Widok

Problem - słony posmak w ustach.

Witam kochane, mam poważny problem, od ponad miesiąca czuję w ustach ... sól :-( posmak odczuwam cały czas, często jest bardzo nasilony, czuję sie tak jakbym piła wodę z morza :-( byłam u lekarza ogólnego zrobił szczegółowe badania krwi - wszystko w normie, wysłał mnie do neurologa, ten zgłupiał :-/ dostałam skierowanie na EEG i rezonans...badania w grudniu i styczniu. Czy któraś z was miała takie objawy? z jakim schorzeniem to może być związane? lekarzom nic do głowy nie przychodzi. Nie jestem w ciąży, odżywiam się dobrze, nie palę od 15 - stu miesięcy.Pozdrawiam.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5
Proszę całkowicie odstawić wszelkie ciemnie , gruboziarniste pieczywo i przetwory. Ja się z tym męczyłam długo i wreszcie doszłam do tego sama. Jem pieczywa niewiel ale zawsze jasne i problem zniknął.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
sprawdz nerki,moze byc skutkiem ubocznym lekarstwa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja przypuszczam ze słony odczyn w ustach moze byc przyczyna silnego zakwaszenia organizmu!?
Radzę sprawdzić pH możliwe ze sa paseczki w aptece na test mocz? Lub ślina?
Radzę spróbować i postarać odkwasic organizm do alkalicznego poziomu😊
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
słony posmak to jedno a padaczka to inny problem, jak cos się złego dzieje w organizmie to rzutuje na całość, proponuje miksture oczyszczajaca Słoneckiego, mija zgaga słone i metaliczne smaki, itd itp. i zero pieczywa- glutenu pszenicy która powoduje zakwaszenie organizmu i alergie, stad te dziwne smaki. warto spróbowac, zawsze mozna wrócic do buuułeczek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
proszę kupić herbatkę ziołową ANTY -ZGAGA w sklepie zielarskim pić przez kilka dni po dwie saszetki na szklankę dwa do trzech razy dziennie mnie pomogło
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślę że przyczyna to refluks,może być połączony z uczuleniem,warto brać typowe leki na zobojętnienie kwasu żołądkowego.Leczenie jest zachowawcze i zwykle nawraca. Warto mieć w apteczce jakiś preparat na afty taki dla dzieci. ,pomaga na uszkodzone śluzówki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam,ja z racji tego ze jestem facetem to w ciazy byc nie moge ale mam od jakiegos czasu ten sam problem.Pracuje jako kierowca i myslalem ze to czasteczki soli unaszce sie spod kol na drogach osiadaja w ustach.Nie jem specjalnie solonych potraw,nie sole.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuję za słowa otuchy :) w październiku mam pierwszą wizytę w poradni genetycznej, jeżeli badania wykryją wadliwy gen diagnoza będzie w 100 % potwierdzona. ten rodzaj migreny leczony jest środkami na padaczkę ... tzn leczony ... hm ... wyleczyć mnie nie wyleczą ale może uda się im złagodzić ataki ... Za 2 tyg rezonans ... dziś badano mi hormony ... co chwilę coś :/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
to faktycznie jest problem bardzo ci wspolczuje ale slyszalam o czyms takim bo u mnie okulista stwierdzila migrenę z aura ale bez bolow glowy rozne rzeczy pojawialy mi się przed oczyma ale glowa nie bolała i wiem ze migrena to nie tylko silny bol glowy ale tez zawroty omdlenia czy tak jak u ciebie ja nie bylam u specjalisty ale jakiś dobry neurolog który zajmuje się migrenami może przepisze dla Ciebie jakies silne leki które zlagodza u Ciebie te objawy... trzymam kciuki za ciebie
????????????????
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dostałaś gazem żelowym w głowę z lewej strony .
Aga ... migrena złożona, skojarzona, porażenna,hemiplegiczna ... to, to ma kilka nazw. Ponoć jestem wyjątkowym przypadkiem, choć wyjątkowo się nie czuję ... Ta migrena występuje bardzo rzadko ... szukam na gwałt specjalisty który mi pomoże ... wczoraj miałam aż trzy ataki,jestem załamana ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ciekawi mnie twoja historia i finał tego wszystkiego??i ci powiedzieli lekarze padaczka czy migrena??? bo wiem ze maja podobne objawy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja od miesiąca wiem, że mam padaczkę. Zaczęło się jakieś trzy lata temu od zawrotów głowy, później doszły do tego kilkusekundowe utraty świadomości. Na rezonansie, tomografii i EEG nic nie wyszło. Aż w końcu dostałam ataku. Biorę teraz Lamitrin dawkę 75 i nie miałam drugiego ataku, ale od tygodnia mam problem ze słonym smakiem w ustach. Do tego praktycznie nic nie jem, w ogóle nie mam apetytu. Na dodatek jak coś gotuję to ciągle muszę pytać męża jak to smakuje, bo dla mnie wszytko co jem jest mdłe i bez smaku... POMOCY!
Mnie pomogly 2 zastrzyki wit B12. Dokladnie: Erycytol Depot 1 mg Ampullen z Hydroxocobalamin. Jestem wegetarianka od 30 lat, mam 63 lata, mieszkam w Austrii. 4 lipca dostane 3 zastrzyk i potem na jesieni.
Mialam 3 miesiace slony smak w ustach. Warto sprobowac.
badania
Pomocy! Moja mama ma to samo, tzn. przez cały czas odczuwa słony smak w ustach, który często przechodzi w pieczenie. Trwa to już od roku, lekarze wzruszają ramionami, wszystkie badania w normie i nie wiadomo skąd się to wzięło a pojawiło się dosłownie z dnia na dzień. Mówi, że odbiera Jej to chęć do życia i momentami jest nie do wytrzymania. Co robić...?:(
Mam nowe "newsy" :P

Padaczka, migrena złożona i najprawdopodobniej wada serca, torbiel w mózgu - pajęczynówka ... o tyle ... wymyślili ...

Co miesiąc podczas okresu mam "napady" - paraliż lewej części ciała (ręka noga), asymetria twarzy, straszny ból głowy i lewego oka na początku ataku ... ataki trwają od 40 min do 5 h.

Przede mną wizyta u kardiologa, badania takie jak echo serca, kolejne EEG, rezonans głowy z kontrastem i angio .........

Terminy - masakra.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
EEG nie wykaże padaczki !
Długa obserwacja pacjenta / tomograf - to prędzej /
Sorry - przysadki mozgowe jak ?- bo przy tym takie objawy
Sprawy nerwicy - hormonalne ?
EEG to takie badanie w dzisiejszej dobie czasowej profilaktyczne
Czy tą padaczkę stwierdził neurolog ?
Tego rodzaju padaczka " do życia ". Skonsultuj to z innym neurologiem .
Słony posmak w ustach mam 10 lat - stwierdzono zaburzenie ślinianek - teze obalono w Krakowie
Mamy 490 rodzai padaczek - nie przybieraj Sobie tak dosłownie tego .
Jak juz bardzo słoność daje w kość - posmaruj dziąsła maścią ALLANTAN
/ulga jest /
Słony posmak może być od przyjmowanych leków
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Zdrowie

aparat ortodontyczny - gdzie założyć? (12 odpowiedzi)

polecacie jakąś klinikę gdzie można założyć aparat? Chętniej w Gdańsku. Myślę o Klinice zdrowego...

Nieoperacyjne sposoby powiększania biustu (3 odpowiedzi)

Witam. Szukam tutaj informacji o nieoperacyjnych sposobach na powiększenie biustu. Nie biorę na...

Gastroenterolog -prosze o informacje (7 odpowiedzi)

a chciałabym się dowiedzieć czy ktoś leczy się u Pani dr Joanny Graczyk ,czy jest to polecany...

do góry