Widok

Problem z śmieciami

OLBRZYMIA sterta śmieci przy działkach i garażach na stogach. Zgłoszone ponad 2 miesiące temu do Centrum Kontaktu, żadnej reakcji, śmieci coraz więcej. Problem jest każdego roku, po uprzątnięciu np. podczas " dni ziemi" ludzie, zapewne z ROD dalej wyrzucają tam śmieci. Może warto aby redakcja zajęła się tym problemem.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To co Wielki Wiatr przywiał ? - Uwielbiam to ? KTOŚ zaśmiecił - To my !!! Jesteśmy temu winni !!! A pretensję do Wszystkich !!!

Śmieci

Dzień dobry, ROD graniczący z tym wysypiskiem ma problem już od kilkunastu lat z tymi śmieciami, organizujemy dzień sprzątania tego wysypiska zgłaszamy do Straży Miejskiej o zamontowanie foto pułapki i nic, od kilku lat nasz ROD ma punkt gromadzenia odpadów czynny cały rok gdzie segregujemy śmieci dodatkowo utylizujemy gałęzie przez wynajęta firmę. Działki po przeciwnej stronie (miejskie) nie posiadają umowy na wywóz śmieci ani śmietników więc co z nimi mają zrobić ? podrzucić naprzeciwko :( . Jednocześnie wiele razy odpady są podrzucane samochodami w godzinach nocnych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panie Raf.

Proszę pochodzić i sprawdzić zanim kogoś się posądzi,że zapewne to on.Dzialki mają swoje śmietniki,za które płacą i tam wrzucają śmieci.Niestety taki syf robią sami mieszkańcy,sądząc że są cwani ,żeby nie zamawiać worka lub kontenera na śmieci.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stare komuchy z działek zostawiają syf, a potem na raporcie piszą jaka ta młodzież niewychowana i jak zaśmieca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

No,no ja tu widzę niezły burdel.

Centrum kontaktu to całkowita porażka. Odhaczają sprawę jako zamkniętą gdy przekażą ją odpowiednim służbom. Co te służby z tym zrobią nikt tego nie sprawdza toteż służby nie robią nic.

Wrzesz koło torów - to samo. Super wizytówka miasta jak z pociągu czy SKM widać te śmietniska przy działkach.

Śmieci są seregowane, kazdy za to płaci, dlatego nie rozumiem mentalności tych, co śmieci wyrzucają byle gdzie. Można uzgodnić w sklepie przy zakupie nowej praki - że zabiorą starą.
Niestety, niektórym łatwiej pozbyć się śmieci do ROD lub lasu.
Stare nawyki lub brak edukacji.

Na naszym ROD mamy swoje kubły, sortujemy i płacimy, a ciągle pojawiają się obce wory śmieci, opony, stare meble itp.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro ROD nie są miasta to można podrzucić syf jaki się chcę?
Ludzie pozbywają się śmieci gdzie popadnie a potem zła opinia spada na działowców.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzialkowicze podrzucają do naszych śmietników śmieci. Niedosc ze robia nań syf to jeszczevprzez nich musimy więcej płacić.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na tereny ROD często są podrzucane śmieci np.lodówki pralki u mnie rozwiązano to montując bramy na pilota oraz system kamer.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skąd wiesz? Ludzie z ROD dbają o ogrody i zieleń, a to co widać jest im podrzucane...wiem, bo mam podobny problem.
Ciekawostką jest to, ze działka nie ma prądu, a była na niej stara wielka lodówka i 2m wanna i ciągle różne drobniejsze śmieci. Tych śmieciarzy trudno złapać, a sprzątanie jest na koszt działkowca
Niestety, tak jest od lat.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Skoro działki to nie teren miasta to mają posprzątać?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Centrum Kontaktu

to ściema. Kilkanaście razy zgłaszałem ze zdjęciami i mapka śmieci na działkach przy cmentarzu Srebrzysko. Odchaczyli wszystko jako załatwione, a śmieci te same plus sterta nowych. Ale miasto niby dla mieszkańców, a komentarz za chwilę admin usunie. Taka klika.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry