Widok
Problem z utrzymaniem erekcji
Mam 22 lata. Jestem ze swoją dziewczyna od 5 lat. Jestęsmy dla siebie pierwszymi partnerami. Od 3 miesięcy pojawia się u mnie problem z utrzymaniem erekcji. Erekcja wprawdzie pojawia się ale po dłuższych pieszczotach. W trakcie stosunku zanika i to wszystko powoduje u mnie bardzo duży stres. Nie jestem w stanie potem go postawić. Dziewczyna reaguje na to negatywnie (w zasadziez przez to nasz związek jest w rozsypce). Jaka moiże byc przyczyna?
Oj tutaj przyczyn może być bardzo wiele: stres brak witamin choroba (chociaż to akurat bardzo pesymistyczna i daleka wersja) jakieś problemy z hormonami ewentualnie psychika (możesz nie mieć problemów z erekcja ale po prostu sam stosunek tak Cię denerwuje,ze takie problemy się pojawiają). Brak diety, otyłość.
Zanim sięgniesz po środki farmakologiczne proponowałbym sprawdzić inne kwestie. Wspomniana dieta i niedobory żywieniowe mogą znacząco obniżyć sprawność seksualną oraz libido. Podobnie jest ze zmęczeniem, niedostateczna ilość oraz kiepska snu, a także niewłaściwa regeneracja także mogą mieć wpływ na erekcję. Możesz też asekuracyjnie sięgnąć po naturalne środki pozwalające na podwyższenie poziomu testosteronu jak np. suplementy będące kompleksem cynku, magnezu i witaminy B6 (popularne ZMA/ZMB6) czy preparaty bazujące na tribulusie, palmie sabałowej, szczodraku bądź bueta superba. Oprócz tego do nasilenia libido mogą przyczynić się niewielkie dawki argininy lub tyrozyny. Od siebie polecam na poczatek Penis complete