Widok

Problem z wyborem wózka....

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam naprawde mega problem z wyborem wózka nie myślałam że będzie to takie ciężkie. Napisze mniej więcej w jaki styl uderzam a Wy w miare możliwości prosze doradźcie.

1.Jedo Bartatina
2.El-jot Carmen i Vasper
3.Tako Jumper x
4.Viking
5.Tako
6.Titi
7.Q12
8.Karex Twing
9.Espiro Enzo
10.Coneco Toledo
11.Seka Carlo

Troche tego jest byscie mogły sie zorientować o co mi miej więcej chodzi. Prosze o porady i podpowiedzi.Może jakiś inny model polecicie....

Pozdrawiam
image[/url]
image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nam z mezem, wystarczyla 1 wizyta w mama i ja, od razu wiedzielismy ze chcemy mutsy urban rider, wydaje mi sie najfajniejszy, no i kupilismy, oczywiscie nie w mama i ja tylko w necie

pozdrawiam
asia
ja mialam el-jot vesper super duza gondola,bardzo fajnie się prowadzi,,ale jedna wada to ze byl ciężki,
imageimage
Ja mam bartatinę i ogólnie jestem zadowolona, ale...
1. żałuję, że nie mam skrętnych kół
2. spacerówka jest brzydka wg mnie :(

Poza tym polecam :)
Ja polecam x landera xa
My jeździliśmy el- jot matrix, podobny jest do carmen. Carmen ma łamaną rączkę a matrix nie. To jedyna różnica między nimi. Matrixa już nie produkują. Mam na sprzedaż.
Ja tez jestem za mutsy. Mamy 4 ridera jest cudowny
a mojego to nawet na liście nie ma ;)
Nie polecę Ci żadnej konkretnej firmy (powiem tylko, że nie ma jej na Twojej liście) ale za to napiszę kilka rad jakie dostałam na SR w temacie wózka dla maluszka:
- nie może mieć sztywnego zawieszenia - gondola musi być na pasach albo wahaczach - chodzi o dobrą amortyzację (maluszek, którym za bardzo trzęsie w wózku może nabawić się napiecia mięśniowego, zwłaszcza że leżąc ma tendencję do napinania i odchylania się do tyłu jak mu za bardzo trzęsie - własnym ciałem to amortyzuje); odpadają wszystkie wózki gdzie gondola jest zamocowana tylko w 2 punktach;
- budka najlepiej jak ma wywietrzniki po bokach aby latem nie było za ciepło
- koła - jeśli przednie skrętne to z blokadą (nie zawsze są praktyczne)
- mechanizm składania wózka nie może być typu "clik" i już złożony - musi być jakieś dodatkowe zabezpieczenie aby wózek przypadkiem nam się nie złożył;
- koła: jeśli kupujemy z pompowanymi to zaopatrzyć się w dodatkowe dędki

Hmm to wszystko co pamietam w tej chwili :)
Sorha sorki ale jak czytam to co napisałaś to brzmi jak jakieś zabobony ja mam mutsy 4 rider jest twardy ma pompowane skrętne koła budka nie ma wywietrznika kurcze i jestem bardzo zadowolona z niego aż dziwne ;-)
image

Sorha jak zwykle zabłysnęła wypowiedzią...Z Twojej wypowiedzi wynika, ze wszystkie nowoczesne wózki, w ktorych gondola mocowana jest w dówch miejscach nie nadaja sie i robia dziecku krzywdę...No lepszych kryteriów wyboru wózku nie widziałam...

A teraz odp. na pytanie...
MOja kolezanka ma wózek Q12 i na początku myslałam że to tanie badziewie a jednak nie, bardzo fajny wozeczek , więc chyba ;) mogę polecić...

Ja osobiscie raczej zdecyduje sie na wózek implast border 4:)
Sorha z całym szacunkiem ale nie zgadzam się z Twoją wypowiedzią zarówno z punktem o mocowaniu gondoli, jak i z punktem w którym piszesz że wózek z rozkładaniem typu clik jest zły wg mnie to totalne bzdury:)
image
image

image
a ja uważam, że w wózku nie jest ważna stylizacja tylko to gdzie i jak chcesz go używać,
przykładowo ja mieszkam w lesie, gdzie są tylko 4 ulice asfaltowe - wymóg, ponieważ miejscowość leży na terenie parku krajobrazowego, musiałam dość rozważnie podejść do wyboru wózka, pod kątem jego stabilności, amortyzacji, łatwości prowadzenia po leśnych dróżkach i ulicach tylko utwardzanych i zimą nie odśnieżonych,
tak więc to w jakich okolicznościach będziesz użytkować wózek powinno być wyznacznikiem modelu,
może będziesz go wnosić po schodach, może często przewozić autem itp
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
NO własnie, to są głównę kryteria wyboru wózka. Ja też mieszkam w miejscu gdzię częściowo nie ma jeszcze drogi, x-lander z pompowanymi kołami był niezbędny, gdybym wybrała chicco z malymi plastykowymi kólkami to rzeczywiście mogłabym zrobic dziecku krzywde...;)
Też polecam x-landera xa - wózek prawie bez wad, aż żałuję, że Młody już nim nie jeździ. :)
ja mam Emmuljanga i jestem bardzo zadowolona.jedyny minus jest ciezki ;/
Zgadzam się absolutnie z dziewczynami. Warto rozważyć, gdzie będziemy wózkiem jeździć - jaki tryb życia prowadzimy.

Uważam, że jeśli sytuacja tego wymaga tj. drogi gruntowe, leśne wokół domu lub po prostu prowadzenie aktywnego trybu, wiążące się z częstymi wypadami w plener, gdzie siłą rzeczy bywa niezbyt równo - amortyzacja plus duże pompowane koła, to podstawowe kryterium wyboru wózka.
Jednak te wózki mają wadę - z reguły im amortyzacja lepsza i koła większe i pompowane, tym wózek jest cięższy, a to często wada nie do zaakceptowania, jeśli ktoś musi go dźwigać po schodach.
Nie każdy jednak jeździ dużo po przysłowiowym lesie, a do jeżdżenia po mieście, równych alejkach, asfaltowych nawierzchniach proponuję rozważyć zakup wózka miejskiego - małe skrętne kółka, za to bardzo lekki i zwrotny.
image
Ja dalej nie wiem :(
image[/url]
image[/url]
ja rowniez zastanawiam sie nad 2 modelami wozkow...mura4, mutsy transporter.... ale jestem najbardziej sklonna kupic mure4, szukam tylko fajnych promocji :) :)
image
a ja myślę o taco jumper x 3 w 1 ale nie wiem czy to dobry wybór , mam jeszcze dużo czasu ale jakoś już tak patrzyłam za wózkami
Kupiłam Karex Twing :) Gondola+spacerówka +fotelik
niemyślałam że tak się stanie ale....

image[/url]
image[/url]
Ale wszystkim za wypowiedzi DZIEKUJE :)
image[/url]
image[/url]
My mamy wózek Delti Cat - ten sam producent co X-landera
wygląda tak:
wersja gondola:
image
spacerówka:
image
można do niego dokupić róznież fotelik samochodowy.
Ogólnie z wózka jestem bardzo zadowolona.
Jest bardzo zwrotny, lekko się go prowadzi. Gondola jest całkiem spora, więc nie ma obaw, że dziecko szybko z niej wyrośnie.
Spacerówkę można montować przodem lub tyłem. Fajna sprawa zwłaszcza przy małym dziecku.
Wózek bardzo łatwo się składa do naprawdę niedużych rozmiarów. Podobno w swojej klasie wózek ten jest najmniejszy na rynku, nie ma kłopotów ze spakowaniem go do niedużego samochodu.
Stelaż po włozeniu wygląda tak:
image

Reguacja wysokości rączki i duży kosz na zakupy to kolejne zalety wózka.

Inne tematy z forum Rumia

Locus (7 odpowiedzi)

Osiedle Locus będzie położone w Rumi Janowo na rogu ulic Dąbrowskiego i Stoczniowców. Teren...

Kto kupił szereg w Rumi przy ul. Partyzantów 60 Żurawia łąka od Moj Dom Deweloper,Wasko,Feniks (13 odpowiedzi)

Witam! Kto z was kupił, jakie macie doświadczenia, jak wygląda kwestia prawna budynków oraz...

Osiedle Archipelag (10 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

do góry