Widok

Problem z śmieciami

OLBRZYMIA sterta śmieci przy działkach i garażach na stogach. Zgłoszone ponad 2 miesiące temu do Centrum Kontaktu, żadnej reakcji, śmieci coraz więcej. Problem jest każdego roku, po uprzątnięciu np. podczas " dni ziemi" ludzie, zapewne z ROD dalej wyrzucają tam śmieci. Może warto aby redakcja zajęła się tym problemem.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no zlikwidować okoliczne ROD bo to oni śmiecą :)
popieram tę opinię 61 nie zgadzam się z tą opinią 10

Centrum Kontaktu

to ściema. Kilkanaście razy zgłaszałem ze zdjęciami i mapka śmieci na działkach przy cmentarzu Srebrzysko. Odchaczyli wszystko jako załatwione, a śmieci te same plus sterta nowych. Ale miasto niby dla mieszkańców, a komentarz za chwilę admin usunie. Taka klika.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro działki to nie teren miasta to mają posprzątać?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skąd wiesz? Ludzie z ROD dbają o ogrody i zieleń, a to co widać jest im podrzucane...wiem, bo mam podobny problem.
Ciekawostką jest to, ze działka nie ma prądu, a była na niej stara wielka lodówka i 2m wanna i ciągle różne drobniejsze śmieci. Tych śmieciarzy trudno złapać, a sprzątanie jest na koszt działkowca
Niestety, tak jest od lat.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Na tereny ROD często są podrzucane śmieci np.lodówki pralki u mnie rozwiązano to montując bramy na pilota oraz system kamer.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzialkowicze podrzucają do naszych śmietników śmieci. Niedosc ze robia nań syf to jeszczevprzez nich musimy więcej płacić.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skoro ROD nie są miasta to można podrzucić syf jaki się chcę?
Ludzie pozbywają się śmieci gdzie popadnie a potem zła opinia spada na działowców.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na naszym ROD mamy swoje kubły, sortujemy i płacimy, a ciągle pojawiają się obce wory śmieci, opony, stare meble itp.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Śmieci są seregowane, kazdy za to płaci, dlatego nie rozumiem mentalności tych, co śmieci wyrzucają byle gdzie. Można uzgodnić w sklepie przy zakupie nowej praki - że zabiorą starą.
Niestety, niektórym łatwiej pozbyć się śmieci do ROD lub lasu.
Stare nawyki lub brak edukacji.

Wrzesz koło torów - to samo. Super wizytówka miasta jak z pociągu czy SKM widać te śmietniska przy działkach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Centrum kontaktu to całkowita porażka. Odhaczają sprawę jako zamkniętą gdy przekażą ją odpowiednim służbom. Co te służby z tym zrobią nikt tego nie sprawdza toteż służby nie robią nic.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No,no ja tu widzę niezły burdel.

Stare komuchy z działek zostawiają syf, a potem na raporcie piszą jaka ta młodzież niewychowana i jak zaśmieca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry