Widok

Problem - słony posmak w ustach.

Witam kochane, mam poważny problem, od ponad miesiąca czuję w ustach ... sól :-( posmak odczuwam cały czas, często jest bardzo nasilony, czuję sie tak jakbym piła wodę z morza :-( byłam u lekarza ogólnego zrobił szczegółowe badania krwi - wszystko w normie, wysłał mnie do neurologa, ten zgłupiał :-/ dostałam skierowanie na EEG i rezonans...badania w grudniu i styczniu. Czy któraś z was miała takie objawy? z jakim schorzeniem to może być związane? lekarzom nic do głowy nie przychodzi. Nie jestem w ciąży, odżywiam się dobrze, nie palę od 15 - stu miesięcy.Pozdrawiam.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5
cukrzyca nie,tarczyca nie ... badania które ostatnio robiłam wykazały że wszystko jest ok.
leków nie przyjmuję, dieta zróżnicowana, bogata...
urazu głowy nie było.
od dwóch pokoleń występują choroby psychiczne (nerwica, deprasja)

dziękuję za zainteresowanie ol.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
a chorujesz przewlekle? cukrzyca? tarczyca? jeśli nie to kiedykolwiek miałaś robione badania w tym kierunku?
może przyjmujesz przewlekle jakieś leki? albo w ostatnim czasie zaczęłaś przyjmować? może zmieniłaś ostatnio coś w diecie?
miałaś może jakiś uraz głowy?
w rodzinie występowały jakieś przewlekłe choroby (w tym psychiczne?)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Fajnie, fajnie, olej olejem ale skąd to sie wzieło ?!
Co to za metody, tak na marginesie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Judyta, a o internecie słyszałaś?

dwie lyzki oleju Flexseed ( w Polsce to chyba sie nazywa lniany olej) lyzka oleju rano i przed snem. Uczucie soli w ustach odchodzi po trzech dniach...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki za odzew :-)
z zapachami jest ok.
słony smak odczuwam cały czas, występują jednak "napady" kiedy smak soli w ustach jest poprostu nie do wytrzymania
Ogólnie czuję się dobrze,może troche zmęczona.
Przy jedzeniu smak innych potraw jest zaburzony...np.nie dosalam odpowiednio dań,zup... rodzina skarży się że obiady są mdłe :-(
Ja uważam że są aż za słone :/
Fizycznie czuję się dobrze, gorzej z psychiką, doprowadza mnie do szału ta dolegliwość...jestem przez to nerwowa i szybko wdaję się w konflikty.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
ale ta sol odczuwasz non stop nawet miedzy posilkami? a przy jedzeniu czujesz inne smaki? a jak z zapachami? jakies zmiany zauwazylas?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Zdrowie

Feromony jakie macie zdanie? (3 odpowiedzi)

Słuchajcie a jakie macie zdanie na temat feromonów? Sam chciałbym sobie kupić feromony nie tylko...

aparat ortodontyczny - gdzie założyć? (12 odpowiedzi)

polecacie jakąś klinikę gdzie można założyć aparat? Chętniej w Gdańsku. Myślę o Klinice zdrowego...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

do góry