku nie stosuje ma infekcje intymna.
Czy probiotyk dla kobiet faktycznie powinno się stosować po skończeniu antybiotyku a nie w trakcie leczenia?
Pozdrawiam
Probiotyki powinno się brać w trakcie i po antybiotyku. Negatywne skutki brania antybiotyku mogą się utrzymywać nawet przez kilka miesięcy we florze bakteryjnej jelit. Jak wynika z raportu NIK nawet 90 % sprzedawanych ( w aptekach) probiotyków nie nadaje się do użytku i nie powinno się ich dopuścić do sprzedaży ( znam lepsze z certyfikatami). polecam poczytać na fejsie o florze bakteryjnej u - Oskar Kaczmarek - dentysta mikrobiolog ( prowadzi na terenie całej Polski świetne wykłady na ten temat - warto się wybrać).