Widok

Problem mało weselny

Wesele Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny wiem że temat nie związany z weselem wogóle, ale tylko tu w większości jesteście Wy kobiety i może któraś miała podobny problem?

Ostatnią @ miałam w lutym....zaczęliśmy starania o dziecko...od tamtej pory okresu brak. 3 testy negatywne...2 tyg temu zaczęły się dzwine plamienia. Kilka dni temu byłam u ginekologa. USG wykazało pęcherzyk w jajowidzie. Gin była na 90% pewna, że to ciąża pozamaciczna. Koszmar przeżyłam na prawdę do chwili odebrania testu z krwi - na szczęśnie nagatywny. Dostałam luteinę 50 pod język na wywołanie 3 dni po 3 piguły. Mam wrócić po miesiączce, ale nadal mega się denerwuje czym jest ten pęcherzyk, skąd plamienia i brak miesiączki????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Kamyczek ,może to nerwy ? Zastanów się czy ty chcesz dziecka ,czy tylko pragniesz spełnić pragnienie faceta. Na razie staraj się mniej denerwować?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
O kurde ty masz RAKA! .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 16
Znawco - na prawdę megaaaa smieszne. wszystkiego dobrego życzę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wredot - jasne, że chcę oboje tego pragniemy a nerwy tu masz torchę racji, ale myślę że pęcherzyki z nerwów chyba się nie biorą :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
przestancie sie usilnie starać i po prostu sie wyluzujcie, pojedzcie na weekend za miasto a nie robcie z tego wielkiej nerwówki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
chcialabym lecz to nie łatwe gdy się tego mega chce :) a teraz martwie się tymi problemami pojęcia nie mam co może to oznaczać a n diagnozę gin jeszcze poczekam sobie...tak to już jest jak ktoś nie chce to wpada ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kamyczku najgorzej wychodzi jak się bardzo chce. O drugie dziecko z Mężem staraliśmy się ponad 8 miesięcy, w końcu poszłam do lekarza, miałam operację i po 3 miesiącach od operacji zaszłam w ciążę. Wszystko długo trwało, ale było warto. Mam nadzieję, że i Wam się uda. Poza tym może warto udać się do innego lekarza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kamyczku idź do innego gina, bo wydaje mi się, że ta ginekolog zbagatelizowała problem.
image
Pani gin wydaje się profesjonalna. Jako jedna z nielicznych ma same pozytywne opinie w necie więc nie wiem czy znajdę lepszego :/
hmm... mi się wydaje że w takich przypadkach jak coś dają na wywołanie to zawsze lepiej się poradzić innego lekarza. Za dużo się słyszy o przypadkach że lekarz chciał usuwać "martwą" albo "pozamaciczną" ciążę a tak naprawdę wszystko było ok i porodziły się normalne, zdrowe dzieci.
Lekarz może być dobry, ale co dwie głowy to nie jedna. Zawsze lepiej dla spokojności skonsultować się z kimś jeszcze.
image
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
tym bardziej, że ona na 90% była pewna (to w końcu TYLKO 90%)
image
image
Tylko ciąża nie jest to na pewno ani normalna ani poza....test na Beta HCG prawie zerowy (0,20).
Bardziej teraz martwie się o ten pęcherzyk w jajowidzie co to może być....ma 7mm no i do tego plamienia, brak okresu coś na pewno się dzieje ale dalsze badania dopiero po @
Moje testy też były negatywne. W macicy nic nie było. Wysłano mnie do szpitala z ciążą pozamaciczną i co....... Pan profesor podczas obchodu mnie badał i stwierdził do cięcia. Natomiast młoda fajna gin stwiwerdzila że coś jej tu nie pasuje. Zrobiła USG i serduszko biło 8 tydz. ciąży. Synuś urodził się cudowny zdrowy jak rybka.

Idź zrobić USG.
Kurcze Joaś miałam właśnie USG w macicy nie ma nic....w jajowodzie pęcherzyk - na jego podstawie stwierdzono pozamaciczną, ale robiłam test Beta HCG z krwi i jest prawie zerowy a na tym etapie powinien wynosić już około 3.000......
możesz wkleić zdjęcia Twojej macicy ? będzie łatwiej wróżyć :) .

p.s. a robiłaś test na inteligencje ? , bo może jak test Beta HCG będzie zerowy ? .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dr. House - dzięki wielkie za Twoją błyskotliwa diagnozę - może sam pomyślisz o teście na inteligencje? no, ale cóż....tak już jest na forum zawsze znajdzie się ktoś "życzliwy"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
No nareszcie dociera to do Ciebie ,
na nurtujące Ciebie pytania o Twój stan zdrowia powinien udzielać Tobie lekarz specjalista , a nie "życzliwi w internecie" .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
w 100% się z Tobą zgadzam i dlatego konsultuje się z lekarzem a to, że w między czasie szukam u innych podobnego przypadku - cóż w tym złego??

Inne tematy z forum Kobieta

Jak sobie radzicie z migreną? (134 odpowiedzi)

Kobietki, czy któraś z Was też cierpi na migreny? Ja już nie mogę, migreny miewam odkąd pamiętam,...

Świece zapachowe Yankee (14 odpowiedzi)

Cześć, gdzie kupujecie świce Yankee Candle? Gdzie jest najtaniej?

Czy lubicie się malować i dlaczego? (44 odpowiedzi)

Zastanawia mnie to ponieważ jestem mężczyzną i nie lubię wymalowanych kobiet. Uważam, że takie...

do góry