Widok

Problem - słony posmak w ustach.

Witam kochane, mam poważny problem, od ponad miesiąca czuję w ustach ... sól :-( posmak odczuwam cały czas, często jest bardzo nasilony, czuję sie tak jakbym piła wodę z morza :-( byłam u lekarza ogólnego zrobił szczegółowe badania krwi - wszystko w normie, wysłał mnie do neurologa, ten zgłupiał :-/ dostałam skierowanie na EEG i rezonans...badania w grudniu i styczniu. Czy któraś z was miała takie objawy? z jakim schorzeniem to może być związane? lekarzom nic do głowy nie przychodzi. Nie jestem w ciąży, odżywiam się dobrze, nie palę od 15 - stu miesięcy.Pozdrawiam.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5
Witam!
Byłam u neurologa dwa razy.Raz wzruszono ramionami, i po stwierdzeniu,że za odczuwanie smaku odpowiada nerw, który jest gdzieś głęboko w środku mózgu się skończyło diagnozowanie.Ponieważ wtedy poczucie słoności było jeszcze dość słabe dałam sobie spokój.Drugim razem zrobiono mi tomografię głowy i na tym też się skończyło.Dano mi do zrozumienia, że problem związany jest z układem pokarmowym, z chorą wątrobą.Jestem gotowa w to uwierzyć ale dużo bym dała aby choć na tydzień uwolnić się od tej tortury.Miałam nadzieję, że problem będzie miał podłoże psychiczne bo i z tą wersją spotkałam się na forum ale mam opory przed antydepresantami no i popycham dzień za dniem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Poproś o EEG, tomograf w niczym nie pomoże.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak odmówi zmień neurologa, gdzie mieszkasz? Jeśli w Gdyni polecam Ci dr.Zabielskiego z przychodni na Dąbrowie. Pozdrawiam głowa do góry !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam też ten problem idzie dosłownie zwarjować.
Piecze mnie cały język i usta oraz pełno slin słonych w ustach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Napisz co z tym robisz?

Judyto czy po lekach na padaczkę jest lepiej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Leki pomogły na słony posmak, ale całą reszta się posypala. Już jestem po dwóch poważnych atakach,podczas ataku mam zaburzenia koordynacji ruchowej,zaburzenie mowy,wzroku,obniżone napięcie miesniowe.Codziennie mam zawroty i bóle głowy, A wszystko tak niewinnie się zaczęło. W lipcu mam rezonans magnetyczny głowy, zobaczymy co za licho tam siedzi. Kobieto podtrzymuje zdanie że powinnas lekarza poprosić o EEG, tograf nie pomoże przy diagnozowaniu padaczki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Judyto ogromnie mi przykro,że choroba daje o sobie znać w tak poważny sposób.Moje diagnozowanie utknęło na winie jednak układu pokarmowego.Życzę wiele wytrwałości w pokonywaniu choroby.Pozdrawiam serdecznie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Czy tą padaczkę stwierdził neurolog ?
Tego rodzaju padaczka " do życia ". Skonsultuj to z innym neurologiem .
Słony posmak w ustach mam 10 lat - stwierdzono zaburzenie ślinianek - teze obalono w Krakowie
Mamy 490 rodzai padaczek - nie przybieraj Sobie tak dosłownie tego .
Jak juz bardzo słoność daje w kość - posmaruj dziąsła maścią ALLANTAN
/ulga jest /
Słony posmak może być od przyjmowanych leków
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
EEG nie wykaże padaczki !
Długa obserwacja pacjenta / tomograf - to prędzej /
Sorry - przysadki mozgowe jak ?- bo przy tym takie objawy
Sprawy nerwicy - hormonalne ?
EEG to takie badanie w dzisiejszej dobie czasowej profilaktyczne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mam nowe "newsy" :P

Padaczka, migrena złożona i najprawdopodobniej wada serca, torbiel w mózgu - pajęczynówka ... o tyle ... wymyślili ...

Co miesiąc podczas okresu mam "napady" - paraliż lewej części ciała (ręka noga), asymetria twarzy, straszny ból głowy i lewego oka na początku ataku ... ataki trwają od 40 min do 5 h.

Przede mną wizyta u kardiologa, badania takie jak echo serca, kolejne EEG, rezonans głowy z kontrastem i angio .........

Terminy - masakra.
Pomocy! Moja mama ma to samo, tzn. przez cały czas odczuwa słony smak w ustach, który często przechodzi w pieczenie. Trwa to już od roku, lekarze wzruszają ramionami, wszystkie badania w normie i nie wiadomo skąd się to wzięło a pojawiło się dosłownie z dnia na dzień. Mówi, że odbiera Jej to chęć do życia i momentami jest nie do wytrzymania. Co robić...?:(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
badania
Mnie pomogly 2 zastrzyki wit B12. Dokladnie: Erycytol Depot 1 mg Ampullen z Hydroxocobalamin. Jestem wegetarianka od 30 lat, mam 63 lata, mieszkam w Austrii. 4 lipca dostane 3 zastrzyk i potem na jesieni.
Mialam 3 miesiace slony smak w ustach. Warto sprobowac.
Ja od miesiąca wiem, że mam padaczkę. Zaczęło się jakieś trzy lata temu od zawrotów głowy, później doszły do tego kilkusekundowe utraty świadomości. Na rezonansie, tomografii i EEG nic nie wyszło. Aż w końcu dostałam ataku. Biorę teraz Lamitrin dawkę 75 i nie miałam drugiego ataku, ale od tygodnia mam problem ze słonym smakiem w ustach. Do tego praktycznie nic nie jem, w ogóle nie mam apetytu. Na dodatek jak coś gotuję to ciągle muszę pytać męża jak to smakuje, bo dla mnie wszytko co jem jest mdłe i bez smaku... POMOCY!
ciekawi mnie twoja historia i finał tego wszystkiego??i ci powiedzieli lekarze padaczka czy migrena??? bo wiem ze maja podobne objawy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aga ... migrena złożona, skojarzona, porażenna,hemiplegiczna ... to, to ma kilka nazw. Ponoć jestem wyjątkowym przypadkiem, choć wyjątkowo się nie czuję ... Ta migrena występuje bardzo rzadko ... szukam na gwałt specjalisty który mi pomoże ... wczoraj miałam aż trzy ataki,jestem załamana ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dostałaś gazem żelowym w głowę z lewej strony .
????????????????
to faktycznie jest problem bardzo ci wspolczuje ale slyszalam o czyms takim bo u mnie okulista stwierdzila migrenę z aura ale bez bolow glowy rozne rzeczy pojawialy mi się przed oczyma ale glowa nie bolała i wiem ze migrena to nie tylko silny bol glowy ale tez zawroty omdlenia czy tak jak u ciebie ja nie bylam u specjalisty ale jakiś dobry neurolog który zajmuje się migrenami może przepisze dla Ciebie jakies silne leki które zlagodza u Ciebie te objawy... trzymam kciuki za ciebie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
dziękuję za słowa otuchy :) w październiku mam pierwszą wizytę w poradni genetycznej, jeżeli badania wykryją wadliwy gen diagnoza będzie w 100 % potwierdzona. ten rodzaj migreny leczony jest środkami na padaczkę ... tzn leczony ... hm ... wyleczyć mnie nie wyleczą ale może uda się im złagodzić ataki ... Za 2 tyg rezonans ... dziś badano mi hormony ... co chwilę coś :/

Inne tematy z forum Zdrowie

Xarelto - gdzie taniej? (103 odpowiedzi)

moja mama musi brac ten lek, w najtańszej opcji znalazłam go za 149zł (20mg/24szt.) może ktoś wie...

Psychiatra doktor Piasecki Gdańsk Wałowa ktoś coś wie? (8 odpowiedzi)

Podobno dobry lekarz ale nie wiem. Któraś z pań sie u niego leczy? Depresje, menopauzy? Napiszcie...

aparat ortodontyczny - gdzie założyć? (12 odpowiedzi)

polecacie jakąś klinikę gdzie można założyć aparat? Chętniej w Gdańsku. Myślę o Klinice zdrowego...

do góry